Meny
Velg seksjon Forside
Hovedadresse Sandven 1 3656 Atrå Telefon: 41 70 04 13 Send oss e-post
SFO Sandven 1 3656 Atrå Telefon: 469 50 396 - 469 41 279
Redaktør: Kjersti Folkvang Volland
Transponder meldingsbok
Transponder meldingsbok
Vel blåst Grenseløst skoleprosjekt

Elevene på 9.trinn kan etter mange arbeidstimer klappe seg selv på skuldra - målet er nådd! Flere mennesker vet nå om noen av de glemte krisene i verden: Det dødelige lassaviruset, de evige flyktningleirene i Kenya og krisene på Haiti ti år etter jordskjelvet.

Gjennom sitt arbeid med små og store oppgaver, og ikke minst under besøket fra Leger uten grenser, har elevene blitt riktig så bevandret i de tverrfaglige temaene i den nye læreplanen. De har befattet seg med både demokrati og medborgerskap, bærekraftig utvikling, og folkehelse og livsmestring. Og på toppen av det hele ble det også en aldri så liten innsamlingsaksjon! 

Inntektene kom i hovedsak fra et vellykket veldedighetsløp. Utmerket innsats fra arrangør-teamet på 9.trinn, sammen med et herlig engasjement fra heiende barnetrinnselever og løpende ungdomstrinnselever, gjorde det hele til en fest! Voksne på skolen var også aktivt med, og jammen var det ikke noen arbeidskarer fra nybygget som tok seg en pause for å få med seg moroa.

45 elever løp 284 runder og samlet med det inn 13718kr! Elevene ble sponset av Vekstra, Spar Atrå, Kiwi Austbygd, Intersport Rjukan, Jernia Rjukan, Sport1 Rjukan, Tinn sparebank og AtilÅ Entreprenør AS. Mer om selve løpsdagen kan dere lese i RA, hvor også tre elever sine leserinnlegg har fått plass.  

Hvor mange som har tatt turen innom infoløypa på Sandven forblir en hemmelighet, men noen har det vært – og Leger uten grenser kunne i dag fortelle at de har registrert 1660kr i gaver gjennom vipps så langt.

Registrering av innbetalinger til Leger uten grenser pågår fortsatt, men sammen med inntektene fra veldedighetsløpet skal elevene ha greid å samle inn over 16000kr til arbeidet med glemte kriser.

Main Image
Bilde 1 av 16