Publisert: 11. januar 2024 | Sist endret: 11. januar 2024 | Forfatter: Hans Georg Sollie

Åpen hall Agder

Er du interessert i å prøve ut ulike idretter eller kjenner du noen som er litt nysgjerrig på hvilke aktivitetstilbud som finnes der ute? Kom og besøk Åpen hall Agder og få svar på det du lurer på. Vi har trening i Gimlehallen på tirsdager fra 18.00-19.00 (under 20 år).

Åpen hall Agder er et rekrutteringsprosjekt der målet er å få med flere mennesker med fysiske funksjonsnedsettelser i lokale idrettslag eller klubber. Prosjektet startet opp i Kristiansand høsten 2020 og utvidet til Arendal våren 2021. Deltakerne har fått testet ut alt fra badminton til sittevolleyball og bueskyting.

En gang i måneden får vi besøk av et idrettslag eller en klubb som forteller og gir oss en introduksjon til idretten sin. De resterende treningene jobber vi med motorikk, balanse, styrke og utholdenhet. Treningene er tilpasset og tilrettelagt. Det er alltid to instruktører til stede som hjelper til. Tilbudet er gratis for deltakerne. Kriteriet for å være med er at deltakerne må kunne kommunisere med instruktørene på egenhånd og ikke være avhengige av foresatt/BPA for å utøve all aktivitet (støtte til noe er ok). Målet er at deltakerne skal kunne gå inn i eksisterende treningsgrupper/miljøer i lokale idrettslag og klubber. 

Tone Gundrosen og Gordon Crowe er med som instruktører på hver trening. Vi er opptatt av at tilbudet skal være lavterskel og at det tilpasses den enkelte deltakers funksjonsnedsettelse slik at alle opplever mestring og glede ved deltakelse.

Besøk hjemmesiden for mer informasjon: https://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/agder/para/apen-hall-agder/