4. trinn
1

topLogoSpacer
 

Madlavoll skole - 4. trinn

1.  2.  3.  4.  5.  6.  7.  MIO  SFO  
Du er her: 4. trinn

En koselig avslutning
Publisert: 16.01.2015 skrevet av: 4. trinn

picture
 Kake til alle!

På mandag har Anne sin siste dag hos oss før hun går ut i svangerskapspermisjon. I den anledning hadde vi en koselig avslutning for henne i dag. Noen elever hadde bakt muffins og Anne selv hadde med kake. Vi spiste oss gode og mette på søtsaker og avsluttet det hele med spill. :-)

"Vi maler og vi maler og det blir så fint og flott!"
Publisert: 16-01-2015 skrevet av: 4. trinn

picture
Her har vi kun brukt primær-
farger. Se så stilig!

I kunst- og håndverktimene etter jul har vi malt veldig mye. Vi har hatt fargelære; lært om primær- og sekundærfarger, eksprimentert med blanding av farger og malt flotte bilder.

Se et lite bildeglimt fra det vi har jobbet med!

Nettlekser
Publisert: 13.01.2015 skrevet av: 4. trinn

Nytt år, nye muligheter, nye nettlekser! :-)

Sett gjerne av litt tid til å jobbe med oppgavene. Her kan du lære nye ting samtidig som du får repetert noe av det vi har jobbet med tidligere.

Lykke til!

 

Vi har laget plommesyltetøy!
Publisert: 16-12-2014 skrevet av: 4. trinn

picture
 Håper det smaker!

På juleverkstedet forrige uke pyntet vi små syltetøyglass. De ble riktig så fine, men noe har liksom manglet... De har nå stått tomme en ukes tid, og i dag fikk de endelig innhold! Vi har nemlig kokt plommesyltetøy av blant annet plommene vi fikk av Ulrikke i høst. Den deilige lukta av nykokt plommesyltetøy har fristet mange på skolen i dag. Dere der hjemme kan glede dere til en liten smaksprøve. :-)

Tusen takk for plommene, Ulrikke!

Skøytedag
Publisert: 15.12.2014 skrevet av: 4. trinn

picture
 

Nok en skøytedag i Stavanger Ishall hvor både barn og voksne har kost seg! Ord som ishockey, frilek, haien kommer, god mat og drikke og godt humør oppsummerer dagen greit. 

Her kan du se et lite bildeglimt fra dagen!

En koselig julemorgen
Publisert: 11.12.2014 skrevet av: 4. trinn

picture
 

Musikkrommet var fullt i dag tidlig da fjerdeklassingene fremførte vakker julesang til stolte foreldre og lærere. En stilig nissedans og vakre toner fra pianoet ble også fremført.

Etterpå var det tid for pepperkaker og klementiner i klasserommene, så vi har hatt en koselig start på dagen!

Juleverksted
Publisert: 09-12-2014 skrevet av: 4. trinn

picture
 Her lages det hjerter!

I dag har vi hatt juleverksted. Laging av hjerter og engler, samt pynting av syltetøyglass stod på programmet. Kan tro det ble laget mye fint!

Den siste finpussen gjenstår på noen av englene. Enn så lenge mangler syltetøyglassene innhold, men vi kommer i mål før jul!

Vi har hatt en kjekk dag!

Sesongens første skøytedag
Publisert: 08-12-2014 skrevet av: 4. trinn

picture
 Her er hele gjengen samlet!

Hurra, det er vinter igjen og vi kan snøre skøytene på! I dag har vi kost oss i Stavanger Ishall. Ekstra stas var det at vi fikk litt tid på isen sammen med studenten Ole Sander som er hockeyspiller.

Vi gleder oss allerede til neste mandag, for da skal vi på skøyter igjen.

Miljøsamling i desember
Publisert: 04.12.2014 skrevet av: Oss i miljøkomiteen

picture
 

 Madlavoll skole hadde miljøsamling torsdag 4. desember. Miljøsamlinger ønsker skolen å arrangere annenhver måned. Elevråd/sosiallærer, Røris og Syngende Skole er faste programposter under samlingene.

