topLogoSpacer
 
 
 

 
 
 
 

KVITSØY SKOLE

1.-4.  5.-7.  8.-10.  

Pay it forward
Publisert: 11-04-2014 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

 Hvordan kan vi på mellomtrinnet være med på å spre litt glede? Hvordan kan vi sette fokus på de små gode gjerningene? Ja, vi er påvirket av å ha sett filmen "Pay it forward", så vi har lagd oss et prosjekt med kjekke ting vi kan gjøre for andre og hverandre.

picture
 Påskehilsen til medelever!

Innholdsrik dag
Publisert: 03-04-2014 skrevet av: Nina H. Gundersen

picture
 

Joda, vi kan klare mye i løpet av en ettermiddag! Lærerikt, og spennende besøk på oljemuseet, lunsj på Dolly Dimples, en liten smule shoppping, og en god filmopplevelse på en torsdag er ikke verst! 

 

 

Ut på tur, ikke noe sur!
Publisert: 02-04-2014 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

picture
 Speilblankt!

Å ha en hel dag med tema byr på noen spennende utfordringer, og noen spennende muligheter. I dag begynte mellomtrinnet dagen på tur i Nordbøvågen, på jakt etter forurensing, menneskespor, hvem som får flest skjenesprett på vannflaten eller hvem som får til det største plasket...

Skolebibliotekets rapportering for 2013
Publisert: 14.03.2014 skrevet av: Ingeborg Stautland

Hvert år sendes det inn tallmateriale som forteller om utlån, innkjøp av nye bøker, hvor mange timer skolebiblioteket er åpent mm til Nasjonalbiblioteket som registrerer alle skolene og folkebibliotekene i landet.

Dette må vi også sende inn fra Kvitsøy Skole.

På jakt etter det uberørte Kvitsøy
Publisert: 14-03-2014 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

picture
 

 -Hvordan hadde Kvitsøy sett ut uten folk? Ville det vært skog her? Andre ville dyr? Fugleberg? Hvilke spor setter vi, på godt og vondt, og hva er menneskets oppgave i verden...?

Hva spiser sjøstjerna?
Publisert: 05-03-2014 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

Hva er turistforeningens stier merket med? Hvor mange edderkopptyper finnes det i Norge? Hvilken fisk spiser ungene sine? Ved hvilken temperatur smelter metall? Hvor bor de fleste hinduene? Hvor mange evangelier er det i Bibelen?

 

-Her lokte det jammen himmelsk!!!!
Publisert: 04.03.2014 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

Mellomtrinnet fikk være "prøvekaniner" på hummermuseet tirsdag, og uten å røpe for mye, kan vi trygt si at dette ble en dag både for de matglade, de rollespillglade og de snekreglade. Og...de som gjerne tar en utfordring om å kysse på fisker... 

picture
 Sier det bare!

Halvårsplaner og vurderingsoversikt
Publisert: 21-02-2014 skrevet av: Nina H. Gundersen

Nå ligger ungdomsskolens halvårsplaner og vurderingsoversikt for våren 2014 ute. Dersom det skjer endringer, vil disse bli oppdatert fortløpende.

Gå inn på 8.-10.trinn - se under planer til høyre.

Vi ønsker dere alle en riktig fin vinterferie!

Nina og Stian

 

 

Skikkelig kosekveld!
Publisert: 19.02.2014 skrevet av: Nina H. Gundersen

 

 
 

Med hele 2,8 (av 3) poeng pr. elev, vant 9. og 10.klasse konkurransen "Sikker og aktiv skolevei" på ungdomsskolen.  Over halve klassen brukte også refleksvest hver dag i konkurranseperioden, og de sikret seg dermed kake!

picture

Halvårsplaner 3. og 4.klasse
Publisert: 17.02.2014 skrevet av: Ingeborg Stautland

Halvårsplanene til 3.og 4.klasse ligger nå ute på hjemmesiden. Se under 1.-4.trinn. Ta kontakt hvis du ønsker en papirkopi, så skriver jeg ut til de som ønsker det!

