topLogoSpacer
 

Smiodden skole

8.  9.  10.  Skoleavis  

Fiskeburgere på menyen
Publisert: 20.10.2014 skrevet av: Miljøteam

picture
 

 Kvernevik sanitetsforening serverte "verdens beste" fiskeburgere i kantinen i dag.

Fisk er godt :)

 
 

  picturepicture

 

 
 

 

Klassemiljø
Publisert: 17.10.2014 skrevet av: Rektor

 picture

Informasjon til foresatte

Smiodden skole ønsker at alle elever skal være i et godt klassemiljø.  Det skal være fokus på vennskap, involvering og et godt læringsmiljø.  Dette pågår kontinuerlig og framstår som en rød tråd i arbeidet for et positivt klassemiljø..

 

Skolen ønsker å utvikle gode rutiner for å kunne avdekke mobbing og ubalanse mellom elevgrupper.  Skolen har i samarbeid med Lenden skole og ressurssenter, som har stor kompetanse på klassemiljø, bestemt at samtlige klasser på skolen skal gjennomgå en undersøkelse basert på elevens opplevelse av skolehverdagen.  I en slik undersøkelse vil vi kunne avdekke mobbing, ubalanse i maktforhold, uro osv. i en klasse.  Deretter kan vi sette inn de tiltak som måtte være nødvendige for å utvikle et godt klasse- og læringsmiljø. 

Ansatte fra Lenden skole og ressurssenter vil delta i innføringen av dette arbeidet, og gi elevene god informasjon og veiledning i forhold til undersøkelsen.

 Vi mener dette arbeidet er med på å utvikle enda bedre relasjoner mellom elev/elev, og lærer/elev.  I tillegg fremmer det et godt læringsmiljø og er forebyggende mot mobbing.

 

Velkommen til FAU-møte
Publisert: 16.10.2014

Tirsdag 21.10.14 kl 18:00

Viktig at begge klassekontakter stiller.

 

Rådgivingstjenesten
Publisert: 08-11-2013 skrevet av: Terje

Skoleåret 2014/2015 er det Ingve Nærland som er rådgiver på Smiodden skole, avdelingsleder Terje Moen Rønning bistår også etter beste evne ved behov!

Rådgiver på Smiodden jobber dette året først og fremst med faget Utdanningsvalg, og veien fram mot søknad til videregående skole og videre yrkesliv. Elever og foresatte kan når som helst ta kontakt med oss på skolen for råd og veiledning inn mot dette viktige valget. Andre typer rådgiving skal gjennom kontaktlærer, skolens mijøterapeut,helsesøster eller skolens ledelse.

 

 

Lifjell - flere bilder fra turen vår!
Publisert: 12.09.2014

picture
 

Flott turdag
Publisert: 11.09.2014 skrevet av: Rektor

picture
 På vei opp.....:)

Skolen hadde en flott tur til Lifjell onsdag.  Alle elevene var med på turen sammen med alle ansatte.  Været var perfekt med sol og lite vind.  Noen av kneikene var bratte og tunge.  Heldigvis de ikke var for lange, slik at vi fikk pusten tilbake. Stemningen var fin og det var en flott dag der vi sammen fikk oppleve noe positivt og annerledes enn den tradisjonelle skolehverdagen. 

"Ut på tur aldri sur"

Vi er godt igang!
Publisert: 08.09.2014 skrevet av: Rektor

Vi er godt igang med skoleåret, selv etter en litt annerledes start på grunn av streik. Kantinen er i full drift og elevene har tilgang til å kjøpe mat hver dag. Lærerne er inne i sine rutiner og periodeplaner er gitt ut i dag for to uker fram i tid.  Det er god stemning og fin atmosfære.  

Det er alltid litt skummelt og fremmed for de som er nye på skolen, det er derfor viktig for oss å få tilbakemelding på uheldige episoder.  En god oppstart gir et godt grunnlag for videre trivsel. Det er også viktig å presisere at på Smiodden skole skal alle bli akseptert og at mangfold er en del av skolehverdagen. Det er derfor vår skole er unik!

Håper på god oppslutning for felles foreldremøte tirsdag 9. september.  Møtet begynner klokken 18.00 i gymsalen på Kvernevik skole.  