 

 

 

 

 

Bidraget til 4. trinn ble premiert i Stavanger Aftenblad sin tegnekonkurranse!
Publisert: 03.12.2014 skrevet av: 4. trinn

picture
Nisseverksted i Blåfjell!

Gruppebildet "Nisseverksted i Blåfjell" som elevene på 4. trinn har laget ble denne uken premiert i Stavanger Aftenblad sin tegnekonkurranse.

I går var klassene på bytur der de blant annet besøkte mediehuset. Der fikk elevene se bildet sitt som hang utstilt sammen med mange andre flotte bidrag til tegnekonkurransen! Elevene mottok også premien som var et gavekort på 600 kr.

Både pepperkakebyen og tegneutstillingen i mediehuset er et flott syn. Ta gjerne en titt!

Koselig førjulstur til byen
Publisert: 02.12.2014 skrevet av: 4. trinn

picture
En tur til pepperkakebyen
er alltid kjekt!

I dag har vi hatt en koselig tur til byen! Juletre, julesang, julegaver, hjelpsomhet, bibliotek, julefortelling, pepperkakeby, tegnekonkurranse, overraskelse og premie er stikkord for dagen.

Hvis du klikker deg videre inn kan du lese mer om alt vi har opplevd i dag. Der får du også et lite bildeglimt fra den kjekke dagen.

Bidrag til Hei Verden!
Publisert: 02-12-2014 skrevet av: Komitèen

I løpet av temauken "Skole for alle i Peru" samlet Madlavoll skole inn 45972 kroner. Det er bra! Med dette er Madlavoll skole med på å gi barna i Peru en bedre fremtid!

Tusen takk for alle bidragene og for god innsats! Komièen ønsker også å rette en stor takk til FAU som gav noe av sitt overskudd fra kafèsalget under åpen dag til Hei Verden og barn i Peru.

Nettlekser
Publisert: 20-11-2014 skrevet av: 4. trinn

Skulle ventetiden frem mot jul bli veldig lang, kan du slå den ihjel med mange kjekke nettoppgaver.

Oppgavene er både lærerike og morsomme. Prøv da, vel!

Lykke til!

BLÅnisseverksted i november
Publisert: 15.11.2014 skrevet av: 4. trinn

picture
 

Denne uka har vi jobbet med bidraget vårt til Stavanger Aftenblad sin tegnekonkurranse. Hele trinnet har jobbet godt sammen og laget et stort fellesbilde.

Temaet i år er "nisseverksted". Vi har hatt fokus på blånissene i Blåfjell og deres liv og virke i førjulstida. Blånissene er opptatt av resirkulering og gjennbruk, noe som viser godt igjen på bildet vårt. Kreativiteten hos elevene har vært stor. Vi håper bidraget vårt blir stilt ut i aftenbladhuset i desember. Ta dere gjerne en tur dit for å se hvordan resultatet ble til slutt. Før den tid kan du ta en liten sniktitt på bildene her inne. :-)

Avisuke
Publisert: 15-11-2014 skrevet av: 4. trinn

picture
 

Denne uka har vi hatt «avisuke». Vi har blitt bedre kjent med avisa som medium, og vi har fått et innblikk i ulike sjangre. Vi har lest aviser, vi har laget intervjuer og funnet nyheter fra inn- og utland.

Vi avsluttet uka med å klippe ut ord og setninger fra avisa, og sette dem sammen til et lite "avisdikt".

Sommerfugl i vinterland
Publisert: 07.11.2014 skrevet av: 4. trinn

picture
 

Mange flotte sommerfugler pryder nå klasserommene på fjerde trinn, til tross for at vinteren står for tur. Kan tro vi er stolte! :-) 

Tenk, vi har lært å strikke!! For mange var dette deres aller første møte med strikketøyet. Vi håper det gav mersmak!  

 

Gøy med temauke!
Publisert: 07.11.2014 skrevet av: 4. trinn

picture
 

Vi har lært og gjort mye interessant denne uka. Vi har hatt foredrag med «Hei verden», hatt fellessamlinger med hele skolen i rundingen, sett film og bilder fra Peru, lært om inkaindianerne, jobbet med forskjeller og likheter mellom Norge og Peru, sunget sanger og jobbet med formingsaktiviteter.