Ha en fin vår, alle sammen :)

Ingeborg 

Besøk av helsesøster
Publisert: 06.02.2014 skrevet av: Ingeborg Stautland

Torsdag 6.februar var helsesøster Mette Nevøy på besøk i 3. og 4.klasse. Hun snakket med elevene om alt fra tannpuss, håndvask og leggetider, til sprøyter, venner og hva som er sunn mat.

Økten ble avsluttet med å spise lunsj sammen på skolekjøkkenet. Og, selvfølgelig med nyvaskede hender og flott bordskikk!! :)

picture
 
picture
 

Kropp er topp!
Publisert: 22-01-2014 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

picture
 
 
 

Vi har om kroppen i tema, og har lært om skjelett, blodomløp, hjertet, lunger, fordøyelsessystem, nerver og tarmer. Vi har testet hvilepuls og treningspuls, vi har kikket "inni oss" og vi har vært innom Trond Viggo og "Kroppen vår"...

BOKPRAT i hundre i 8. klasse!
Publisert: 22.01.2014 skrevet av: Kjersti Greibesland

picture
 

«Jippiii, lese bøker i fire veker!» « Neiii, eg som aldri har klart å lese ei heil bok!» Ja, ja, uansett: No er me i gong! Det blir lest, skrive, gitt terningkast og prata om bøker i timar, friminutt, i krokar, under bord, bak dører og heime på sengjekanten. Og dei som ikkje tidlegare har hatt lesing som favorittsport, har no plutseleg lese både ei og to bøker! Stolte? Oh, yes! Handtrykk og gratulasjonar etter første leste bok! Utsagn som: «Dette var mykje kjekkare enn eg trudde», «No trur eg faktisk at eg likar å lese» og  «Bokpratane er faktisk veldig interessante» gjer jo håp for framtidas ungdom. Anbefalingane går hett rundt bokboksen og framfor klassen.

 

Begivenhetsrik skoletur
Publisert: 13-01-2014 skrevet av: Ingeborg Stautland

picture
 

Turen til Stavanger Kunstmuseum ble en tur vi sent kommer til å glemme. Det hele begynte med "snøstorm" på vei ned til fergekaien, så fikk ferga problemer med en trøster (hva er egentlig en trøster?????) og måtte dyttes til kai, 40 minutter forsinket, og på hjemturen var en pendlerbåt satt inn i stedet for ferga. Men godt humør, det hadde vi. På hele turen! :)

Småskolen skal på tur
Publisert: 08-01-2014 skrevet av: Ingeborg Stautland

Mandag 13. januar reiser 1.-4.klasse på tur til byen. Vi skal besøke Stavanger Kunstmuseum, og ta del i opplegget "Fargelaboratorium" fra Den Kulturelle Skolesekken.

Avreise fra Kvitsøy er med ferga kl.10.00, og retur blir med ferga kl. 15.25 fra Mekjarvik. Alle elevene møter på skolen til vanlig tid, kl 8.30, og så går vi sammen ned til fergekaien.

Husk varme klær, et par ekstra brødskiver og en flaske med noe å drikke. Det er ikke lov til å ha med penger eller snop.

Hilsen Bodil og Ingeborg

Aksjonsdag 2013
Publisert: 20-12-2013 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

 Fredag 20.desember holdt skolen sin årlige innsamlingsaksjon. I år gikk pengene til tyfonrammede på Filippinene. Røde kors gjør et viktig arbeid der, så vi gir gjennom dem.

Tusen takk til alle som har bidratt, både foreldre, elever, lokale bedrifter, lokale kunstnere, besteforeldre, tanter og onkler.

Vi fikk inn ca 20.000 kr, fantastisk!!!

picture
 55 biter. Faktisk.

