Meny
Velg seksjon Forside
Snart 1. trinn
1. trinn
2. trinn
3. trinn
4. trinn
5. trinn
6. trinn
7. trinn
Besøksadresse Hjalmar Johansensgt. 32 4019 Stavanger Telefon: 51 91 31 90 Send oss e-post
Postadresse Auglend skole postmottak, Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Hege Wilhelmsen Kaada
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Innlogging for ansatte
Hjemmeside
IST for lærere
Sommerles 2022 er i gang!

Sommerles er en nasjonal, digital lesekampanje i regi av bibliotekene, der målet er at flest mulig barn i 1.-7. trinn skal lese mest mulig i løpet av sommerferien! Sommerles bruker elementer fra digitale spill for å motivere til lesing. I 2021 deltok over 164 000 leseglade barn, men vi ønsker enda flere barn velkommen! Kampanjen starter 1. juni hvert år, og avsluttes den 31. august.

Forskning viser at barn som ikke leser i løpet av sommerferien, risikerer å tape leseferdigheter og rykke tilbake til lesenivået de var på ved påske. Sommerles.no er laget for å motivere flest mulig barn til å lese mest mulig gjennom en lang sommerferie. Det skal være gøy å være med på Sommerles.

Sommerles gjør lesing enda morsommere, og det er helt gratis å være med! Du lager en profil på https://sommerles.no/, registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver og  følger med på hva vennene  leser. Her kan du også lese en superspennende fortelling, skrevet av forfatter Mari Moen Holsve.

For hver bok du legger inn, får du XP (poeng) og går etter hvert opp i level. Du kan lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneserier, eller du kan bli lest for - all lesing teller. Og selvsagt er det premier! Når du registrerer bøker du har lest, får du digitale trofeer til profilen din på nettsiden, og du kan hente premier på biblioteket i løpet av sommeren. 

For å bli med går du inn på https://sommerles.no/  og lager en profil, ev  bruke samme profil som i fjor. Så er det  bare å lese i vei!