Meny
Velg seksjon Forside
Hovedadresse Sandven 1 3656 Atrå Telefon: 41 70 04 13 Send oss e-post
SFO Sandven 1 3656 Atrå Telefon: 469 50 396 - 469 41 279
Redaktør: Kjersti Folkvang Volland
Transponder meldingsbok
Transponder meldingsbok
Demokratilæring på Utøya

To elever fra 9.trinn, tre elever fra 10.trinn og en lærer har denne uken vært utsendinger til Utøya i Tyrifjorden. Demokratilæringskurset, som gikk over tre dager (27.-29.10.20), ble holdt i det nye læringssenteret på Utøya. Opplegget var i regi av tre dyktige kursholdere fra Wergelandsenteret, som på oppdrag fra utdanningsdirektoratet skal være med å styrke undervisningskompetanse innen demokrati og medborgerskap.

Sammen med utsendinger fra Rjukan ungdomsskole og Hole ungdomsskole har elevene fått et helhetlig og variert opplegg av høyeste kvalitet. Elevene har gjennom oppleggets første dag fått blitt kjent med stedet som var senter for terrorangrepet 22.juli og fått dyptgående kunnskap om hendelsen. Med utgangspunkt i dette har de på dag to og tre vært med på flere kreative opplegg der generelle temaer innen demokrati og medborgerskap har vært i fokus.  

En rød tråd gjennom hele kursoppholdet har også vært å knytte bekjentskap. I læringsfellesskapet på til sammen 16 ungdommer og tre lærere har det blitt delt mange tanker og alle har også øvd seg i å være uenige. Parallelt med noen av elevaktivitetene ble det holdt egne lærerkurs som skal styrke kvaliteten på fremtidig undervisning. Etter tre svært lærerike dager, der mange nye erfaringer har blitt lagt i ryggsekken, har de seks utsendingene vendt hjem. Men demokratilæringskurset er enda ikke over! De som har deltatt skal ta erfaringene med seg inn i klasserommet og utføre et elevstyrt opplegg over flere økter - med tilsvarende innhold og aktiviteter som de selv har fått ta del i på Utøya.

Main Image
Bilde 1 av 23