  "Me snakkes"

Foreldremøte
Publisert: 02-09-2014 skrevet av: Rektor

Tirsdag 9. september blir det foreldremøte i gymsalen på Kvernevik skole klokken 18.00! Det blir gitt informasjon om skolen og hvordan vi jobber med elevene.  Informasjon fra uteseksjonen, natteravnene og helsesøster.  Etter fellessamlingen blir det møte med kontaktlærere i den enkelte klasse på skolen.

 

Velkommen:) 

Alarmtelefonen
Publisert: 26-06-2014 skrevet av: Rektor

 

Gratis nødtelefon for deg som er redd og har det vanskelig hjemme


Blir du utsatt for mishandling, vold eller overgrep? Ruser mor eller far seg? Er du redd for tvangsgifte eller kjønnslemlestelse?
 

Du kan ringe Alarmtelefonen på 116 111. Det er en gratis nødtelefon for barn og ungdom. Vi kan hjelpe deg. 


Ring også hvis du tror at noen andre har det vanskelig.10. trinn til Oslo
Publisert: 08-05-2014 skrevet av: Rektor

10. trinnet er dratt til Oslo for å heie fram Ingrid, Anette og Simen i klassequizen.  De tre representerer skolen i landsfinalen.  Trinnet får to kjekke dager med mange opplevelser.  De vil få oppleve slottet, operaen, NRK, Frognerparken, Stortinget og mye annet.  Lykke til med tur, quiz og positive opplevelser.

Finalen sendes på NRK-TV lørdag 10. mai klokka 19.55.

 

 
picture
 Heia Smiodden!

Prøvemuntlig 10. trinn
Publisert: 30-04-2014 skrevet av: Rektor

 

Lykke til!

10. trinn har i dag prøvemuntlig. Stemningen på huset er fin.  Elevene har forberedt seg godt, og er klar for de utfordringer som måtte komme. Vårstemningen er kommet for fullt på Smiodden skole :)

 

 
picture
 Mye som skal huskes og forklares på en gang!

Påskeferie
Publisert: 11-04-2014 skrevet av: Rektor

NYT LIVET!

Vi ønsker alle elever og ansatte en velfortjent og god ferie.  Bruk tiden til å lade opp kroppen med nye krefter, engasjement og gode ideer for tiden fram mot sommeren.

Første skoledag for elevene etter ferien er:  Onsdag 23. april!

Hilsen Wenche, Stian og Terje

 

picture
 Kos deg i ferien.....
 

Salgsmesse
Publisert: 08.04.2014 skrevet av: Rektor

picture
 Nydelig såpebobler
picture
 Lenke til smokk
 
 Fantastiske produkter som elevene i valgfaget "Produksjon av varer og tjenester" har laget.  Varene ble presenter i mediateket mandag ettermiddag på åpen salgsmesse fra 17.00-19.00

Påskefrokost
Publisert: 07-04-2014 skrevet av: Rektor

picture
 Flott stemning!

God stemning i mediateket i dag.  8. trinn hadde felles påskefrokost.  Fine bord, høflige elever og god mat gjorde frokosten til en flott start på dagen.  Takk til Anne, Nina, Siv og Beate for nydelig servering!

 

God ferie alle 8. trinn elever:) 

 

 

Smiodden vant fylkesfinalen
Publisert: 26-03-2014 skrevet av: Stian

picture
 

Smiodden skoles quizlag, bestående av Ingrid Martine Schanche, Anette F. Bjerke og Simen Grønli, vant i ettermiddag fylkesfinalen mot Sola ungdomsskole i "Klassequizen" og skal representere i Rogaland i landsfinalen i Oslo lørdag 10. mai.

Se Rogalandsfinalen her:

http://www.nrk.no/rogaland/1.11631123

Skitur
Publisert: 12.03.2014 skrevet av: Rektor

 Hele skolen på tur til Fidjeland!

 

Torsdag 20. mars skal hele skolen på tur til Fidjeland.  Der vil elevene få tilgang til skitrekket, turgåing eller andre aktiviteter som volleyball eller aking i snøen.  Alle elevene har fått skriv hjem med informasjon og påmelding til aktivitet i trekket.  For at utdeling av utstyr skal gå raskere i år enn i fjor, er det viktig at dere der hjemme signere lappen om eventuelt behov for utstyr. 

