Meny
Velg seksjon Forside
Hovedadresse Sandven 1 3656 Atrå Telefon: 41 70 04 13 Send oss e-post
SFO Sandven 1 3656 Atrå Telefon: 469 50 396 - 469 41 279
Redaktør: Kjersti Folkvang Volland
Transponder meldingsbok
Transponder meldingsbok
Det jobbes på spreng i kulissene…

I uke 42 er det duket for Grenseløst skoleprosjekt på 9.trinn! Og forarbeidet er allerede godt i gang. Prosjektet er tverrfaglig og stødig forankret i det tverrfaglige temaet bærekraftig utvikling - som den nye læreplanen legger opp til for å ruste ungdommene for framtida.

9.trinn har hatt fokus på FNs bærekraftsmål i arbeid med varierte oppgaver. De har også fordypet seg, holdt foredrag og skrevet leserinnlegg om glemte kriser i verden, deriblant situasjonen på Haiti 10 år etter jordskjelvet, lassaviruset og livet til menneskene i Kenyas evige flyktningeleirer.

Elevene har jobbet målrettet for å gjøre alt klart til infoløype og veldedighetsløp i uke 42. Info-plakater og «buttons» har blitt produsert, innlegg på facebook er skrevet, lokale bedrifter er kontaktet og flere sponsoravtaler er allerede inngått!

Vi starter prosjektuken mandag 12.10.20 med besøk fra en av Leger uten grenser sine feltarbeidere. Hun skal holde foredrag om blant annet sine to perioder i Moria-leiren. Deretter vil elevene få omvisning i en utstilling som er rigget i en lastebil feltarbeideren har med seg.

Torsdag 15.10.20 braker det løs med elevenes eget veldedighetsløp, som arrangeres for å øke fokuset på de glemte krisene og for å bistå Leger uten grenser. Alle på ungdomstrinnet skal i løpet av 15min per trinn løpe runder rundt fotballbanen, og hver runde blir sponset av lokale bedrifter med et pengebeløp som går direkte til Leger uten grenser.

Vi anbefaler ellers alle å ta en tur i infoløypa på Sandven – den henger oppe hele prosjektuka.

Følg også med i nyhetsbildet og i sosiale medier – uke 42 har mye viktig å by på!

Main Image
Bilde 1 av 2