topLogoSpacer
 

KVITSØY SKOLE

DEADLINE!
Publisert: 24-05-2015 skrevet av: Nina H. Gundersen

I Stavanger Aftenblad sine lokaler ligger Deadline. Her fikk 10.klasse prøve seg som multimediejournalister. De skulle lage både TV, nettavis og avis. Hver "redaksjon" fikk sitt emne å dekke. Krim, sport, miljø og kultur. I redaksjonen hadde elevene ulike roller, en måtte passe "desken", ta i mot telefoner og mailer, mens de andre måtte rundt og intervjue ulike aktører som de fant på skjermer rundt i rommet. De fikk med seg mobiltelefon, og måtte finne frem til rette skjerm.

picture

 
 

 

Tiden tikker mot Deadline, alle møtes i redaksjonen for å oppsummere innhentet stoff, og skrive artikkelen. Så går alarmen. Alle gruppene må legge til side sine saker for å ha fullt fokus på siste nytt, en brann ombord på et cruiseskip. Spennende! Travelt! 

Hinduistiske templer i sand
Publisert: 19.05.2015 skrevet av: Kjersti Greibesland

I læreplanen er et av målene å kunne beskrive et hinduistisk tempel og reflektere over dets betydning og bruk. I tema har mellomtrinnselevene  lest seg opp på dette. De har laget skisser til egne templer, og som avslutning hadde vi tempelbyggingskonkurranse ute i sanden. Sjekk ut de flotte resultatene!

picture
 

Når kontaktlæreren bor på en bondegård...
Publisert: 23-04-2015 skrevet av: Ingeborg

...må jo klassen få komme på besøk! Så i dag har 3. og 4.klasse kost seg med alelam, kalver, sett når kyr bæsja (!!!), og mye mer :)

picture
 

Sjusteinsovn i Grønningen
Publisert: 20-04-2015 skrevet av: Nina H. Gundersen

 
 

Det er så gøy å få være med disse flotte ungdommene i Natur, miljø og friluftsliv på tur! De kan så mye, og deler så gjerne både med oss og hverandre. De klær seg etter været, de møter forberedet, de er positive og samarbeidsvillige, de rydder etter seg (og etter andre!), de smiler, de spør dersom det er noe de er usikker på og de lærer. 

 
 

picture

Det å komme inn i et klasserom...
Publisert: 16-04-2015 skrevet av: Ingeborg

Det kan være ganske spennende for en lærer å komme inn i et klasserom. Sitter elevene fint på plassene sine? Har de funnet fram bøkene og begynt å jobbe? Er det rolig? Eller er det kaos? Heldigvis er det svært sjelden jeg blir møtt med kaos, men det jeg opplevde i dag, har jeg aldri opplevd før!!

Solskinnsdager på SFO..
Publisert: 14.04.2015 skrevet av: Trond Hugdal

Onsdager og torsdager er våre faste turdager på SFO. Yr.no har øst på med solrike dager disse to ukedagene! Og de har vi fått utnyttet ved å bli kjent med øyas mange naturperler. Turene har gått til Sandrenna, Hålandsvika, Skiftesvik, Øyersvik, Leiasundet ...

Med mye god mat på tur, så har vi mye frilek, oppdager livet rundt fjæresteinene, fine padleturer med kano..

Barna lærer å ta vare på naturen rundt seg ved å samle sammen søppel både på Grøningen og Sandrenna. Det ble jo nærmere 10 svartsekker! Og så mye kjekkere å komme tilbake da det er blitt så rent rundt oss. :)

Etter en tur i Hålandsvika, hadde barna funnet mange fine steiner som de gjorde om til påskekyllinger med maling. Med stor iver lagde de flotte påskedekorasjoner som ble tatt med hjem.

Våren er jo tiden da nytt liv skapes og spirer. Vi fikk komme hjem på gården til Øyvind, der var det allerede kommet 67 nye lam i fjøset! Lamminga var godt i gang! Barna ble i ekstase. Det yret av liv.

Ja, våren er en fantastisk årstid. Vi gleder oss til fortsettelsen!