Når en pepperkakebaker møter mange kokker blir det mye søl!
Publisert: 18-12-2013 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

picture
 Langluenisser og sebramenn

 Det skal ikke stå på julestemning på mellomtrinnet, og onsdag bakte vi pepperkaker sammen hele gjengen. 4 hus ble også konstruert og bygget, og vi rakk jammen å pynte noen av pepperkakene også, mellom all smakingen...

Innsamlingsaksjon 2013
Publisert: 17.12.2013 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

 Etterhvert har det blitt en fin tradisjon at skolen bruker siste dagen før jul på å samle inn penger til et godt formål. I år går aksjonen av stabelen fredag 20.desember klokka 11-14, og formålet i år er Røde Kors sitt arbeid blant tyfonrammede på Filippinene.

Det blir loddsalg og utlodning med fine gevinster, kino, salg av diverse, popcorn, kafé, klemmebod, muligheten for diverse spennende aktiviteter og gode muligheter for å gi til et godt formål.

Foreldre, besteforeldre og andre er selvsagt hjertelig velkomne opp på skolen for en kjekk dag!

http://gi.rodekors.no/epages/roedekors1.sf/no_NO/?ObjectID=47978&ViewAction=ViewProduct

Svart senker natten seg....
Publisert: 13.12.2013 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

picture
 

 Tradisjonen tro har vi kirkebesøk i førjulstiden. I år ble det hele innledet med nydelig Luciakor fra 1. og 2. klasse, og avsluttet med lussekatter fra 6.klasse.

Vi fikk ikke nok i går....
Publisert: 12.12.2013 skrevet av: Nina H. Gundersen

...så vi fortsatte med juleverksted i dag! Selv om det bare er ei uke igjen på skolen før jul, kan det godt være litt julepynt i klasserommet, og da vi plutselig hadde en time uten planlagt faglig innhold, fant vi fra saks, papir og lim!

picture
 

Juleverksted
Publisert: 11.12.2013 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

 Tradisjonen tro har vi juleverksted i midten av desember. Alle elevene valgte to aktiviteter, så her var det pepperkakebaking, trim i hallen, julekort, julepynt, juledekorasjoner og rett og slett intens julekos som sto på dagsordenen. Grøt fikk vi til lunsj, og jammen var det ikke noen mandler til noen heldige grøtspisere.

picture
 

På skolen sitter nissen med sin engelskbok....
Publisert: 10.12.2013 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

picture
 

 Man har det jammen ikke kjekkere enn man gjør det til, og på mellomtrinnet vet man å gjøre en helt vanlig tirsdag litt mindre vanlig... Nissetirsdag!!!

Skoleblogg
Publisert: 05.12.2013 skrevet av: Nina H. Gundersen

Media og informasjonsgruppa har skoleblogg. Der publiseres intervjuer, reportasjer, artikler, quizer, musikkvideoer, filmsnutter m.m. Ta deg en titt! 

http://kvitsoyskoleavis.blogspot.no/

 

 

Julelunsj
Publisert: 05.12.2013 skrevet av: Nina H. Gundersen

 
 

Dorthe, Helene og jeg ble invitert til koselig julelunsj på kjøkkenet til 9.trinn og Gunbjørg. De hadde disket opp med risengrøt, krumkaker, risboller og gløgg (alt laget fra bunn av).

picture

Lenkegjengen
Publisert: 04.12.2013 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

picture
 

 I tema har mellomtrinnet om kristendommen, og da er det naturlig også å markere at vi er i adventstida. En kjekk onsdagstime senere skal det iallfall ikke stå på pynten når det gjelder adventsstemning!

