Meny
Velg Klasse 6 b
Snart førsteklassing
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 73 00 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Kirsten Elin Bergsvik
Lenkesamling Lassa skole
Har du barn på sosiale medier?
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<desember 2023><<
desember 2023
mtotfls
27282930010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Vaksine mot meslinger, kusma og røde hunder (MMR vaksine)

I korpset får du opplæring på et instrument av profesjonelle musikere og instruktører fra Stavanger kulturskole.

Elever i 5. til 7. klasse som starter i korpset får starte med individuell undervisning på sitt instrument.
Når de har kommet i gang på instrumentet og lært det mest grunnleggende, vil de få spille sammen med de andre jevnaldrende i hovedkorpset.


Hva har vi gjort sammen siden skolestart i august? Logg inn i Classroom Kunst & håndverk 2023/24 sammen med barnet ditt, og nyt de foreviga øyeblikkene i oppgaven kalt "Bilder". Her vil vil vi legge inn bilder fortløpende, så ta gjerne en titt innimellom for å få igang fine prater der barnet ditt forteller fra skolehverdagen. 

I en del tilfeller må skolen ha samtykke fra foresatte.

Nytt av året er at Stavanger kommune vil samle inn alle samtykker i foreldreportalen Vigilo.

Det kan være samtykker i forbindelse med fotografering, transport/skoleutflukter, bading, m.m.
Samtykkene er utarbeidet sentralt og ligger nå klare i Vigilo. 


Bygging av Lassa Living i Eiganesveien 25 – 33 har startet.

Dette vil medføre byggeaktivitet i tiden fremover, hvor sikkerheten til våre elever er godt ivaretatt. All tungtransport vil gå ut Ytre Eiganesveien og ut Ytre Ringvei, slik at ingen tungtransport går forbi skolen i Rektor Berntsens gate. Det er satt opp gjerde for å skille vei og gangfelt ved Yndlingen, slik at det skal være sikkert for våre elever. All tungtransport vil ha pause fra kjøring kl. 08.00 – 08.30, slik at elevene har trygg skolevei uten tungtransport på vei til skolen.

Det bygges fire nye blokker som skal være klar for innflytting høsten 2025.

Ta kontakt med skolen dersom du har noen spørsmål rundt dette.


Gjenglemt tøy fra forrige skoleår venter på eierne sine. Dere kan hente det ved melkeskapene i kjelleren. 

Vennligst sørg for å hente tøyet deres innen 1. september, slik at det finner veien tilbake til dere. 


I VIGILO kan du sende inn fraværsmelding til kontaktlærer og enkelt sende mail til kontaktlærer eller andre lærere på trinnet.

Lassa skole har avtaler med Bama og Tine om levering av skolefrukt og skolemelk.

Ordningen er foreldrebetalt. Det er nå mulig å bestille for både høsthalvåret 2023 og vårhalvåret 2024.

Ordningen for skolefrukt/skolemelk starter første skoledag torsdag 17. august 2023. For å sikre seg frukt/melk fra første skoledag, er det en fordel å ha bestilt  i god tid før skolestart. Hvis du bestiller melk/frukt etter at skoleåret har startet, vil det ta noen dager fra den dagen du bestiller til første levering.

Dere kan bestille her: frukt og melk 


Psykisk helse og livsmestring i skolens lovverk.

I overordna del av lærerplanen blir formålet med opplæringen tydeliggjort: "…elevane og lærlingane skal utvikle kunnskap, dugleik og holdningar for å kunne meistre liva sine" (opplæringsloven§1-1).

Denne delen av lærerplanen sier også noe om det verdigrunnlaget som opplæringen skal bygge på: "Verdiene er grunnlaget for vårt demokrati og skal hjelpe oss å leve, lære og arbeide sammen i en kompleks samtid og i møte med en ukjent framtid" (Opplæringens verdigrunnlag, overordnet del av læreplanverket).

Folkehelse og livsmestring som tverrfaglig tema i skolen skal gi elevene kompetanse som fremmer god psykisk og fysisk helse, og som gir muligheter til å ta ansvarlige livsvalg. I barne- og ungdomsårene er utvikling av et positivt selvbilde og en trygg identitet særlig avgjørende.

Et samfunn som legger til rette for gode helsevalg hos den enkelte, har stor betydning for folkehelsen. Livsmestring dreier seg om å kunne forstå og å kunne påvirke faktorer som har betydning for mestring av eget liv. Temaet skal bidra til at elevene lærer å håndtere medgang og motgang, og personlige og praktiske utfordringer på en best mulig måte.