I går avsluttet vi temauka med åpen skole med sang, dans og kjekke aktiviteter på klasserommet. Det var gøy!

 

Fellessamling i rundingen
Publisert: 06.11.2014 skrevet av: Komitèen

picture
 BliMe-dansen!

Hver dag denne uka har skolen hatt fellessamlinger i rundingen. Her har vi øvd på både sanger og dans som skal fremføres i kveld. Klokka ni i dag var det "generalprøve", og nå er vi klare! Etter en uke med Peru på timeplanen er også klasserommene klare til å ta i mot besøk på åpen dag.

Vel møtt til åpen dag klokken 17.00 i dag. Vi gleder oss!

Skole for alle i Peru
Publisert: 04.11.2014 skrevet av: Komitèen

Vi er i gang med temauke på Madlavoll skole. Den heter "Skole for alle i Peru". Hele 69 millioner barn i verden er uten skolegang, og gjennom en aksjonsuke som nå, kan vi være med å bidra til at flere får gå på skole.

I går fikk vi besøk Christine fra Hei Verden. Hun lærte oss mye om Peru og fortalte om hvordan vi kunne bidra til at barn i Peru også skal få gå på skole. Takk til Hei Verden for flott foredrag; vi ble motivert til å gjøre en innsats. Det ble en god start på uka, så nå gleder vi oss til fortsettelsen!

Unge filmskapere
Publisert: 31.10.2014 skrevet av: 4. trinn

Vi på fjerde trinn har hatt et spennende prosjekt i naturfag og norsk. I forbindelse med temaet «utdødde dyrearter» ble vi delt inn i grupper og fikk i oppdrag å lage en faktafilm om et utdødd dyr. Med motivasjonen på topp fra begynnelse til slutt, ble selvsagt resultatene bra. I dag snurret vi film. Vi koste oss med flotte, lærerike filmer om dinosaurer, sabeltigre, dronter og mammuter.

Klikk deg inn for å lese mer om hvordan vi har arbeidet med dette. Her finner du også et lite bildeglimt fra prosessen.

 

Naturfagsshow og Newtons bil!
Publisert: 23.10.2014 skrevet av: 4. trinn

picture
Litt pynt må til!

I dag fikk vi besøk av Science Circus fra Jærmuseet. Science Circus er et omreisende vitenskapssenter som har som målsetning å pirre nysgjerrigheten til barn innenfor blant annet naturvitenskap.

Vi deltok først på naturfagsshow i gymsalen, noe som absolutt pirret vår nysgjerrighet! Deretter gikk til klasserommene der vi samarbeidet to og to om å lage en bil; - Newtons bil! Det hele ble avsluttet med en konkurranse for å se hvilken bil som kjørte best. Det var gøy!! Vi har hatt en morsom, spennende og lærerik dag!

Katteslottet
Publisert: 21.10.2014 skrevet av: 4. trinn

I dag fikk vi besøk av den kulturelle skolesekken som viste oss filmen «Katteslottet». Vi fikk en spennende filmopplevelse, samtidig som vi lærte om filmspråk, virkemidler og oppbygging av filmer. Det var jo helt perfekt for oss som skal i gang med å lage våre egne filmer nå!

 

Nettlekser
Publisert: 15.10.2014 skrevet av: 4. trinn

Høstferien er over og vi er tilbake på skolebenken igjen. Her kommer det noen kjekke nettlekser som du kan øve deg på hjemme.

Trykk "les mer", så dukker det opp mange linker til oppgaver i forskjellige fag.

Strikkedilla
Publisert: 14.10.2014 skrevet av: 4. trinn

picture
     Det er gøy å strikke!

Det var veldig kjekt at mange hadde øvd seg på strikking i høstferien. :-) Med tunga beint i munnen og konsentrasjonen på topp blir det stadig lettere og lettere! Etter dagen i dag er nesten alle mann i gang med hvert sitt strikketøy. 
Vi synes det er kjempekjekt og vi er motiverte for videre arbeid.

Her inne kan du se noen bilder fra K&H-timene i dag. Etter hvert kommer det flere bilder av prosessen og resultatene.

