Meny
Velg seksjon Forside
Hana skole, Postboks 583 4302 Sandnes
Telefon: 51 33 67 00 Send oss e-post
Redaktør: Rektor Atle Sømme
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<april 2024><<
april 2024
mtotfls
25262728293031
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
Gå til Its Learning
Nytt SMS-system

Fra 02.01.2017 tar Hana skole i bruk SMS-systemet Transponder. SMS-systemet er utviklet for å gjøre meldingsutveksling mellom skole og hjem enklere. Her vil foresatte kunne sende melding direkte til lærere og SFO når barnet er sykt, og skolen har nå mulighet til å sende ut masse-sms. Dette er viktig for både den jevne samhandlingen skole og hjem, men også viktig med tanke på sikkerhet og beredskap.

"594 40 452" - et mobilnummer for hele skolen 

Sms-tjenesten til Hana skole er knyttet til mobilnummeret "594 40 452". Når foresatte skriver melding til dette nummeret, vil tilsatte i skolen som har tilknytning til barna, enten i klassen eller SFO, få beskjeden direkte på mail. Hvis f.eks. Ole er syk, så kan foresatte skrive følgende sms: "Ole er syk i dag og må være hjemme fra skolen". Da vil meldingen gå til lærere og barneveiledere som jobber i klassen til Ole. Går Ole i SFO, vil også tilsatte i SFO få beskjed. 

Merk at en ikke skal skrive etternavn, og foresatte skal ikke skrive sitt eget navn, i beskjeder som gjelder enkeltbarn. De skal f.eks. Ikke skrive "Ole Jensen er syk...." eller "hilsen Jens Jensen" til slutt i meldingen. Systemet er laget slik at det gjenkjenner navn i en melding. Dette navnet, koblet mot mobilnummeret meldingen kommer fra, gjør at systemet finner ut hvilket barn det gjelder, hvilken  klasse barnet går i, og om barnet eventuelt har SFO-plass. Meldingen sendes da videre til de rette lærerne og barneveiledere i skole/SFO. Dersom foresatte skriver sitt eget navn i meldingen, eller bruker etternavn, vil systemet også kjenne igjen disse navnene. Meldingen vil da knyttes til alle barna i familien og gå til alle tilsatte i skolen i de klassene familien har barn i, og eventuelt til SFO. 

Systemet er satt opp slik at det ikke bare er kontaktlærer og SFO-leder som får sms-meldingene. Meldingene går til de som jobber på det aktuelle trinnet på skolen og den aktuelle basen i SFO. Da sikrer vi at meldingen blir lest om kontaktlærer eller SFO-leder av ulike årsaker skulle være fraværende. Dette betyr altså at det er flere som får disse meldingene. Om foresatte ønsker å skrive meldinger direkte til kontaktlærer eller SFO-leder, meldinger av mer privat karakter, med innhold en ikke ønsker skal leses av mange, bør en bruke mail eller ta det per telefon.

Beredskap og sikkerhet

SMS-tjenesten vil inngå i skolens beredskapsplan. Vi vil at foresatte sender beskjed til skolen innen klokka 8.00 når barnet er sykt og ikke kommer på skolen. Dette gjelder elever på alle trinn. Lærer vil da kunne sjekke mail og registrere elever som er syke, før han/hun går til undervisning . Selv om lærer ikke har tid til å svare på beskjeden før senere på dagen, kan skolen raskt ta kontakt med foresatte om det er elever som er fraværende som ikke er meldt syke. Vi kan da bedre sikre oss mot at elever ikke kommer på avveie og tidlig avdekke om det er skjedd noe uforutsatt på skoleveien. Systemet gir også skolen mulighet for raskt å sende beskjed til samtlige foresatte om ting skulle skje. Siden systemet er mobilbasert, kan det også nyttes når vi er ute av skolens område, f.eks på tur eller på leirskole. 

Innhenting av svar

Systemet har en integrert spørrefunksjon som vil være aktuell å bruke, både for tilsatte i skolen og for klassekontakter som skulle trenge en rask avklaring (skolen vil i så fall bistå klassekontaktene med utsending av melding). En typisk melding for innhenting av svar kan f.eks. se slik ut: "Kommer du på foreldremøtet på onsdag (jfr. skriv om dette, sendt hjem sist uke)?" Nederst i meldingen vil det stå svaralternativ ja eller nei, knyttet til tall, f.eks: 9:Ja  og 10:Nei. En skal da svare med tallet, og kun dette. En svarer f.eks. 9 for ja. Programmet vil fortløpende registrere hvem som svarer ja og hvem som svarer nei, og telle opp antallet i hver kategori. Andre skoler som bruker Transponder har erfart at denne tjenesten er en effektiv hjelp i samarbeidet mellom skole/SFO og hjemmet. 

Ting Tar (litt) Tid

SMS-tjenesten er ny, både for dere foresatte og oss i skolen. Det vil nødvendigvis bli litt prøving og feiling i begynnelsen. Vi er likevel sikre på at vi fort vil lære oss å bruke tjenesten, og at vi fort erfarer at tjenesten forenkler meldingsutvekslingen hjem-skole. Skulle det være ting som ikke fungerer, ønske rskolen tilbakemelding om dette snarest.

Da er det bare å lagre SMS-nummeret i kontaktlista på mobilen, så er vi i gang :-)

Mvh
Rektor