Meny
Trinn 10 d
Eddaveien 25 4327 SANDNES Vis på kart
Telefon: 51338100 Faks: Bruk mail! Send oss e-post
Redaktør: Rune Stangeland
10.trinn reiser til Stavtjørn tirsdag 20.mars på vinteraktivitetsdag. 

Øygard ungdomsskole er i år trukket ut til å være med i PISA-undersøkelsen. PISA-undersøkelsen er en internasjonal undersøkelse som gjennomføres i 80 land, ca 6900 elever i Norge er trukket ut. Undersøkelsen måler 15-åringers kompetanse i regning, lesing og naturfag. I år er lesing hovedområdet. Elevene som er trukket ut har fått med seg et informasjonsbrev, se vedlegg til høyre. PISA-undersøkelsen gjennomføres mandag 19.mars her på Øygard ungdomsskole. 

Mandag 18.desember får 10.trinn på Øygard besøk av representanter fra Trygg trafikk som skal ha en forestilling for elevene om trafikksikkerhet. Vi vet gjennom tidligere erfaringer at forestillingen er en sterk opplevelse for de fleste elevene. Dersom det er elever på 10.trinn som har hatt en alvorlig trafikkulykke nært innpå seg, ønsker vi at foresatte tar kontakt med skolen. Da kan skolen tilrettelegge for eleven, og eleven kan sitte slik at hun/han kan forlate salen hvis nødvendig. Det er mer informasjon om forestillingen i linken nedenfor.

https://www.tryggtrafikk.no/tema/skole/ikketoft/

 

 

 

 

 Skolehelsetjenesten arrangerer temadag for elevene på 10.trinn torsdag 9.november. 

Vi har invitert flere gjesteforelesere og planlegger en annerledes, spennende og nyttig dag på skolen. Programmet for dagen vil være:

-FRI: seksualitet og legning. Samtale om fordommer og holdninger

-Skolelege: undervisning om anatomi og seksuelt overførbare sykdommer

-Helsesøster: undervisning om samliv og seksualitet

-Politi og barnevern: undervisning om lov og rett, egne grenser, alkohol og nettvett

-Amathea: undervisning om valg, graviditet og abort 

I tillegg vil helsesøster på Øygard ha undervisning en time i forbindelse med prevensjon og kondomskole. Dersom noen har spørsmål til dagen eller programmet er dere velkommen til å ta kontakt med helsesøster.Skolen har valgt å trekke tilbake de midlertidige tiltakene med varighet på to uker som ble lagt frem for 8.trinn i går.  

Skolen har sett en ukultur som var i emning på 8.trinn og ønsket derfor å gjøre noe med det. Alle elevene våre har rett på et godt psykososialt miljø, jamfør kapittel 9A i opplæringsloven. Vårt fokus var på å forebygge og regulere en uønsket atferd som noen elever opplevde som ubehagelig. Skolen vil nå være i dialog med klassene på 8.trinn for å høre hvordan vi sammen kan skape et bedre psykososialt miljø på trinnet. I tillegg vil skolen ha dialog med elevrådet, foreldreutvalget og samarbeidsutvalget om hvordan vi sammen kan arbeide for å skape et godt og trygt miljø, jamfør skolens visjon, trygghet, trivsel og læring. Skolen hadde en god intensjon med de nye reglene, men fokuset på klemming og fysisk kontakt ble helt feil i forhold til hvordan vi ønsker å framstå som skole. Vi beklager det som har skjedd, og vil stå på videre for å skape et trygt og godt miljø for alle elevene våre.