 

Kompostering i brusflasker
Publisert: 02.10.2014 skrevet av: 4. trinn

picture
 

Sist uke var vi en snartur i Gosenskogen for å finne både organisk avfall og nedbrytere til en studie vi skal gjøre i naturfag. Nå har vi gjort i stand seks flasker med ulikt innhold; jord, meitemark, skrukketroll, visne blader, friske blader, gress og matavfall. Det blir spennende å følge nedbrytningsprosessen over tid! 

Øv på årets BliMe-dans!
Publisert: 01.10.2014 skrevet av: 4. trinn

Ved å klikke på linken nedenfor kan du øve deg på årets BliMe-dans. Hele skolen skal danse den i rundingen fredag 24.10. :-)

http://nrksuper.no/super/blog/blime-pa-karaoke-2/

 

Bildeglimt fra hverdagen på 4. trinn
Publisert: 12.09.2014 skrevet av: 4. trinn

picture
Musa Fredrik finnes i mange
varianter i klasserommet.

Tiden flyr og kalenderen viser allerede september! Vi har gått flere uker på skolen og vi har gjort mye kjekt, lærerikt og nytt sammen.

Her kan du se et lite bildeglimt fra litt av det vi har lært, laget og gjort til nå.

Vi har lært mer om veps
Publisert: 10.09.2014 skrevet av: 4. trinn

I år har vel alle på en eller annen måte fått erfare at det er MYE veps. Det var i alle fall mange elever som kunne fortelle om opplevelser om vepsestikk, veps i brusen, veps i håret – ja til og med vepsebol i garasjen og på soverommet…. På gården til foreldrene til Elin dukket et opp et KJEMPESTORT vepsebol i sommer, og vi var så heldige at vi fikk studere det i dag. Du kan studere det på bildene her inne.

Vi har også sett film, lest i faktabøker, skrevet og tegnet om vepsen. - En interessant skapning som vi er klare for å lære enda mer om.

Nam, nam - FISKESUPPE!
Publisert: 09-09-2014 skrevet av: 4. trinn

picture
 

Mange vil nok si at det luktet mye bedre i klasserommene til 4. trinn i dag enn hva det gjorde på torsdag da vi dissekerte fisk... Den gode lukta skyldes at vi har laget fiskesuppe! Vi har rensket fisk, vasket og kuttet grønnsaker, rørt i gryta og dekket på bord. Sist, men ikke minst så ble det en god porsjon suppe til både barn og voksne. Nam, nam :-)

Ta en titt på bildene for å se hvor flinke vi har vært i dag!

Vi har sett nærmere på fisken
Publisert: 04.09.2014 skrevet av: 4. trinn

picture
            Se her!

I dag har vi hatt en noe annerledes naturfagstime. En snill fisker ved Tananger gav oss både uer, sild, torsk, brosme, makrell og sei som vi kunne studere både innvendig og utvendig. ..og det gjorde vi! Vi studerte tenner, øyne, finner og skjell. Vi skar også opp fisken og fant gjeller, hjerte, tarmer, lever, blindtarm, svømmeblære og magesekk. Ved å studere magesekken til torsken fant ut at den hadde kost seg med reker til middag :-) Kan tro vi har lært mye interessant i dag.

Etter en veldig lærerik studie av fisken, ble den renset, vasket og frosset ned til neste uke; da står fiskesuppe på menyen!

Nettlekser
Publisert: 26-08-2014 skrevet av: 4. trinn

Her kommer høstens første frivillige nettlekser.
Kos deg med flere lærerike og kjekke oppgaver.

Lykke til!

 

Livet i fjæra
Publisert: 22.08.2014 skrevet av: 4. trinn

picture
 Er det noe her, mon tro?

I dag har vi studert livet i fjæra ved Møllebukta. Vi fikk en pangstart på dagen da noen av elevene fanget en stor flyndre før vi i det hele tatt hadde startet undersøkelsene våre. Det var både gøy og motiverende! Senere jobbet vi i grupper og lette etter flere forskjellige typer skjell, tang og tare og andre dyr som lever i fjæra. Vi fant veldig mye forskjellig kan du tro! Bare spør elevene.

