Meny
Velg 6. trinn a
1. trinn
2. trinn
3. trinn
4. trinn
5. trinn
6. trinn
7. trinn
Vikingtiden er tema i samfunnsfag på 6. trinn. Vi har allerede lært en god del og forholdene i vikingtiden og hvordan de hadde ulike forbindelser med omverdenen. Nå var det på tide å selv oppleve vikingtid. Vi slo sammen samfunnsfag og mat og helse og skrudde tiden drøye tusen år tilbake. Vi fikk høre om en nabogård som var verdt å sjekke plyndre. 6. trinn gikk i viking! Dagen bli fylt med mat, vikingleker og ytterligere informasjon om vikingtiden.

Se film i artikkelen: 3 dyktige musikere fra Den Kulturelle Skolesekken erobret gymsalen i dag og fylte den bokstavelig talt opp med rør, tønner, gryter og lokk.

Etter knallhard jobbing hele dagen var det på tide å feire de fantastiske siste minuttene før vinterferien ute med lek og moro. God stemning, sol og snø!

I dag har vi vært så heldige å få besøk av medaljevinner i EM, VM og OL - Stig Andre Berge og representanter fra landslag og Kristiansand bryteklubb.

Sola, Merkur. Venus, Jorda, Mars... Hvordan var rekkefølgen nå igjen? Hvilket av planetene er det som har ringer rundt seg? 6. trinn har jobbet hardt med å både lære og LAGE solsystemet vårt.

Det graves og prøves rundt på Kringsjå Skole sin eiendom i disse dager, for å klargjøre til det nye bygget. I den forbindelse tok arkeolog Dr. Martin Gollwitzer seg tid til å besøke flere klasserom for å fortelle om jobben sin. 

Midt i salen står Vennebenken som pleier å stå i skolegården. Lyskasteren fokuserer. Fra publikum i den mørke salen kommer en jente gående nølende mot benken, hettegenseren er godt trukket opp over hodet.

I uke 2 tok 6. trinn kjøkkenet med ut i MoH-timene. Maten var laks i folie, en rett mange ble positivt overrasket over og syntes var veldig god. Vi forberedte retten inne før vi tok turen opp i skogen og tente bål. Ingenting er vel bedre enn å kombinere god og sunn mat med god aktivitet ute? Det er utrolig gøy å være på tur med denne gjengen her!

Etter lunsj var sakser, limpistoler og julemusikken i flittig bruk på mellomtrinnet. Tid for årets juleverksted!

Årets kanonballturnering for mellomtrinnet gikk av stabelen fredag ettermiddag med en spenning og energi vi aldri har sett maken til. Se film fra dagen her!