Vernissage på morgenkvisten
Publisert: 04.11.2013 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

Mandag morgen var det høy glassføring med sprudlende drikke (eplebrus) og lekre kanapeer (kjeks) i "hålen". Mellomtrinnet åpnet  kunstutstilling med egenproduserte grafiske trykk fra besøket sitt på Grafisk Verksted med DKS.

picture
 

Flinke kunstnerere!
Publisert: 01.11.2013 skrevet av: Kjersti Greibesland

picture
 

Jammen er vi heldige som har en ekte kunstner som lærer på skolen og i kuturskolen. Da blir det nye spennende kunst, bare se her! 

Dansk-svensk-norsk uke
Publisert: 25.10.2013 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

 Tirsdag til fredag har vi hatt besøk av to dansker og en svenske på mellomtrinnet. Vi har dramatisert, snakket svensk-dansk-norsk, ledd, fnist, grudd oss, gledet oss, sammenlignet språk og blitt bedre kjent.

picture
 

Grafisk verksted
Publisert: 23.10.2013 skrevet av: Cathrine

picture
 

Mandag var 5 - 7 klasse på besøk på grafisk verksted.  Der skulle vi lære litt om de ulike trykkmetodene som finnes.

Torgtur
Publisert: 23-10-2013 skrevet av: Cathrine

Som en dal av faget mat og helse reiser 6. klsse på torg tur for å kjøpe ferske grønsaker.

picture
 

HØSTFEST!
Publisert: 23.10.2013 skrevet av: Gro A. Steine

 Fredag 25.10 er det endelig HØSTFEST!

Det blir fest fra kl. 18.-20 for de på 1.-4. trinn og fram til kl. 22. for resten.

Tur til Stavanger Kunstmuseum
Publisert: 21.10.2013 skrevet av: Nina H. Gundersen

 
 

picture

Kunstneren Sophie Calle fikk en mail fra kjæresten sin der han gjorde det slutt med henne. Mailen sluttet med ordene Ta vare på Dem selv. For å klare nettopp dette sendte Sophie Calle mailen til 107 kvinner med ulik yrkesbakgrunn og ulik kompetanse. Disse kvinnene tolket mailen, og Sophie Calle har satt sammen disse tolkningene til et kunstverk som har fått nettopp tittelen Ta vare på Dem selv.  

Høstcollage
Publisert: 03.10.2013 skrevet av: Nina H. Gundersen

3. og 4.trinn har revet, limt, og vært kreative med papir. Det har blitt til 16 flotte høstcollage!

picture
 

Kan me ha gym med 9. og 10. kvar gong?
Publisert: 03.10.2013 skrevet av: Nina H. Gundersen

 
 

 28 barn/ungdom i alderen 7 - 15 år sammen i hallen, og alle koste seg! For en super gymtime!

picture

Jeg gikk en tur på stien....
Publisert: 02.10.2013 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

 

 
 

...men hørte igrunnen lite av skogens ro. Til gjengjeld kunne en høre mye "sjå her!" "ka e dette?" "ka slags sopp e dette?" "kaffår et dyr har vore her?" samt et og annet edderkoppredsel-hyl. Mellomtrinnet har om skogen i naturfag, og Mekjarvikskogen ble mål for turen onsdag.

NB! Sjekk om ungene deres har fått med seg en flått eller to hjem... En er allerede plukket.

 picture

Skjeva med smil!
Publisert: 27.09.2013 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

-Velkommen til lunsj, sier stolte gutter fra mellomtrinnet, og organiserer raskt hvordan hele skolen skal forsyne seg med mat fra to bord i Hålen. Hele skolen er samlet for felleslunsj, og stemningen er god! 

picture
 

Temalæring på tvers
Publisert: 26-09-2013 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

picture
 

På mellomtrinnet jobber vi mye på tvers av klasser og på tvers av fag, og det er godt og sunt å få sjansen til å fordype seg i emner, og lære mye.

I tillegg er det jo kjekt at det er kjekt!

Lesekveld
Publisert: 25-09-2013 skrevet av: Nina H. Gundersen

Lesekveld med flott ungdom, eplekake og is er jammen meg ikke alle unt... For en flott kveld!

