Meny
Velg 6. trinn a
1. trinn
2. trinn
3. trinn
4. trinn
5. trinn
6. trinn
7. trinn
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Gå til Its Learning
I samarbeid med Rema 1000 og Zuccarello-Stiftelsen kan vi i Vest-Agder Røde Kors invitere til et Ferie for Alle opphold for barn mellom 11-14 år. Les mer her. Påmelding via link i trinnets lenkesamling eller i tekst i artikkelen.

6. trinn hadde fått tildelt et flott lite sted i nærheten Skutevika som heter Prekenheia. Etter en fin sykkeltur gikk vi løs på redde røtter, gretne greiner og kresne kvister. De hadde ikke en sjanse.

(SE FILM) Koding går ut på å bygge et program på PC-en som deretter har en ønsket effekt. Ved å koble til en mikro:bit med LED-lys blir mulighetene dermed endeløse. Skal effekten være et bilde som blinker? Kanskje et spill? Eller noe nyttig slik som et kompass? 6. trinn fikk 3 dager til å teste dette og de klarte mye!

(Se FILM og BILDER i artikkelen) En god tradisjon begynner å feste seg godt på Kringsjå. Mellomtrinnet drar på en lengre tur i skogen hver vår. Mest for moro, men også for å tenne bål en siste gang for sesongen. Mange går etter kart,noen følger de røde båndene som Trygve har festet rundt omkring, men de fleste av oss følger i sporene til den som går foran i løypa.

Vikingtiden er tema i samfunnsfag på 6. trinn. Vi har allerede lært en god del og forholdene i vikingtiden og hvordan de hadde ulike forbindelser med omverdenen. Nå var det på tide å selv oppleve vikingtid. Vi slo sammen samfunnsfag og mat og helse og skrudde tiden drøye tusen år tilbake. Vi fikk høre om en nabogård som var verdt å sjekke plyndre. 6. trinn gikk i viking! Dagen bli fylt med mat, vikingleker og ytterligere informasjon om vikingtiden.

Se film i artikkelen: 3 dyktige musikere fra Den Kulturelle Skolesekken erobret gymsalen i dag og fylte den bokstavelig talt opp med rør, tønner, gryter og lokk.

Etter knallhard jobbing hele dagen var det på tide å feire de fantastiske siste minuttene før vinterferien ute med lek og moro. God stemning, sol og snø!

I dag har vi vært så heldige å få besøk av medaljevinner i EM, VM og OL - Stig Andre Berge og representanter fra landslag og Kristiansand bryteklubb.

Sola, Merkur. Venus, Jorda, Mars... Hvordan var rekkefølgen nå igjen? Hvilket av planetene er det som har ringer rundt seg? 6. trinn har jobbet hardt med å både lære og LAGE solsystemet vårt.

Det graves og prøves rundt på Kringsjå Skole sin eiendom i disse dager, for å klargjøre til det nye bygget. I den forbindelse tok arkeolog Dr. Martin Gollwitzer seg tid til å besøke flere klasserom for å fortelle om jobben sin.