Meny
Velg seksjon Forside
Dalabergan 3 6511 KRISTIANSUND
Telefon: 71575400 Send oss e-post
Redaktør: Frode Pedersen
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mai 2022><<
mai 2022
mtotfls
25262728293001
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Smittevern!

Regjerningen opphever det forskriftsfestede nasjonale gule og røde tiltaksnivået som ble innført før jul. Trafikklysmodellen beholdes, og barnehager og skoler skal fortsatt drive smittevernfaglig forsvarlig, noe som betyr minimum grønt nivå. Uansett blir det fortsatt viktig å følge grunnleggende smittevernråd.

 

Informasjon om endringar i håndtering av koronapandemien i barnehagar- og skular i Kristiansund, 14.01.22

Kristiansund kommune følgjer no nasjonale reglar og anbefalingar om håndtering av koronapandemien, med eitt unntak: Barnehagar og skular skal vera på gult nivå.
Vi forventar at endringar i nasjonale reglar og anbefalingar kan føra til auka smittetrykk i Kristiansund og at fleire blir smitta. Barn- og unge vert i liten grad sjuke av Covid19, og vaksinasjonsgraden er svært høg blant voksne ( og ansatte) som gir god beskyttelse mot sjukdomen.
Dersom ein får påvist smitte med Covid19 skal ein vera heime i isolasjon som tidlegare. Dersom ein får ein positiv hurtigtest skal ein registrere seg på C19.no for PCR test, eller ring koronatelefonen i Kristiansund. Smitteteamet kontakter skole eller barnehage. Fråvær pga av dette behandlast i barnehage- og skule som anna sjukdomsfravær blant barn-og unge og utløyser ikkje digital heimeskole/undervisning.
Smittevernvedtaket av 07.01.22 med generell nærkontaktkarantene for barn under 18 år og elever i den videregående skole for dei som ikkje er husstandsmedlemmer, er oppheva.
Jevnleg testing:
For å halda god oversikt over smittesituasjonen og halde tenestene opne, aukar Kristiansund kommune testing av barn- og unge og ansatte i barnehagar og skolar slik:
· I barnehagane anbefalar vi at barn og ansatte testar seg heime med hurtigtest kvar søndag
· I skulane anbefaler vi at elevar og ansatte testar seg heime med hurtigtest kvar onsdag og kvar søndag.
Neste test er 16.01.22. Utdeling av tester skjer frå skular og barnehagar, og denne gangen i 5-pakningar slik at ein har ein del tester heime til testing framover. Har du ikkje fått test heim, så kan det hentast i bua på Piren. Sjekk opningstida.

Kunnskap om smitte i barnehager og skoler
Vi har oppsummert det FHI nå vet om smitte og smitterisiko i barnehager og skoler. Den viser at barnehager og skoler er trygge steder å være, også når smittetallene er høye:
 - vaksinen gir veldig god beskyttelse mot alvorlig sykdom
- det er ikke vesentlig mer smitte blant ansatte i barnehager og skoler, enn blant andre voksne
- barn og unge blir sjelden alvorlig syke av korona
- jevnlig testing er et effektivt smitteverntiltak

1. Syke personer skal ikke være på skolen, i barnehagen og i SFO. Det aller viktigste smitteverntiltaket er at syke personer holder seg hjemme.
2. God hygiene. Hostehygiene er viktig for å begrense dråpesmitte, mens håndhygiene er viktig for å hindre kontaktsmitte.
3. Godt renhold. Godt renhold forebygger kontaktsmitte.

Barn, elever og ansatte med nyoppståtte luftveissymptomer og/eller sykdomsfølelse skal ikke møte i barnehage, skole eller SFO, selv om symptomene er milde. Dette gjelder også vaksinerte. Etter gjennomgått luftveisinfeksjon kan barn gå i barnehage og skole når de er i bedring og tilbake i sin vanlige form, og har vært feberfri i minst 24 timer, uavhengig om test er tatt. Man kan komme tilbake selv om man fortsatt har restsymptomer som rennende nese eller hoste.
Smittevernmyndighetene anbefaler at personer med luftveissymptomer tester seg. Personer som får påvist korona skal isolere seg.