Meny
Velg seksjon 1. trinn
1. trinn
2. trinn
3. trinn
4. trinn
5. trinn
6. trinn
7. trinn
Bogafjellbakken 1 4324 Sandnes
Telefon: 51338700 Send oss e-post
Redaktør: Jørgen Slyk

FAU Bogafjell skole har de siste år arrangert årlige foredrag med ulik tematikk, med eksterne foredragsholdere, som favner både foreldre og de ansatte på skolen.  

I år har vi valgt å invitere Arnt Ove Engelien, som er psykologspesialist og daglig leder i Trygg Base. Han har lang og bred erfaring både som psykolog, veileder og foredragsholder.

Temaet for årets foredrag er Trygghetssirkelen, som på fagspråket er kjent som «Circle of security» (Cos). Cos benyttes som et verktøy til foreldre, (og for de som jobber med barn), for å forstå hvilke behov barn har, signaler de gir og hva vi kan gjøre for å møte disse behovene bedre. Når voksne får til dette, vil samarbeidet (samspillet) mellom voksne og barn bli enda bedre.

Foredraget er nyttig for alle foreldre og lærere, uavhengig av klassetrinn, og vi håper at flest mulig har anledning til å komme. Grunnet plassbehov vil arrangementet bli gjennomført i kirkerommet i Bogafjell kirke torsdag 1.mars 2018 fra kl. 19:00 til kl. 21:00. Det er meget god tilbakemelding fra andre aktører som har hatt besøk av Arnt Ove Engelien, og vi er stolte av å kunne gjennomføre dette også hos oss.  

Vel møtt!

De siste ukene har vi hatt vinter og snø som tema i kunst og håndverk.

Her kan dere se bilder av noe av det vi har laget i klassene:


FAU Bogafjell skole har et årshjul som omfatter både inntektsbringende og rene sosiale tiltak, og vi har fortsatt et fokus på psykososialt miljø og uteområder. Regnskap godkjennes, og budsjetter vedtas på årsmøter. 

For å ha midler til å drifte bl.a. ballbinge, tilskudd til skolen generelt, og til klasser og trinn for transport, utstyr, aktiviteter osv. er vi avhengig av inntekter. 

FAU Bogafjell skole har de siste år hatt blant annet psykososialt arbeidsmiljø som et av sine hovedfokusområder. Dette har blant annet medført at vi har hatt et veldig nært samarbeid med skolens ledelse i forbindelse med utforming av ny «Plan for godt skolemiljø» - herunder rutiner for konflikthåndtering og avdekking av mobbing.

Vi er derfor veldig glad for at SFO har tatt ballen videre, og gjennom høsten 2017 har de begynt å jobbe systematisk med sosial kompetanse.

Les videre for mer informasjon om hva dette betyr, med SFO-leders egne ord.

Hver fredag har vi kunst og håndverk, dette er et fag elevene liker veldig godt. Første kunst og håndverktime etter nyttår laget vi nyttårsbilder.

Her kan dere se bilder fra prosessen og resultatet.


I naturfag har vi hatt om vann, is og snø. Og siden vi var så heldig og fikk snø denne uka, har vi gjort et forsøk. Da ville vi finne ut hvor mye vann det blir av ei bøtte med snø.

En liten forsmak på 1A sin juleavslutning den 14. desember. :)

Vi gleder oss!

Vel møtt!


Fadderbesøk er alltid populært.

Endelig kom snøen, og den må nytes mens vi kan! Elevene på første og andre trinn var ute og koste seg en hel skoletime i dag, og det var mange aktive og glade barn å se i skolegården!

En gang i uka har vi en norsktime der vi skriver i "Min skrivebok". Vi har blitt veldig flinke til å skrive.

Tidligere har vi skrevet "Her er- setninger" og "Jeg ser-setninger". Denne gang skrev vi "Jeg gir-setninger".

Alle er veldig ivrige og koser seg med skrivingen.

Her kan dere se bilder fra en skrivetime.


Tirsdag denne uka hadde vi  i 1A en kjempekjekk dag på uteskole. Været var fint, og vi tok med mat og drikke på tur. Noen hadde også med seg varm drikke, det var spesielt godt siden det var veldig kaldt.

Vi gikk til den gamle kunstgressbanen først. Der skrev vi ord, laget snøengler og andre spor i det hvite frostlaget som dekket den grønne matta.

Etterpå gikk vi videre til en rasteplass, der vi spiste maten vår.

Her kan dere se bilder fra turen.


I høst har vi hatt mange kjekke uteskoledager, der vi har hatt fokus på å bli kjent med hverandre.

Vi i første klasse liker godt å være ute, og selv om det har regnet nesten hver gang, har humøret vært på topp!

Her kan dere se bilder fra noen av disse dagene.


Stasjonsarbeid i 1a

Skolejoggen 2017 ble gjennomført i til dels svært bløte forhold. Likevel var innsatsen god og humøret var bra. Aksjonen innbragte 9423 kroner til SOS Barnebyer.