Meny
Velg seksjon 2. trinn
1. trinn
2. trinn
3. trinn
4. trinn
5. trinn
6. trinn
7. trinn
Bogafjellbakken 1 4324 Sandnes
Telefon: 51338700 Send oss e-post
Redaktør: Jørgen Slyk
Jæren skulesjakk klubb inviterer barn og ungdom til sjakkturnering i Klepp Rådhus lørdag 25.november. 

I Engelsk lærer vi om småkryp, eller "creepy crawlies", og klasserommene er pyntet med edderkopper og tegninger av skumle gresskar-figurer ...

Vi på 2.trinn har skrevet spennende og fantasifulle tekster i timene som vi har kalt for: "Fortellersekken"😊 I disse timene er målet å skape skriveglede og vekke fantasien til liv😊 En hemmelig gjenstand ligger gjemt i fortellersekken. Hva kan det være?

I 2B får elevene kjenne på gjenstanden utenpå sekken. Elevene gjetter hva det kan være. Etterpå blir gjenstanden tatt frem fra sekken. Denne gangen var det et drageegg. Hvordan ser egget ut? Hva ligger inne i egget? Kan det også være et dinosauregg? Hva skjer med egget? Her er det bare å fantasere i vei. Elevene kom med mange gode ideer til hva de kunne skrive om.Her er noen av tekstene til elevene i 2B☺ Se bilder.

 


Med disse bildene fra den flotte turen vi hadde i Melsheia i dag, ønsker vi elever og foreldre på 2. trinn en riktig god høstferie-uke!

Hilsen Ingunn, Kristin, Kristina, Bjørg Synnøve, Tore, Heidi og Camilla


Elevene i 2D har blitt flinke til å skrive på data. De syns det er veldig kjekt å lage egne tekster og fortellinger.

På torsdag gikk hele trinnet på tur til Buggelandtoppen! En sprek gjeng med elever fikk virkelig utfolde seg og bruke kroppen. De gikk langt, klatret høyt, balanserte bra og sprang fort! Og så slappet de av og koste seg med gode matpakker! En flott gymtime ute i det fri!

Her er noen bilder fra dagens kunst og håndverk-timer i 2c. Det var veldig gøy å male! Nå gleder vi oss til å få edderkoppene ferdig montert og opp på veggen!

Etter en innholdsrik skoleuke, med både skolejogg og BlimE-dans, ønsker vi dere en god helg! 

Hilsen Heidi og Camilla


Skolejoggen 2017 ble gjennomført i til dels svært bløte forhold. Likevel var innsatsen god og humøret var bra. Aksjonen innbragte 9423 kroner til SOS Barnebyer.


I dag har 2. trinn hatt besøk fra "Den kulturelle skolesekken". Vi fikk se en film om en apekatt og mange andre spennende dyr som lever i regnskogen. I kunst og håndverktimen benyttet vi sjansen til å ta med oss fingerheklingen ut i det fine været!

Neste uke skal vi være med på Skolejoggen og BlimE-dansen. På onsdag jogger hele skolen til inntekt for et godt formål. Ta på klær og sko som passer til "jogging", og les ukeplanen for mer informasjon angående innsamling av penger.  På torsdag danser vi BimE-dansen sammen med resten av skolen i Bogafjellhallen. Alle 2. klassinger skal ha på seg noe gult; en genser, en t-skjorte eller lignende. På grunn av BlimE-dansen blir det ikke tur på torsdag.


Denne uka har vi lært om småkryp i naturen og om hva som kjennetegner et insekt. På turen til Lyngholen fant vi flere smådyr; blant annet en marihøne, mange snegler og en død mus!

I kunst og håndverk har 2. trinn lært forskjellige tvinne- og fletteteknikker. Det liker mange veldig godt å holde på med, og lenkene blir etterhvert veldig lange! I dag var det 2c som avsluttet uka med fingerhekling! Ellers har hele trinnet kost seg på tur sammen denne uka også. Det fortsetter vi med frem til høstferien. I matematikk har alle klassene øvd seg på å veksle penger. Det var spennende!

God helg!

Hilsen små og store på 2. trinn


Senter for flerspråklige barn og unge (FBU) i Sandnes har laget en flott oversiktsside med matematiske begreper på mange språk - se vedlegg til høyre (klikk på "les mer").

På skolen er vi så heldige å ha fått en svalefamilie som leieboere! Helt oppunder taket har de bygget redet sitt, og på fredag fikk alle elevene på andre trinn studere hvordan svalemor fløy frem og tilbake for å mette de sultne svaleungene sine. Det var veldig spennende å se!