Meny
Velg seksjon Forside
Administrasjon Birkenesveien 62 4647 Brennåsen Telefon: 38183745 Send oss e-post
Spesialundervisninga Songdalsvegen 52 4645 Nodeland
Gå til Its Learning

Denne uka var det mange avslutninger på Birkelid.

Hver gruppe hadde sin egen lille fest. Sånn måtte det bli i disse koronatider.

Det er vemodig å legge ned skolen og vite at vi ikke skal møte alle dere flotte elever der til høsten. Vi som har jobbet på Birkelid kommer å savne skolen veldig mye! Heldigvis kommer vi til å treffe mange av dere på Kongsgård.

Den siste grunnskoleklassen som går ut fra Birkelid læringssenter, hadde avslutning i hagen til Elin. Det var veldig koselig og veldig varmt!  Vi vil ønske dere lykke til videre. Håper dere kommer til å trives på videregående.

Hilsen alle ansatte på Birkelid


Mandag, tirsdag og torsdag (husk at det er fri torsdag 21.mai): 

Norsk på nivå - gruppene har 3 timer norsk enten før lunsj eller etter lunsj. Det er bare disse timene elever får tilbud om i de to neste ukene. Alle andre timer på timeplanen faller bort, og det er slutt på digital hjemmeundervisning.

8.45 – 11.15: Lailas gruppe rom 214 A/B.

Maryna tar med 6-7 av Lailas elever til rom 225.

Elses gruppe rom 220

Kari/Bjørnars gruppe rom 223 

11.45 – 14.10: Jon Haralds gruppe rom 220

Ingelins gruppe rom 214 A/B

G1 og G2 følger vanlig timeplan i disse to ukene, og er på sine klasserom 221 og 101/102. G1 og G2 har lesedag hjemme fredag 22.mai.


G1-gruppa starter tirsdag 12.mai, og G2 starter torsdag 14.mai.

Det blir ikke skoleskyss (skolebuss) den første uka.

Resten av elevene har inntil videre hjemmeskole, og får nærmere beskjed i løpet av neste uke.Viktig informasjon til deg som ønsker å ta Norskprøven, samfunnskunnskapsprøven eller Statsborgerprøven:

Det vil ikke bli arrangert norskprøve, samfunnskunnskapsprøve eller statsborgerprøve på Birkelid denne våren. Det er fordi myndighetene gjennomfører nasjonale tiltak for å stoppe spredningen av koronaviruset.


Nasjonale avklaringer om tiltak mot korona:

Barnehager kan åpne 20.04.

Skoler skal åpne for 1.-4. tinn og SFO 27.04.

Etter 27. april vil 5. – 10. trinn inntil videre fortsatt være stengt.  

Det betyr at Birkelid Læringssenter fortsetter med hjemmeskole på nett etter påske.

Se mer informasjon herFamiliens Hus i Kristiansand ønsker å være tilgjengelig for foreldre som opplever små og store utfordringer i en krevende tid med karantene og begrensninger for sosial kontakt. 

Veiledningstelefonen kan nås på nummer 905 15 488. Telefonen er betjent hverdager kl. 10 – 14.  

Veiledningstelefon er ment for familier med barn og unge. Her kan de få snakket med en av våre dyktige medarbeidere i Familiens hus. Innringer kan være anonym og vi som svarer har taushetsplikt.   

Hva kan veiledningstelefonen bidra med? 

Gi støtte til foreldre/omsorgspersoner som trenger det. 

Gi generell veiledning og råd til å håndtere krevende situasjoner som foreldre med små og store barn ofte står i. Foreldre som har behov for å prate med noen i krisesituasjon. 

Råd til hvordan opprettholde det gode når familien er hjemme store deler av tiden. 


Skolen er stengt til og med 13. april, og kanskje lenger. Det kommer informasjon på skolens hjemmeside så fort vi vet noe mer.

 kristiansand.kommune.no/korona

www.fhi.no

www.helsenorge.no

Info om korona-virus på flere språk

 

Det er ikke fri, men hjemmeskole. Det er viktig at du har noen faste rutiner. Jobb med skolearbeid i minst 3 timer hver dag. I tillegg kan det være lurt å se på norske og engelske filmer, for eksempel fra https://tv.nrk.no/

Ikke finn informasjon om Korona på Facebook eller andre sosiale medier. Her står det mye informasjon som ikke er sann. Følg med på informasjonen på Folkehelseinstituttets hjemmeside: https://www.fhi.no/ , https://helsenorge.no/koronavirus, eller les nyheter for eksempel på NRK.no.

Her er de viktigste tingene du bør tenke på:

- Husk at sykdommen ikke er farlig for de fleste av oss. Det er en spesiell situasjon i Norge og andre land nå. Vi må holde oss rolig, men være forsiktige.

- Noen kan bli syke uten at de merker det og kan da smitte andre uten at de vet det.

- Barn blir som regel ikke så syke, men de kan smitte andre.

- Hold minst en meters avstand til andre mennesker (bortsett fra nærmeste familie)

- Vær nøye med å vaske hendene med såpe og vann i minst 30 sekunder.

- Unngå for mye besøk, ikke mer enn en-to personer. Hvis du har gamle foreldre eller kjenner noen som er syke. Ikke besøk dem nå. Du kan være smittet uten at du vet om det.

- Hold dere mest mulig hjemme, men ha gjerne kontakt med familie og venner via telefon og sosiale medier.

- Hvis du ikke er syk, kan du gå på matbutikken som vanlig. Du kan også gå på tur i skogen. Men unngå steder der det er mye mennesker.

- Ikke reis utenfor kommunen, eller ut av landet. (Grensene er eller vil bli stengt) Da kan du smitte andre og du kan bli smittet selv.

- Hvis du har reist utenfor Norge etter , må du holde deg hjemme i 14 dager uten å ha kontakt med andre.

- Hvis du blir syk, må du holde deg hjemme helt isolert i 14 dager. Det betyr at du ikke må ha kontakt med noen andre. Hvis du trenger hjelp til å få levert mat: Ta kontakt med læreren din, venner eller familie. De må sette maten utenfor og ikke ha kontakt med deg.

- Det er bare hvis du blir alvorlig syk at du må kontakt lege. Ikke møt på legekontoret, men ring til legesenteret. Søgne legesenter: 38 05 39 40, Songdalen legesenter: 38 18 51 20

- Ved behov for hjelp etter kl. 15. Ring legevakta: 116 117.

- Hvis du har spørsmål om Korona som du ikke finner svar på nettet, kan du ringe: 815 55 015

- Ved behov for øyeblikkelig hjelp ( fare for liv). Ring 113. Men det er bare hvis det er fare for liv at du skal ringe dette nummeret.