Meny
Velg seksjon Forside
Hana skole, Postboks 583 4302 Sandnes
Telefon: 51 33 67 00 Send oss e-post
Redaktør: Rektor Atle Sømme
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<april 2024><<
april 2024
mtotfls
25262728293031
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
Gå til Its Learning
Påmelding til julefrokost, julegudstjeneste og julesamling 2017

Samarbeidsutvalget (SU) ved Hana skole vedtok i møte 04.10.17 at skolen skulle fortsette tradisjonen med å gjennomføre skolegudstjeneste til jul og påske annethvert år. Forrige skoleår var det påskegudstjeneste, så dette skoleåret blir det julegudstjeneste. SU vedtok også at elevene v/foresatte skulle velge mellom gudstjenesten og alternativt opplegg ved påmelding. Dette er bakgrunn for at skolen sender hjem informasjon med svarslipp for påmelding.

(Informasjonen i skrivet er gjengitt her, slik at de som ønsker kan lese det via oversetterfunksjonen på hjemmesiden vår)

Torsdag 14. desember blir det Julefrokost. Vi begynner med forestilling av elevene kl. 08.30. Her synger vi sanger fra julerepertoaret, både solosang og fellessang. Vi har valgt ut sanger fra kristen tradisjon (f.eks. Glade jul, I en natt, Deilig er jorden og En stjerne skinner i natt) og sanger med et mer verdslig opphav (f.eks. På låven sitter nissen, Snømannen Kalle, Har du fyr, Nisseloven). Vi setter fokus på lys i mørketid, og håper at blanding av sanger gjør at alle elever kan delta på denne felles samlingen. Etter forestillingen blir det som vanlig julefrokost for elever og foresatte rundt på klasserommene. Frokosten begynner ca. 9.15-9.30.     

Tirsdag 19. desember går skolen til tradisjonell julegudstjeneste kl 9.30. Innhold og sanger i gudstjenesten vil dreie seg om den kristne julefortellingen. Samtidig med julegudstjenesten vil vi tilby en vintersamling som alternativ til gudstjenesten. Samlingen vil bli i skolens aula, og tema vil være mørketid og vintersolverv. At solen snur har alltid vært grunnlag for markering og feiring rundt i verden, og vi vil gå inn på ulike tradisjoner som finnes. Vi vil også gå inn på norske tradisjoner som har levd ved siden av den kristen tradisjonen (f.eks. tro på nisser, julebukk, vasking og rydding til jul osv.). I forkant av vintersamlingen vil vi gå en tur i skolens nærområde, tilsvarende fotturen til elevene som skal på gudstjeneste i Hana kirke. 

I desember vil vi øve på sanger til både gudstjenesten, julefrokosten og vintersamlingen. Vi vil øve i klassene, og det vil bli felles sangsamlinger for hele skolen flere ganger per uke. Noen av sangene blir felles for julefrokosten og vintersamlingen, og noen blir felles for julefrokosten og gudstjenesten. Disse sangene tilhører den felles norske sangtradisjonen. Vi ønsker derfor å ha med alle elevene på de felles sangøvelsene, selv om de velger ulikt når det gjelder gudstjeneste og vintersamling. Vi spør likevel om samtykke fra dere foresatte.  

Elever som velger å ikke delta på Julefrokosten eller sangsamlingene, vil bli samlet på klasserom, sammen med lærer, og få annet aktivitetstilbud mens samlingene foregår.     

Vedlagt ligger skrivet slik det ble sendt hjem, med svarslipp som vi ber foresatte fylle ut, en for hver elev i familien, og returnere til kontaktlærer innen mandag 20. november.   

Mvh

Rektor