På Lassa betyr det:

Vi jobber systematisk med å legge et godt grunnlag for å mestre eget liv. Vi ønsker at elevene skal bli robust nok til å tåle motgang, og mestre utfordringer gjennom livet.

Dette jobber vi med fra 1.-7.trinn, alle voksne på skolen/SFO er involvert og vi setter av tid i timeplaner / aktivitetsplaner til systematisk jobbing.

I praksis betyr det at vi jobber med;

Selvverd

Medborgerkompetanse /sosial kompetanse - å kunne omgås medborgere på en god og nyttig måte.

Følelser; lære om de ulike følelsene, kjenne igjen, sortere, regulere

Tankemønster - selvsnakk

Sårbarheter - hva jeg tåler mindre av / reagerer sterkere på



På bakgrunn av en nylig forskriftsendring, og på grunn av en betydelig økning i bruk av småelektrisk kjøretøy ser politiet nødvendigheten av å gå ut med informasjon om hvilke regler som gjelder for disse.

Politiet i Stavanger ser, og får meldinger om, at det er mye farlig og ulovlig bruk av disse kjøretøyene blant barn og ungdom i kommunene.  

I det vesentlige skyldes dette for mange personer som sitter på, uaktsom kjøring, endring av ytelse og manglende bruk av lys.Det er registrert flere ulykker med disse kjøretøyene.  

På bakgrunn av dette har politiet forfattet et brev og ber skolene,  både barne- og ungdomskoler, samt videregående skoler, distribuerer dette til foreldre/foresatte.

Brevet ligger i kolonnen til høyre, helt øverst.


Opplæringsloven kapittel 9A er endret og nye regler om elevenes skolemiljø er innført fra 1.august 2017.

Alle elevene har rett til et trygt og godt skolemiljø heter det i den nye loven. For å sikre denne retten har skolene fått en utvidet aktivitetsplikt.

Vedlagt og under skolens planer finner dere Lassa skole sin plan for arbeid med elevenes psykososiale miljø.


Opplæringsloven kapittel 9A er endret. Nye regler om elevenes skolemiljø er innført fra 1.august 2017.

Alle elevene har rett til et trygt og godt skolemiljø heter det i den nye loven. For å sikre denne retten har skolene fått en utvidet aktivitetsplikt.

På årets foreldremøter orienterte vi om endringene i loven og hva dette betyr for hvordan skolen jobber.

Vi presenterte også skolens nye plan for arbeid med elevenes psykososiale miljø. Både presentasjonen fra foreldremøte og planen, som skal godkjennes i driftstyret vil bli lagt ut på hjemmesiden i løpet av nærmeste fremtid.

 


Foreldre kan hjelpe barna å få godt utbytte av leseleksene. Gjennom leseleksene kan barnet lære noe nytt og interesser kan vekkes. Ved å hjelpe barnet når det leser, kan dere også ha en hyggelig stund sammen. Lesing er en grunnleggende ferdighet og svært viktig når eleven skal tilegne seg kunnskap.

Hvordan kan du som forelder hjelpebarnet ditt med leseleksene?

Her er noen gode råd:



Vi har i det siste hatt noen uønskede episoder hvor elever har tatt i bruk mobiltelefon eller smartkokker i skoletiden.

Vi tillater oss å minne om hvilke vedtak som er gjort i Driftstyret om bruk av mobiltelefon og smartklokker på Lassa skole.

Driftstyret vedtok på møtet i november 2016 at det skulle gjelde de samme regler for bruk av smartklokker som bruk av mobiltelefon på skolen. Dette er ikke tillatt. Lassa skole er en mobilfri skole. Det betyr at hvis elevene skal ha mobiltelefon eller smartklokke, skal denne ligge avslått i sekken og ikke være fremme i løpet av skoletiden. 

Vi anbefaler at alle leser gjennom Forskrift om reglement for orden og oppførsel ved skolene i Stavanger Kommune. Du finner det under "Ordensreglementet" i høyre meny. Vi ber også om at "Kjøreregler for Lassa skole" leses. Dette er Lassa skole sitt reglement eller kjøreregler og her finner du mer detaljerte kjøreregler for vår skole.

Ordensreglement og kjøreregler har vi for at det skal være best mulig for alle sammen og at vi alle vet hva vi har å forholde oss til. Det vil derfor være flott om du som forelder tok deg tid til å lese gjennom våre kjøreregler.