Meny
Velg seksjon Forside
Matkroken 4532 ØYSLEBØ
Telefon: 38 28 92 16 Send oss e-post
Redaktør: Rune Johansen
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<desember 2016><<
desember 2016
mtotfls
28293001020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829303101
02030405060708
Elevene som har valgfaget internasjonalt samarbeid er med på to eTwinningprosjekter i år. Et av prosjektene er å skrive julekort til skoler rundt om i Europa nå før jul. Med vanlig post, ikke mail. Så langt har vi fått hilsener fra Spania, Kroatia, Malta, Kypros, Hellas og Romania, og vi venter å få enda flere. Nå må vi bare finne et sted å stille ut alle sammen. Vi har selvsagt produsert egne julekort også som snart er på vei sydover til landene som er nevnt over, men også Italia, Frankrike, Belgia, Tyskland og Polen. 

Det var seks forventningsfulle ungdommer som forlot Kjevik tidlig en tirsdagsmorgen i slutten av november. Sammen med to lærere skulle de til IES Alonso de Ecrilla, en kombinert ungdomsskole/videregående skole i den lille byen Ocaña litt syd for Madrid. Der skulle de bo i en spansk familie de neste fire døgnene, delta i fellesaktiviteter med spanske og belgiske elever både på skolen og når vi var på ekskursjoner utenfor skolen.

Jan Rune Blom lærte 7.klasse å lage animasjonsfilm.

Fem tiendeklassinger og ei fra niende klasse reiser til Ocaña litt syd for Madrid i morgen tidlig. De skal bo privat hos spanske verter på samme alder, og kommunikasjonsspråket blir for det meste engelsk eller spansk. Turen er en del av utvekslingssamarbeidet vi har sammen med Alonso di Ecrilla-skolen i Spania og Middenschool Sint Pieter i Oostkamp, Belgia. Felles tema er Health at School, og på fredagen blir det presentasjoner om idretter sammen med de spanske vertene i tillegg til aktiviteter som basketball, orientering, zumba og tradisjonelle leker fra området. Før fredag blir det kultur, historie og språk i fokus når vi besøker byene Aranjuez og Toledo. Vi kommer tilbake med oppdateringer underveis.   

Numicon noe av materiellet 1. klasse bruker i matte-timene.


Er det lov å bombe en skole etter skoletid? Hvorfor blir noen barnesoldater? Kan folk mene det de vil i Nord-Korea? Hvordan kan Røde Kors hjelpe folk midt i en krig uten å bli angrepet selv? Disse og mange andre spørsmål om menneskerettigheter har elevene i ungdomsskolen jobbet med de siste tre dagene. Onsdag kveld var det presentasjon for foreldrene.

En av fem elever blir kjørt av foreldrene til skolen. Dette kommer frem av en undersøkelse som ble gjort av elever i syvende klasse. Elevene har hatt i oppgave å gjøre en undersøkelse og etterpå presentere resultatene i klassen. Andre elever målte hodeomkretsen til elevene i 2. og 7. klasse, mens andre undersøkte hva slags middag de likte best i 3. og 6. klasse. Hvilken butikk som var mest populær og hvilke type gensere elevene brukte ble også undersøkt. 

 Hvert år får hver kommune en sum fra staten via fylket som skal brukes til å kulturopplevelser for elevene. Den kommunale kulturelle skolesekkpotten er regnet ut etter antall elever, og vi prøver å fordele dette mellom de ulike trinna. Først og fremst ønsker vi at eleven skal bli kjent med det vi har av kunst og kultur i nærmiljøet og i Marnardal commune. I år vil også noen få møte forfattere og en animasjonsskaper.