Bussen går fra skolen 08.15 - med retur fra Fidjeland kokken 16.15.  Elevene vil ikke være tilbake på skolen før ca. 18.30.  På grunn av en lang dag på fjellet, får elevene avspasere fredag 2. mai. Her er link til skitrekket!

http://fidjeland.com/

 

Vi gleder oss!

Reflekskampanje
Publisert: 29.01.2014 skrevet av: Rektor

 

Fredag morgen kommer ansatte fra "Park og Vei"  i Stavanger kommune for å dele ut refleks sammen med elevrådet til alle skolens elever. Det er mange elever i ungdomskolen som kommer gående og syklende til skolen uten å være synlige i trafikken. Denne årstiden med mørke om morgenen gjør at elevene utsetter seg for fare ved å ikke bruke refleks.  Vi håper denne kampanjen kan være forebyggende og opplysende for elevene slik at vi unngår ulykker. 

Takk til "Park og Vei" for engasjement!

Velkommen til Smiodden! 

Luciafeiring
Publisert: 13.12.2013 skrevet av: Rektor

 

picture
 Vårt flotte elevråd
En nydelig start på dagen!

Vårt kjære elevråd skapte fantastisk stemning med sang og utdeling av "Lussekatter" til alle elevene og ansatte på skolen.  Med levende lys og magisk morgenstemning ble det en rørende opplevelse.  I tillegg gikk de på besøk til Kvernevik skole og sang for elevene og de ansatte. 

Tusen takk:)

 

Stemmerett for kvinner
Publisert: 10-12-2013 skrevet av: Rektor

 

Til alle jenter på Smiodden skole!

Velkommen til stor stemning i Stavanger Forum i morgen onsdag 11. desember klokken 12.30.  Det blir sang, dans, film og flotte taler.  Det blir felles buss klokken 11.45.

Nå skal det feires

 

Årets høydepunkt ble en kjempesuksess!
Publisert: 09-12-2013 skrevet av: Rektor

picture
 Miss og Mr. Smiodden

 

Fantastisk stemning!

Årets skoleball ble en suksess.  Takk til alle de som bidro til at kvelden ble magisk!  Ekstra takk til Oli for lyd og lys.  Takk til Jan Egil - Dj på sitt beste.  Stor takk til Anne, Nina og Siv for en nydelig pynta idrettshall - hvem skulle tro det var mulig!

Men de som bidro til at ballet ble så flott er alle dere elever.  For en gjeng!  Engasjement og humør gjorde kvelden til en fest! 

 Tusen takk!

 Flere bilder kommer.....

 

 

 

Skoleball
Publisert: 29.11.2013 skrevet av: Rektor

Velkommen til kveldens skoleball!

Selv om det blåser og regner, blir det ball for skolens elever i idrettshallen.  Det blir underholdning, god musikk og dans. 

Elevene begynner klokken 10.00 fredag 6. desember.

Velkommen!

Program for skoleballet torsdag 5. desember:

 • 17.45: Dørene åpnes
 • 18.15: Polonese (alle elever)
 • 18.30: Velkomsttale, pizza og brus
 • 19.15: Underholdning
 • 20.00: Dans og moro
 • 21.00: Kåring 
  • danseløve, solstråle, gentleman, mr. and Miss Smiodden
 • 23.00: Festen er over
  • alle møter friske og uthvilte på skolen klokka 10.00 på fredag 

 VELKOMMEN!

Mat og helse i 9c
Publisert: 28.11.2013 skrevet av: Linn

 På kjøkkenet tirsdagsmorgen er det en kjekk og glad gjeng som møter til tre timer med matlaging. Denne gjengen er fantastisk kjekke å ha på kjøkkenet, entusiastiske og flinke. Her kan dere se resultatene av fårikål og tilslørte bondepiker- norsk tradisjonsmat.

