Meny
Velg seksjon Forside
Fagutviklere
Tospråklig assistanse
Sandnes kommune er NAFO kommune
Holbergs gate 15 4302 SANDNES Vis på kart
Telefon: 51337700 Send oss e-post
Redaktør: Marit Midtskog
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Gå til Its Learning
Både på Udir og NAFO sine nettsider leser vi om hvor viktig det er at elevene bruker morsmålet som ressurs i språk- og fagopplæringen.

Tospråklige lærere fra FBU, deltok den 2.oktober 2017 på foreldremøte som ble arrangert på Aspervika skole for foreldre til nyankomne elever som går i innføringsklassene.

De tospråklige lærere bidro til å skape et trygt miljø for skolepersonalet og foreldrene. Det viktigste med foreldremøtet er at foreldrene fikk en trygghet for at skolen der de har barn, har kunnskap om det de driver med og er påpasselige med orden og planer.

De tospråklige lærerne var gode brobyggere mellom hjem og skole og var kommunikasjonsstøtte mellom foreldre og skole


Mandag, 11. september arrangerte Sandved skole foreldremøte for flerspråklige foreldre. Målet for kvelden var å bli bedre kjent og etablere et godt «Skole – Hjem»  samarbeid. TFO lærere var til stede for å sikre kommunikasjon mellom skolen og foresatte.

På agendaen stod presentasjon av lærere med ansvar for særskilt språkopplæring, informasjon om deres arbeidsoppgaver, ansvarsområder, leksehjelp for elevene, fritidsaktivitetstilbud på skolen og i bydelen, bibliotektilbud, osv.


Sandnes kommune har avtale med Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO) om å være fokuskommune. Innen vår egen kommune velger barnehageeier og skoleeier ut virksomheter som blir fokusvirksomhet. I vår kommune er disse enhetene fokusvirksomheter:  

Rådhusmarka/ Langgata barnehage,

Aspervika skole og Høyland ungdomsskole,

Sandnes læringssenter  

 

Hva innebærer et nærmere samarbeid mellom NAFO og en kommune?