 

Flaskepost og lammefødsel!
Publisert: 10-04-2015 skrevet av: Kjersti Greibesland

picture
 

 Å få flaskepost er dødsspennende! Det har noen av elevene i 5. klasse erfart. Å sende flaskepost er også spennende! Hvor vil den havne? I Tyskland? På Bokn? I Hønsavikå?  Vil noen skrive tilbake? Dette prøver  klassen nå ut. Vi har skrevet brev og sendt av gårde på havet.

Det er mye spennende man kan oppleve på en slik "utkastelsestur". Og at vi skulle finne grågåsegg og få med oss en ekta lammefødsel denne dagen, hadde vi ikke drømt om!

picture
 

Landskap på timeplanen
Publisert: 09.04.2015 skrevet av: Ingeborg

picture
 

3. og 4.klasse startet denne uken på temaet "Landskap". I den forbindelse tok vi turen ut i sanden i skolegården for å bygge de landskapsformene vi gjennomgikk: fjell, fjord, dal, fjellkjede, innsjø, isbre, foss mm. Det endte opp med noen flotte byggverk, med imponerende fossefall, cruisebåter i fjordene, grotter i fjell, og til og med en bro (som var det forrige temaet vi hadde!). Kjempekjekk time, på tross av yr og kaldt vær :)

 

Spennende lesning på skolebiblioteket
Publisert: 09-04-2015 skrevet av: Ingeborg

Nytt kalenderår betyr nytt budsjettår, også for skolebiblioteket. Vi har 15000 kr som kan brukes til nye bøker, og de pengene er lette å bruke! Det er mange nye og kjekke (og fristende) barne- og ungdomsbøker i handelen, og jeg må rett og slett holde litt igjen, for ikke å bruke alle pengene allerede nå. Her ser dere et lite utvalg av de (litt over 70) bøkene som er kjøpt inn til nå i 2015.

 

picture
 

Helt på tur!
Publisert: 09.04.2015 skrevet av: Nina H. Gundersen

Det er herlig å være på tur! Det er herlig å lære nye ting (som for eksempel riktig skeineteknikk), det er herlig å vente, å lekesloss, å le, småfryse litt, snakke om løst og fast, spise brente ostesmørbrød og bare være!

 
 

picture

I dag dro Natur, miljø og friluftslivklassen på tur til Hålandsvika (eller ihvertfall ei vik på Håland).

Lærerne øver førstehjelp
Publisert: 07.04.2015 skrevet av: Kjersti Greibesland

Mens elevene fortsatt nytte

picture
 

påskeferien, satte lærene seg på skolebenken og fikk frisket opp kunnskapen om Hlr (hjerte- og lungeredning), diabetes, epilepsi og ulike allergier. Godt vi har en dyktig kollega, Trond, som er sykpleier som kunne lose oss gjennom denne viktige kunnskapen. 

Elevenes valg
Publisert: 25.03.2015 skrevet av: Stian

Når elevene får bestemme

picture
 

Solformørkelse
Publisert: 22.03.2015 skrevet av: Rektor

 
 

Fredag 20. mars samlet elever og lærere seg i klasserommet for å få med seg den totale solformørkelsen via NRKs nettsending. Dette var en stor hendelse som interesserte folk over hele verden. Det er 60 år siden vi hadde en tilsvarende formørkelse i Norge. I Longyearbyen varte formørkelsen i totalt tre minutter

Joda, det nærmer seg påske!
Publisert: 20.03.2015 skrevet av: Nina

Vi gleder oss til påske! Til brente pølser og påskemarsipan, til holmeturer og byturer, til skolefri og sene morgener, til skiturer og skogsturer, til å være med familie og venner, og til å bare slappe av.....

 

I går tjuvstartet vi litt, og var på en fin påskegudstjeneste hvor Bjørn engasjert fortalte oss påskeevangeliet. Vi fikk også evangeliet opplest av flinke elever, 5.trinn var forsangere, og jammen var det små kyllinger i det store egget i år også.

Ka? Ska me lega med lego?!?
Publisert: 20.03.2015 skrevet av: Nina H. Gundersen

Jada, lego er gøy! Til og med duplo! Og i dag fikk 8.trinn prøve seg. En på gruppa bygger en figur, og skal ved hjelp av ord, forklare den andre hvordan han/hun skal bygge.

"Du tar bare den longe grønne tingen, ja, mørkegrønne då, ja, den tjokkaste! åsså tar du an oppå den røde, ja, den litle røde, ka vei? den vanlige veien vel..." 