Kunst og håndverk
Publisert: 25.11.2013 skrevet av: Linn

 
 

Arbeidsinnsatsen har vært formidabel i høst, og det er kjekt å se ivrige elever i sving. I dag fikk de sin prydelige håndsydde arbeider tilbake, og jeg er veldig fornøyd med resultatene :)

 

 

 

Curling
Publisert: 11-11-2013 skrevet av: Terje

I valgfaget "Fysisk aktivitet og Helse" skal elevene på Smiodden få prøve seg på et variert utvalg idretter. Denne gangen tok Jarle og Ingve med seg gruppene sine på 9. trinn til Sørmarka Arena for å prøve curling. Superinstruktørene Rønning og Rege, som har vært og sertifisert seg til "Glatt Kort" er ikke vanskelig å lokke med seg ut på glattisen, så 32 elever og 4 voksne fikk ei god økt på isen. Veldig bra innsats og engasjement, og etterhvert også gode ferdigheter på mange av elevene. Litt knall og fall ble det, men ikke så mye at vi ødela isen for det kommende europamesterskapet som skal arrangeres i Stavanger i slutten av november. Uklare bilder kan skyldes dårlig fotofunksjon på telefonen, elever i svært rask bevegelse eller en litt ustø fotograf...

picture
 

 

Fiesta! Latinamerikansk dans på 10.trinn
Publisert: 06-11-2013 skrevet av: Linn

 I regi av Den kulturelle skolesekken har 10. trinn fått lære seg latinamerikansk dans. Kjempeflinke instruktører har guidet elevene til smektende rytmer. Elevene har lært Merengue, Cha-Cha-Cha og Salsa. Kronen på verket var på tirsdag 5/11 da det kom et vaskeekte band og det var Fiesta! Her kan dere ser noen av elevene i 10 B i fri dressur. De var kjempeflinke!

Mat og reklame
Publisert: 05.11.2013 skrevet av: Terje

9. klassene på Smiodden har i faget Mat og Helse jobbet med et spennede opplegg de siste ukene. Elevene har gruppevis fått i oppdrag å lage en reklame knyttet til noe de kunne lage på kjøkkenet. Hver gruppe fikk utdelt en sum penger å handle for, og de skulle så komponere, lage og dokumentere en fritt valgt rett - målet var en reklamefilm eller reklame for avis/magasin, i tillegg til at lærer og administrasjon var velvillige og fornøyde dommere når det gjaldt smak og utseende. Alle elever viste stor kreativitet og engasjement, og bildene viser de fantastiske resultatene av opplegget.

picture
 

 

Deadline
Publisert: 05-11-2013 skrevet av: Terje

Alle 10. klassingene på Smiodden har vært på Stavanger Aftenblads opplegg Deadline. Elevene har med iver, glød og stor interesse fått prøvd seg i realistiske øvelser der de som journalister må ta stilling til ulike etiske problemer - og gjennom dette fått mer innsikt i de ulike typene media og hvordan en journalist arbeider. På Deadline fikk de prøve seg som multimediejournalister, og lage saker til både TV, avis og nettavis. Før lå hovedvekten på å lage papiravis, men nå må deltakerne lage saker til nettavis og lese inn korte nyhetssnutter på TV. Hver redaksjon får også utdelt en «mobiltelefon» der de kan motta telefonsamtaler og beskjeder. Gode tilbakemeldinger både fra elever, lærere og de ansvarlige for opplegget.

picture
 

 

FAU-møte
Publisert: 01-11-2013 skrevet av: Rektor

 

VELKOMMEN TIL FAU-MØTE

Det blir møte i FAU tirsdag 5. november klokken 17.00.  Møtet avholdes på skolens personalrom. Egen møteinnkalling Ligger under FAU - til høyre i rubrikken møteinnkalling.

 

Innsamlingsrekord
Publisert: 17.09.2013 skrevet av: Terje

 

De fantastiske elevene på Smiodden har i årets innsamlingsaksjon slått sin egen rekord fra i fjor, og samlet inn over 112 000 kroner til barnehjemmet i Bolivia. 9A og 8B ble de klassene som samlet inn mest penger, og ble idag premiert med velfortjent pizza og brus. De fem beste elevene på skolen fikk også en påskjønnelse - den beste av de beste var Aron i 9A som samlet inn over 6000 kroner, imponerende innsats. Så satser vi alle mot nye høyder neste høst.
picture
 

 

Foreldremøte
Publisert: 10-09-2013 skrevet av: Rektor

 

VIKTIG MØTE!

