I forbindelse med prosjektet «Naturen i Julebygda» har vi vært på kjøkkenet i dag!
I naturfag har vi jobba med natur- og menneskeskapte endringer av landskapet i bygda. Vi har laget modell av istida, lært om nedbrytere og insekter og sett på hvordan landskapet i bygda har endra seg i takt med dyrking av jorda og bygging av hus. Vi har også lært om plante- og dyrelivet og litt om hva vi kan bruke. Nedbrytere og insekter har vi sett på i terrarie i klasserommet, myglende skiver på veggen og dyrkningsprøver av lufta i klasserom og kjeller! Vi prøve oss også på å bruke gjærsopp til noe bra - så vi har dyrka en surdeigskultur! I dag bakte vi surdeigsrundstykker, laget bringebær/kløver/nype-eddiker og laget rognebærgele. Tidligere har vi laga geitramssaft, som også skal bli gele! Elevene ønsket å utvide brødskiveprosjektet til et «ordentlig» forsøk der vi prøver å kontrollere feilkilder, og har flere like prøver. Det kan bli spennende! Onsdag skal vi avslutte prosjektet med en tur i klatreskogen. Der skal vi steke pinnebrød og observere kvadratmeteren de har fått tildelt. Hva har skjedd siden august?