 

Etterhvert kom det inn ord som vannrett, loddrett, til høyre for, mot deg, den røde 2x4, på tvers, ved siden av, ytterst, samme lengderetning... og jubelen var stor da figurene var helt like.  

Det var en gang...
Publisert: 20.03.2015 skrevet av: Nina H. Gundersen

Det var en gang ti trøtte ungdommer som skulle lære om sjangeren eventyr. Først måtte de motiveres. De fikk da bli kjent med en moderne versjon av det tradisjonelle eventyret om Rødhette; nemlig Skylappjenta. Gjennom høytlesing, bilder og skriveoppgaver kom engasjementet sakte, men sikkert. De hev seg på, og kunne både mangt og mye om sjangeren. Ja, diskusjonen gikk, og spenningen var til å ta og føle på da vi nærmet oss slutten av eventyret. Og selv om både slutten, og kanskje filmatiseringen, ikke stod helt til alles forventning, var motivasjonen tent, og de var klar til å ta fatt på egne eventyr. 

 picture

Først måtte de gjennom den store ildprøven; å formidle et tradisjonelt eventyr til yngre barn. De måtte bli kjent med både moralen i eventyret, de ulike karakterene, utfordringer og typiske sjangertrekk i nettopp sitt eventyr. På toppen av det hele kom vurderingskriteriene, hvor de ble bedt om å tenke på både kroppsspråk, stemmebruk, kontakt med publikum og bruk av hjelpemidler i formidlingen.

Savner du noe?
Publisert: 13-03-2015 skrevet av: Stian Bjørsvik

Gjenglemt tøy og utstyr etter turen til Ådneram.
Ta en titt på bildene. Kanskje du finner noe som tilhører dere?

Fiskerihistorie
Publisert: 12.03.2015 skrevet av: Stian Bjørsvik

 
 
picture
 

 

 

Ådneram - dag 4
Publisert: 01.03.2015 skrevet av: Stian Bjørsvik

 Glimt fra siste dag på Ådneram

picture
 

Fredagskos
Publisert: 27-02-2015 skrevet av: Ingeborg

Mens mellomtrinnet og ungdomsskolen har vært på fjellet, har 1.-4. klasse hatt skolen og skolegården for seg selv denne uken.

Fredag benyttet vi anledningen og lagde pizza på skolekjøkkenet. Det var en flott gjeng som hjalp hverandre med pizzalagingen, og som koste seg med å spise etterpå :)

picture
 

 

 

Ådneram - dag 3
Publisert: 26.02.2015 skrevet av: Stian Bjørsvik

 
picture 

 Noen glimt fra dag 3 :-)

Solskinn, SFO, strålende unger og alt annet med -s ...
Publisert: 26-02-2015 skrevet av: Nina H. Gundersen

Det er slett ikke verst å få lov til å være vikar i verdens beste SFO! Og det på den fineste dagen i uka, med solskinn og lite vind. Berit pakket sekken med mat, frukt og drikke, vi fant fram ved og fyrstikker og satte kursen mot Sandrenna. Ungene ble delt inn i 3-er lag, fikk hver sin pose og skulle samle ting med -s i seg, så mye de fikk plass til i posen. 

 
 

picture

Kreativiteten blomstret (sammen med greSS, Snøklokker, og andre blomSter!). I posene var både isopor, glasskår, sand, strå, sneiper, sjøvann, reflekser, plast, søppel, rust, spiker, jernstang, skjell, stjerneskudd, strikker, dasspapir, steiner og mye annet rart...   

Vi fikk fyr på bålet (!) og det ble (brente) ostesmørbrød til lunjs, mmm... Stor stas!

