Meny
Velg seksjon 2. trinn
1. trinn
2. trinn
3. trinn
4. trinn
5. trinn
6. trinn
7. trinn
Bogafjellbakken 1 4324 Sandnes
Telefon: 51338700 Send oss e-post
Redaktør: Jørgen Slyk

Skolen har en del gjenglemte kakefat og annet fra bingokvelden som FAU arrangerte torsdag 18. januar. Fint om dere henter dem snarest.

På forhånd takk!FAU Bogafjell skole har de siste år arrangert årlige foredrag med ulik tematikk, med eksterne foredragsholdere, som favner både foreldre og de ansatte på skolen.  

I år har vi valgt å invitere Arnt Ove Engelien, som er psykologspesialist og daglig leder i Trygg Base. Han har lang og bred erfaring både som psykolog, veileder og foredragsholder.

Temaet for årets foredrag er Trygghetssirkelen, som på fagspråket er kjent som «Circle of security» (Cos). Cos benyttes som et verktøy til foreldre, (og for de som jobber med barn), for å forstå hvilke behov barn har, signaler de gir og hva vi kan gjøre for å møte disse behovene bedre. Når voksne får til dette, vil samarbeidet (samspillet) mellom voksne og barn bli enda bedre.

Foredraget er nyttig for alle foreldre og lærere, uavhengig av klassetrinn, og vi håper at flest mulig har anledning til å komme. Grunnet plassbehov vil arrangementet bli gjennomført i kirkerommet i Bogafjell kirke torsdag 1.mars 2018 fra kl. 19:00 til kl. 21:00. Det er meget god tilbakemelding fra andre aktører som har hatt besøk av Arnt Ove Engelien, og vi er stolte av å kunne gjennomføre dette også hos oss.  

Vel møtt!

Vi på Bogafjell skole er veldig stolte over å ha fått vår egen skolegenser. Det hele startet med en sak som kom inn til elevrådet i høst. Elevrådet bestemte seg for at dette var noe de ville jobbe videre med.

 


Vi fortsetter med "Dyrikon" på 2.trinn frem til våren. Elevene er ivrige og liker godt å skrive om de ulike dyrene.

Her er et utvalg bilder fra 2B sitt arbeid. Bildene er fra de to siste dyrene vi har hatt, Hubroen og Isbjørnen:)


Inspirert av det kjente maleriet "Vinternatt i Rondane", har elevene på 2. trinn malt sine egne vintermaleri. På bildene er det elevene i 2c som koser seg med å blande farger og male snødekte fjell. Resultatet ble en flott utstilling i klasserommet!

2B har gjort en kjempeinnsats med å fylle opp symboler til "Den positive sekken".

Vi har vært flinke til å hjelpe og trøste, si fine ting til hverandre, ta med andre i leken og hatt arbeidsro i timene. Godt jobba alle sammen!

Før jul hadde vi en kosetime med popcorn og film, siden vi har vært så veldig flinke.Nå starter vi med å fylle opp sekken igjen.

Nytt år, nye muligheter :)


FAU Bogafjell skole har de siste år hatt blant annet psykososialt arbeidsmiljø som et av sine hovedfokusområder. Dette har blant annet medført at vi har hatt et veldig nært samarbeid med skolens ledelse i forbindelse med utforming av ny «Plan for godt skolemiljø» - herunder rutiner for konflikthåndtering og avdekking av mobbing.

Vi er derfor veldig glad for at SFO har tatt ballen videre, og gjennom høsten 2017 har de begynt å jobbe systematisk med sosial kompetanse.

Les videre for mer informasjon om hva dette betyr, med SFO-leders egne ord.

En liten oppsummering av høsten 2017.

Endelig kom snøen, og den må nytes mens vi kan! Elevene på første og andre trinn var ute og koste seg en hel skoletime i dag, og det var mange aktive og glade barn å se i skolegården!

2c og 2d hadde en frisk og fin tur til Lyngholen på torsdag. Kuldegrader i lufta laget rimfrost i gresset - og mer skal det ikke til før kreative krabater vet å kose seg! Elevene rullet og skled ned de rimbelagte bakkene! Noen disset, klatret og spilte fotball også! For dem uten votter, ble det ganske kaldt på hendene, og mange syns det smakte ekstra deilig med varm drikke fra termosen denne turdagen!

I Engelsk lærer vi om småkryp, eller "creepy crawlies", og klasserommene er pyntet med edderkopper og tegninger av skumle gresskar-figurer ...

Vi på 2.trinn har skrevet spennende og fantasifulle tekster i timene som vi har kalt for: "Fortellersekken"😊 I disse timene er målet å skape skriveglede og vekke fantasien til liv😊 En hemmelig gjenstand ligger gjemt i fortellersekken. Hva kan det være?

I 2B får elevene kjenne på gjenstanden utenpå sekken. Elevene gjetter hva det kan være. Etterpå blir gjenstanden tatt frem fra sekken. Denne gangen var det et drageegg. Hvordan ser egget ut? Hva ligger inne i egget? Kan det også være et dinosauregg? Hva skjer med egget? Her er det bare å fantasere i vei. Elevene kom med mange gode ideer til hva de kunne skrive om.Her er noen av tekstene til elevene i 2B☺ Se bilder.

 


Med disse bildene fra den flotte turen vi hadde i Melsheia i dag, ønsker vi elever og foreldre på 2. trinn en riktig god høstferie-uke!

Hilsen Ingunn, Kristin, Kristina, Bjørg Synnøve, Tore, Heidi og Camilla


Elevene i 2D har blitt flinke til å skrive på data. De syns det er veldig kjekt å lage egne tekster og fortellinger.