Vi samarbeidet også om å lage en stilig sandfigur pyntet med ting fra strandkanten og området rundt. Her var iveren, idèene og kreativteten stor. Se på bildene og se hvor stilige de ble :-)

Velkommen til skolestart!
Publisert: 12.08.2014 skrevet av: 4. trinn

Vi håper alle sammen har hatt en flott sommer. Nå er det tid for å ønske alle 4. klassinger velkommen til skolestart mandag 18. august kl. 08.00. Møt opp i de nye klasserommene, - vi ser etter dere i døren :-)

Vi gleder oss til å treffe dere igjen.

Hilsen oss på 4. trinn

Ny miljøsamling
Publisert: 05-03-2015 skrevet av: Jone Selvikvåg

picture
 Flinke forsangere

 

Torsdag 5.mars hadde vi igjen miljøsamling. Lett regn la ingen demper på stemningen. Her var det som vanlig innslag med sang, røris og månedens sosiale mål.

Takk til alle som bidrog!

Informasjon fra SFO!
Publisert: 18.02.2015 skrevet av: Therese Sørbø

  • Vi minner om at det er 2 måneders oppsigelse fra påfølgende måned på SFO plass. Dette gjelder også for redusering fra 100% til 60% plass.
  • Dersom du skal søke om redusert foreldrebetaling for skoleåret 2015/16 må dette gjøres i mai.
  • Barn som ønsker å starte på SFO til skoleåret 2015/16 kan allerede nå søke plass.
  • 

Alle endringer gjøres via Hypernet!

 

 

 

 

Foredrag om ADHD!
Publisert: 30-01-2015 skrevet av: Therese Sørbø

Dere inviteres til et åpent møte med to foredrag om ADHD, torsdag 5. februar kl. 19.00.

fileicon 
Foredrag.pdf

Fiks ferdig ferie sommeren 2015!
Publisert: 30-01-2015 skrevet av: Therese Sørbø

Her kan dere lese om sommeraktiviteter for barn i uke 26 til 33.

fileicon 
FFF_flyer_2015(03).pdf

Påmelding til skolefrie dager i vinterferien!
Publisert: 28.01.2015 skrevet av: Therese

Frist for å melde ditt barn på aktiviteter i vinterferien er 9. februar. Se skjema i høyremenyen på SFO sin hjemmeside.

Rådmannens forslag til budsjettkutt!
Publisert: 18.11.2014 skrevet av: FAU

Vi oppfordrer alle som ønsker å vise sin misnøye med kuttforslagene i skolen til å møte opp utenfor foredragshallen i rådhuset (Øvre Kleivsgt 15) onsdag 19. november kl 18.00

Dette er en koordinert aksjon for alle skolene i Stavanger, og vi er avhengig av din hjelp!

 

Videre håper vi flest mulig vil signere oppropet: http://www.opprop.net/signatures/ikke_la_kuttene_ramme_skolen_og_barna_vare_hardest/

 

 

Hilsen 

Driftstyreleder og Fau

 

NYE TELEFONNUMMER PÅ SFO!
Publisert: 17.11.2014 skrevet av: Therese

Fra tirsdag 18. november 2014 vil SFO ha følgende telefonnummer:

1. og 2. trinn: 481 09 819

3. til 7. trinn:  481 10 097

Husk å lagre de på din telefon!

 

LUS!
Publisert: 30.10.2014 skrevet av: Therese

Fram med kam, lus på hus!

Se lenken "Lusfri Norge" i venstremenyen.

VIKTIG MELDING: Nytt telefonnummer!!!!!
Publisert: 28.10.2014 skrevet av: Therese Bjørgen

Skolen har nå fått nytt telefonnummer:

t.l.f. 51 91 27 30.  

Under "skolens ledelse/administrasjon" i venstremargen,kan dere finne direktenummer til alle i administrasjonen.

SFO bruker fortsatt de gamle telefonnummerne. ( se info under "SFO"! )

 

BRUK REFLEKS
Publisert: 23.10.2014 skrevet av: Avdelingsleder MN

Tilbud om leksehjelp skoleåret 2014-15
Publisert: 02.09.2014 skrevet av: Therese

fileicon 
Leksehjelp 2014-15.pdf