Ådneram - dag 2
Publisert: 25.02.2015 skrevet av: Stian Bjørsvik

Her kommer noen glimt fra dag 2

picture

 
 

 

 

Aktivitetstur til Ådneram - dag 1
Publisert: 24.02.2015 skrevet av: Stian Bjørsvik

Her kommer noen glimt fra aktivitetsturen til Ådneram - dag 1

picture
 

noen flere bilder fra dag 1
Publisert: 24.02.2015 skrevet av: Stian Bjørsvik

 Her kommer noen flere bilder fra dag 1

UKM - spesial
Publisert: 13-02-2015 skrevet av: Nina H. Gundersen

Heldige oss! Vi fikk nemlig en helt egen UKM i "Hålen" i dag. Med dempet belysning og tettitett satt vi og lyttet til Tuvas vakre stemme og gode gitarspill, høytlesing av Ingrid Tomines sterke novelle om tvangsekteskap og Theodoras nydelig sang akkompagnert av flott pianospill. Etterpå snudde vi oss rundt og lot oss imponere av Charlottes levende blyanttegning av seg selv som liten, og Malins flotte maleri med oppfordring om å være oss selv. Heldige oss!

Vi avsluttet med felleslunsj som 10.klasse hadde ordnet til. En fin fredag! Nå ønsker vi alle en riktig god vinterferie. Vel fortjent!

Musikalsk glede!
Publisert: 11.02.2015 skrevet av: Nina H. Gundersen

 
 

I dag har Mhoo samlet hele skolen til konsert i "lille gym". Gymsalen boblet av rytmisk sans og musikalsk glede. Musikerene hadde det så gøy på scenen at vi ble rent smittet (eller var det vi som hadde det så gøy at det smittet over på dem?). Vi klappet i takt (ja, i takt, ikke bare klappet!), vi sang Superman og vi koste oss med musikk inspirert både av Brasilske rytmer, country og godt vennskap.

 picture

Mhoo er ei gruppe unge musikere (vokal, gitar og kontrabass) som lager egne sanger. Gruppa kom til oss i dag gjennom DKS (Den Kulturelle Skolesekken), og de har egentlig konserter for 8.-10.trinn. I dag samlet de hele skolen.

Tre ting på en gang!
Publisert: 30.01.2015 skrevet av: Nina H. Gundersen

 
 

10.klasse skal i år stå for underholdningen på KILs årsfest, og for klassen blir det som et kinderegg; tre ting på en gang! De får lov til å glede andre med både teater, musikk og leker, de får en kjekk vurderingssituasjon i muntlig norsk og musikk, og de får 3000,- av KIL til klasseturen.

picture

Vi grugleder oss!

Ryddetid!
Publisert: 30-01-2015 skrevet av: Nina H. Gundersen

 
 

Vi følger det det gode eksempelet til familien Vindenes og rydder etter Nina (og jammen har vi hatt mye moro med stormens navn!). De flotte ungdommene i valgfaget Natur, miljø og friluftsliv fant mange gode grunner for å rydde: vi gjør noe sammen, vi gjør Kvitsøy vakrere, vi hjelper naturen, vi klargjør Sandrenna for sommeren (og jammen kan vi lengte til sommeren disse dagene!) og det er til tider god underholdning å se hva stormen har drevet i land.

picture

Å Vestland, Vestland!
Publisert: 22-01-2015 skrevet av: Nina H. Gundersen

 
 

For en nydelig dag! Sola skinner fra skyfri himmel, det er vindstille og frost. Et pusterom, glede, d-vitaminer og ispytter. Ja, vi koser oss utendørs!

picture

Besk av en ekte Kvitsøyfisker
Publisert: 17.01.2015 skrevet av: Kjersti Greibesland

Hvis vi  skal lære om naturressurser og skatter vi finner i naturen, er det veldig kjekt å få besøk av noen som "på ekta " har jobbet med å få tak i en slik ressurs. Det har nemlig pensjonisten Einar Pedersen. Han har vært på sjøen og fisket siden han var konfirmert. Og det er ikke rent lite han har opplevd på sjøen.

picture
 

Friluftsliv!
Publisert: 13-01-2015 skrevet av: Nina H. Gundersen

2015 er friluftslivets år, og i dag - 13.januar - går startskuddet! Da passet det ekstra godt at vi i valgfaget Natur, miljø og friluftsliv dro med en gruppe til Grønningen for å grille laks på grillen.

 

Frisk vind, kaldt, solglimt og godt kledde ungdommer. Varme fra grillen, god mat med spennende smaker og ungdommer med godt humør. Da har vi det bra!  