 
 

picture

En helt vanlig dag i 1. og 2. trinn.
Publisert: 10-09-2013 skrevet av: Bodil Edland

 
 

På skolen gjør vi lekser, vi leker, og vi liker å jobbe på data.

picture

Å regne til det koker i hjernen!
Publisert: 09-09-2013 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

 Mange var litt spente når de hørte at matematikktimene til 5.-7.klasse skulle parallellkjøres og samkjøres, og noen lurte på om det virkelig gikk an å lære noe på den måten?

picture
 Konsentrert samarbeid!

Fine turer!
Publisert: 04-09-2013 skrevet av: Nina H. Gundersen

"Kan du leggga ut bildene på hjemmesidå?" Klart jeg kan! For en slik start på dagen er verdt å dele! Tenk, vi har en skog på Kvitsøy (skal sies at vi diskuterte heftig om det kan kalles en skog, men vi ble enige om at hvis vi legger godviljen til, og det gjør vi jo, kan denne samlingen av store trær kalles en skog), trær med store greiner, mange greiner, tykke greiner og tett i tett med blad...

picture

 

Partilederdebatt på mellomtrinnet
Publisert: 04-09-2013 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

picture
 Statsministerkandidater

 Du tror kanskje at valget er noe som angår de voksne? Eller de på videregående? Neida. Emnet disse ukene i tema er hvem som styrer Norge, og i dag ble både partier, statsministerkandidater, partiprogram, regjering, budsjett og rettssystemet  skapt og testet ut.

Kok!
Publisert: 02.09.2013 skrevet av: Nina H. Gundersen

Det lukter godt i hele ungdomsfløyen, og vi som verken går på 9.trinn, eller er lærer i faget, er bittelittegrann misunnelig hver onsdag...

picture

Hestholmen, kor e det?
Publisert: 28-08-2013 skrevet av: Nina H. Gundersen

Med flotte sykler; noen nye, noen arva, noen med lys, noen uten lys, noen med bremser, noen uten bremser (ihvertfall uten bakbremse!), noen med lyd, noen med pynt, noen lagt for å skrense, noen med lite luft, ALLE helt klare til å sykles på (!), dro vi avgårde austiøynå!

picture

Pylsa e' godt!
Publisert: 23.08.2013 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

 Fredag fyrte Ingeborg opp i grillen, og alle var velkomne til å ta med seg litt grillmat. Snakk om stemning, her var det smiling, fnising og generøs deling av medbrakt mat. Fin dag, flott tiltak!

picture
 

En hel dag med tema... Hva mener dem med det'a?
Publisert: 22.08.2013 skrevet av: Liv Nesse Amundsen

 I år har vi alle tematimene på en dag, og da er hele mellomtrinnet samlet til å jobbe. Noen var veldig spente, ikke minst siden mellomtrinnet nå ser ganske annerledes ut enn mellomtrinnet i fjor. Derfor var det viktig å "ristes" sammen denne første gangen. Ingenting å si på stemningen!

picture
 Teamwork

Der trivsel og kunnskap møtes!
Publisert: 21-08-2013 skrevet av: Nina H. Gundersen


 

 

 
 

Endelig er dagen her som jeg har lengtet etter! (i hvert fall er det noen av oss som har lengtet...)

 

Stolte, og med sommerfugler i magen, troppet 1.trinnselevene først frem til fotografering. For en gjeng! Vi gleder oss til å bli bedre kjent med dere!

 

 

picture

Vi gleder oss også til å møte igjen alle de flotte elevene i de andre trinna, og er sikker på at de fleste også gleder seg til et nytt skoleår (selv om det for noen sitter langt inne å erkjenne  det;)

Velkommen til skoleåret 2013-3014!

Ut på tur... :)
Publisert: 20-08-2013 skrevet av: Nina H. Gundersen

picture
 
 
 
 
 
 

  

 

 
 
.