Minner om foreldremøte i dag tirsdag 10. september klokken 18.00 i gymsalen på Kvernevik skole. Møtet blir felles for alle trinn der skolens ansatte og våre samarbeidsparter vil være tilstede.  Etter fellesmøtet er det samling i klassene på hvert sitt klasserom.

Skolen ser på samarbeidet skole/hjem som en viktig faktor for elevens trivsel, innsats og læringsutvikling, det er derfor viktig at DU/DERE kommer!

Velkommen!

Skoletur til Rennesøypilå
Publisert: 04-09-2013

Alle elever og ansatte på Smiodden hadde en knallfin tur til Rennesøy idag.  Vi startet turen på Heggland og hadde godt driv i tildels veldig fuktig terreng. Så var det en lang og god matpause ved Dalestemmen, herlig stemning og fantastisk utsikt. Deretter skulle turen gå via Rennesøypilå og ned til Vikevåg. De fleste kom seg til toppen og fikk nyte utsikten, en god del andre "valgte" heller en litt ufrivillig sightseeing ved Dalestemmen og måtte innta rollen som fjellgeiter ned Moskar - men full kontroll og utrolig god stemning i begge grupper.  

Litt slitsomt var det, skitne ble vi, men alle var strålende fornøyde...

picture
 
 

 

Tur til Rennesøypilå
Publisert: 03-09-2013 skrevet av: Rektor

I morgen onsdag 4. september skal hele skolen på tur til Rennesøy.  Vi går fra Øshusvik til Vikevåg over Pilå.  Husk at elevene må ha godt fottøy, som støvler eller fjellsko/gore-tex sko.  Det er også viktig med skikkelig matpakke, drikke og snacks.

Dette blir en flott dag, der elevene får være sammen om en felles opplevelse ute i naturen.

 

Ut på tur aldri sur!

Landsbymesteren
Publisert: 28-08-2013

Alle 8. klassinger på Smiodden var i dag pa Randaberg for å delta i "Landsbymesteren" Dette er et opplegg for skoleelever i fobindelse med den årlige Landsbykonferansen, med mange fysiske aktiviteter og kunnskapsspørsmål rundt mat/helse og fysisk aktivitet.

Upåklagelig innsats fra alle elevene i mange ulike øvelser, gode resultater ble det også. Sjekk bildene av våre aktive og motiverte elever.

picture
 

Vurdering for læring
Publisert: 26-08-2013 skrevet av: Rektor

Til foresatte

Hele skolens personal skal delta på kick-off i "Vurdering for læring" i dag mandag 26. august kl.14.00.  På grunn av dette, vil alle elevene være ferdig for dagen klokken 13.00.

"Vurdering for læring" (læringsfremmende vurdering), er et av Stavanger kommunes satsingsområder under kompetanseheving for lærere.

Aktivitetsdag
Publisert: 21-08-2013 skrevet av: Rektor

Velkommen til aktivitetsdag på Smiodden skole!  Alle elever er delt inn på tvers av klasser og trinn i ulike grupper.  De voksne står på forskjellige poster rundt omkring i skolegården. Denne dagen blir en fin mulighet for de voksne til å treffe alle elevene og motsatt! Skolen spanderer lunsj på alle.

Det er meldt fantastisk vær og alle gleder seg til en utfordrende og annerledes dag!

Velkommen til årets aktivitetsdag!

Første skoledag
Publisert: 20.08.2013 skrevet av: Rektor

I går var det første skoledag på ungdomskolen for 86 elever på 8. trinn. De ble tatt imot av rektor, avdelingsledere, lærere, miljøarbeidere og helsesøster.  Det var en spent gjeng som ble håndhilst  inn til sitt klasserom. Stemningen var fin:)

Vi voksne på skolen ønsker alle dere nye på 8. trinn velkommen til skolen.  Vi ønsker også eleven på 9. trinn og 10 trinn velkommen.  Torsdag skal vi  ha felles aktivitetsdag. Da skal alle de voksne stå på post, som blir en fin anledning til å få hilse på og treffe alle elevene.  Elevene blir delt i grupper på tvers av klasser og trinn.  Det blir en flott mulighet til å bli kjent med hverandre.

Sammen skal elever og voksne være med å gjøre Smiodden til en trygg og god skole. 

Velkommen til nytt skoleår og lykke til!

 
 
.