Månedsbrev Desember 2014
Publisert: 08.01.2015 skrevet av: Trond Hugdal

picture
 
picture
 
picture
 
picture
 
file
fileicon 
mnedsbrev desember 2014.docx

Nytt år, nytt semester!
Publisert: 07-01-2015 skrevet av: Nina H. Gundersen

Etter adventssamlinger, juleverksted, julekos, juleavslutning, innsamlingsaksjon og en velfortjent, god og lang juleferie er det slett ikke så verst at hverdagen er her.

picture

 
 

  Her får dere noen glimt fra hverdagen vår...

-Eg trur dette e den beste dagen i heila året!
Publisert: 11.12.2014 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

Det putrer i grøtgryter, det klippes og limes og bakes og trimmes, det er bretting og store hemmeligheter og non stop og granbar, det er juledekorasjoner og julekort, julepynt og annen pynt, det er pepperkaker og fnising og mandel i grøten og... kort sagt, det er juleverksted på skolen.

picture
 

Hjelpeaksjonen 2014
Publisert: 10-12-2014 skrevet av: Gro A. Steine

 Hjelpeaksjonen 2014

Fredag 19. desember skal skolen ha sin årlige innsamlingsaksjon. Vi har tradisjon for å legge denne innsamlingen til siste skoledag før jul, og sende en julegave til noen som ikke har det like godt som oss.

 I år har elevrådet bestemt at vi skal samle inn til de Ebolarammede i Vest-Afrika. Vi gir til Røde Kors sitt arbeid for å stoppe og å forebygge smitte.

Glassklar julestemning
Publisert: 09-12-2014 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

I klasserommene våre på mellomtrinnet henger det en aktivitetskalender, hvor vi hver dag fram til jul trekker en

picture
 

aktivitet. Noen dager synger vi julesanger, andre dager spiser vi pepperkaker eller leker blunkeleken. I dag hadde Linda invitert hele mellomtrinnet på svele og saft i Kystgalleriet.

Årets første adventsamling
Publisert: 02.12.2014 skrevet av: Nina H. Gundersen

Morgensamling i hålen, med levende lys, gitarspill og barnesang er noe av det aller fineste! Det er da vi får gåsehud og blanke øyne og i hvert fall er helt sikker på hvorfor lærere har den beste jobben i verden! 

 picture

 
 

I år er det 100 år siden Alf Prøysen ble født, og i desember har vi litt ekstra fokus på Prøysen sine tekster. Ingeborg fortalte oss først litt om Alf Prøysen, og etterpå leste hun fortellingen om bygda som glemte at det var jul. Det første lyset ble tent i adventstaken, og vi sang Tenn lys, Julestjerne stor og fin og Deilig er jorden.

Nå tennes tusen julelys
Publisert: 26-11-2014 skrevet av: Nina H. Gundersen

Det nærmer seg jul, og vi er i full gang med juleforberedelser. Her får dere noen bilder fra 5.trinn som øver inn julesangen "Nå tennes tusen julelys". Det høres like bra ut som det ser ut!

 picture

Årets siste innkjøp til skolebiblioteket
Publisert: 21.11.2014 skrevet av: Ingeborg Stautland

picture
 

Da var siste bestilling i 2014 ankommet, og vi kan glede oss over flere bøker om Svarte-Mathilda, Lasse-Maja, Donut-dagbøker, Mesterdetektiv Tim og co, Marg og Bein mm. Eller hva med boka "Gamer" av Tor Arve Røssland? Der blir en venneflokk oppslukt av pc-spillet "War of Faluza", og merkelige ting begynner å skje også utenfor spillet...

 

Babels tårn
Publisert: 12.11.2014 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

Se for deg et samarbeid hvor du skal bygge et høyest mulig tårn med enkle hjelpemidler, og at du skal jobbe med andre. Se også for deg at dere ikke har noen mulighet for å kommunisere, ja, det er faktisk ikke mulig å komme med en lyd, og likevel skal du bygge et tårn som er høyere enn naboens....

picture
 

Siste tur på svømming før jul
Publisert: 12-11-2014 skrevet av: Nina H. Gundersen

Kan tro vi har kost oss, små og store! Det er stas å få reise på svømming med 17 jenter og gutter som trives så godt i vann. Det er tydelig at mange har lært mye i løpet av sommeren, og at alle er veldig glad i å være i vann. "Se nå, Nina!" "Se nå, Stian!" har blitt sagt minst en million ganger. Og vi har sett, og vi har blitt imponert. De kan hoppe fra kanten, ta "bombå", gjøre saltoer under vann, stå på hendene under vann, blåse luft ut nesa under vann, de kan gli, de kan stupe, svømme med noen på ryggen, lage tunneller, kråle, svømme på rygg, synge under vann og mye annet. I går var siste reis før jul. Vi gleder oss til å være sammen igjen i bassenget på nyåret. Her er litt bilder fra ventetida etter svømming. 

