Meny
Klasser og avdelinger Forside
1.trinn
2.trinn
3.trinn
4.trinn
5.trinn
6.trinn
7.trinn
Sam Eydes Gate 163 3660 Rjukan
Telefon: 35082770 Send oss e-post
Redaktør: Jorunn Øverland
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Nettvett med politiet

I to dager har Miriam fra politiet holdt kurs for elever på 4.-7.trinn i nettvett. 

Skolen opplever utfordringer på trinnene knyttet til sosiale medier og en del spill allerede fra de starter skolen - spesielt dette med utestenging, men også ulovlig publisering av bilder, stygge kommentarer osv. Dette drar de med seg inn i skolen. Skolen har nulltoleranse mot mobbing og krenkelser (www.nullmobbing.no). 

SnapChat er det mediet vi har fått flest saker rundt. Elever lager grupper der du ikke er med, det sendes bilder av hvor gøy de har det i bursdagen som du ikke er invitert i, der det skrives stygge kommentarer om deg og dine venner og det sendes bilder som du ikke synes er OK. Mange elever har tatt skjermbilde av meldinger/bilder som blir publisert på ulike medier/spill. Dette er et godt tips. Da har man dokumentasjon, selv om motpart sletter kommentarer/bilder. Vis dette til voksne. Elevene vet og har alle de riktige svarene når vi snakker om disse tingene i Olweus. Men mange elever er ikke modne nok til å skjønne konsekvensene av sin bruk og hvordan det de gjør kan påvirke andre. 

Vi ønsker at foreldre involverer seg i det barna gjør på nett, er gode forbilder og setter grenser for sine barn. Les mer i veilederen til Redd Barna om aldersgrenser, brukertrygghet og personvern, sosiale spilleregler og ansvarlig nettbruk.

Main Image
Bilde 1 av 4