 

 
 

picture

Nina og Stian

Leseleder eller lese lesegleder…?
Publisert: 07.11.2014 skrevet av: Kjersti Greibesland

picture
 

Når vi får besøk av noen proffe til å komme å lese for oss, kaller vi de egentlig for leseledere, men jeg synes lesegledere er et myye bedre ord! For det var det 5. klasse egentlig var da de hadde lesestund for 1.-2. klasse.

Teknologi og design i klasserommet
Publisert: 02.11.2014 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

Hva er egentlig rotasjon? Hvordan henger det egentlig sammen med forskjellige bevegelser? Hvordan lage en sprellemann, en sugerørobo eller et papirfly som virkelig fungerer? 

Mellomtrinnet har teknologi og design i tematimen, muligens må vi kanskje skifte navn på emnet til teknologi, design, frustrasjon og gledeshyl. 

picture
 

Halloween-time
Publisert: 31.10.2014 skrevet av: 3. og 4.klasse og Ingeborg

picture
 

 

 

På selveste halloweendagen, 31.oktober, fikk 3. og 4.klasse bruke engelsktimen til å skjære ut gresskar, eller "pumpkins" som det heter på engelsk.

Steminingsbilder fra SFO
Publisert: 24.10.2014 skrevet av: Trond

Jakt og jeger Bom-Bom
Publisert: 23.10.2014 skrevet av: Liv nesse Amundsen

De siste ukene har vi harr naturen som tema på mellomtrinnet, og vi har jobbet måde med skog, jakt, allemannsretten, fjell og vidder, og denne uka har vi jobbet med å spisse kompetansen vår og produsere

picture
 

spenstige spill!

Kreativ dans er gøy!
Publisert: 17.10.2014 skrevet av: Kjersti Greibesland

picture
 

Kreativ dans trenger ikke være innøvde flotte taktfulle mooves. 5. klasse kastet seg med entusiasme  ut i fantasifulle bevegelser og skulpturer i gymtimen i dag. Å bevege seg med en usynlig tråd mellom seg krever full konsentrasjon, for tråden må jo ikke slite! Å planlegge morsomme bevegelser til musikk som de andre skal herme etter krever faktisk litt mot også. Men gøy var det! :) Se bildene på de morsomme skulpturene de lagde 

Skjeva og smil!!
Publisert: 03.10.2014 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

picture
 Fristende!

Siste fredagen før høstferien står felleslunsj på programmet. 6.og7. sto for oppdekning, fiksing og organisering, veldig bra, veldig kjekt og veldig godt! 

Pizzicato og bibliotekstur
Publisert: 25.09.2014 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

picture
 

Pizzicato er en måte å spille på strykeinstrumenter på, ved å "plukke på strengene" istedetfor å bruke buen. Men hva i all verden har det med katter å gjøre? Og tidsreiser? Og hva har Christian Eriksen, Vegar Hoel og Stavanger symfoniorkester til felles?

Og: Er det mulig å ha et SÅ stort bibliotek som de har i Sandnes?? 

Rom ble ikke bygget på en dag
Publisert: 18.09.2014 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

picture
 

Eller jo. Faktisk. I dag ble Rom bygget i løpet av en enkelt tematime, tro det eller ei. Og flott ble det, med Colosseum, Circus Maximus, torg, bod til slavehandel, staller, portaler, akvedukter, kloakkrør, innsjøer og rikmannsboliger, til og med slummen fikk vi plass til!

 

 

Skolebilder 2014-2015
Publisert: 15-09-2014 skrevet av: Nina H. Gundersen

picture
 

Fruktsalat
Publisert: 12.09.2014 skrevet av: Nina H. Gundersen

 
 

Selv om kosthold ikke står nevnt i læreplanen i kroppsøving etter 4.trinn (det var jeg nemlig overbevist om, inntil jeg skulle finne ordrett hva det stod!), er fruktsalat godt! Og sunt! Og vi var da i aktivitet både da vi høstet eplene, og da vi skar opp frukten. Det gikk til og med ganske livlig for seg da vi skulle spise, de fleste forsynte seg godt både tre og fire ganger!

picture

Remember my name, FAME!
Publisert: 09.09.2014 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

picture
 

 Høy mimrefaktor blant oss voksne, høy fnisefaktor hos elevene. Musikktimene denne høsten ble innledet med å lage danser basert på kjenningsmusikken til FAME!

"Dette va kjekt!"
Publisert: 29-08-2014 skrevet av: Nina H. Gundersen

 
 

Selv om høsten kom litt brått på, er det fremdeles god temperatur både i lufta og i vannet. Og selv om værmelding fra begynnelsen av uka slo litt feil, og det var både yr og litt vind, dro 3. og 4.klasse i gymtimene fredag ned til Vollsøy for å teste kano- og kajakkpadling. Og selv om mange var skeptiske, og kom med bekymrede: "me MÅ vell ikkje padla hvis me ikkje vil?" var samtlige (med unntak av èn, som ikke hadde tid for han ville ikke ut av kanoen) minst èn prøvetur i kajakken! For noen tøffinger!

picture

Kortreist mat
Publisert: 29-08-2014 skrevet av: Stian Bjørsvik

picture
 

Natur, miljø og friluftsliv er et nytt valgfag dette året. Ett av målene med faget er at elevene skal få høste inn og tilberede mat.

Farao og furier
Publisert: 28-08-2014 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

picture
 Nei, vi har IKKE tid til å se opp!

Har du noengang lurt på hva som skjuler seg i det kryptiske TEMA-faget? Og har du stusset litt over at Tut-ankh-Amon har tasset rundt i gangene, eller at den ene gravrøveren etter den andre har falt "døde" om etter å ha møtt mumiens forbannelse?

Ut på tur, aldri sur!!!
Publisert: 16.08.2014 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

picture
 

Dersom du befant deg i nærheten av Grønningen fredag formiddag, er det stor fare for at du ble sprunget i senk av ivrige mellomtrinnselever på jakt etter stein og planter, eller stillheten ble brutt av vakker (?) sang og kul rapping, noen vettskremte og lattermilde vepsehyl eller en smittende latter og frydefull fnising. 

Tradisjonen tro gikk mellomtrinnet på tur for å "ristes sammen" i begynnelsen av skoleåret. Og for en fin dag det ble!

Atter en holmetur!
Publisert: 15.08.2014 skrevet av: Nina H. Gundersen

 

Når "bygdefolket" spør: "Ka lere de egentligt der ude i holmane?", var jeg etter dagens tur, svar skyldig. For hva ungdommene egentlig lærte i dag er jeg litt usikker på. Derimot vet jeg godt hva jeg lærte: at sauene i Ådnøy kommer fra to forskjellige gårder, at Eirik er veldig glad i cola, hvorfor Joachim går på krykker, at Kjartan opprinnelig kommer fra Mehamn, at Tuva i sommer har fått oppfyllt en av drømmene sine, at Theodora vurderer å farge håret svart, at Sander er skikkelig god til å lage grillplass ute...

picture

 

 

Vi lærere satt stort sett i ro og lot elevene ordne grillplasser, aktiviteter og underholdning (dette har vi lært på kurs!). Det ble en skikkelig flott dag! En flott start på et nytt skoleår!

Foreldremøte for 1.-4.klasse
Publisert: 13-08-2014 skrevet av: Bodil og Ingeborg

Velkommen til årets første foreldremøte for 1.-4.klasse mandag 18.august kl. 19.00-20.15. 

Vi møtes i klasserommet til 1. og 2.klasse til felles informasjon. Deretter deler vi oss i to grupper og tar resten av møtet klassevis.

Tema for møtet er praktisk informasjon om its learning, skolens hjemmeside, fag og bøker, timeplan, lekser/leksehjelp, skolemat med mer.

1. og 3.klasse skal velge representanter til FAU.

Med vennlig hilsen Bodil og Ingeborg

 

 

 
 
.