Meny
Velg seksjon Forside
Laudal oppvekstsenter Konsmoheiveien 1121 4534 Marnardal Telefon: 382 57 000 Send oss e-post
Bjelland oppvekstsenter Marnarveien 4380 4536 Bjelland Telefon: 382 57 000 Send oss e-post
Redaktør: Bente Naglestad
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Om Bokslukerprisen

Bokslukerprisen er en gratis og nasjonal leselystpris for barneskolen. Bokslukerprisen er en antologi med utdrag fra 10 gode barnebøker fra det siste året. Bokslukerprisen er et leselysttiltak for ca. 4 000 klasser og ca. 120 000 elever. Bokslukerprisen er en pris der elever på 5., 6. og 7. trinn bestemmer hvem som vinner. Bokslukerprisen deles ut neste gang fredag 23. april 2021. Bokslukerprisen arrangeres av Foreningen!les. (https://bokslukerprisen.no/)

7. klasse på Laudal skole har fått det ærefulle oppdraget å være én av 15 utvalgte juryklasser fra hele Norge som skal lese de fem bøkene som blir superfinalister fra perm til perm og velge vinneren av Bokslukerprisen 2020/2021.


SMS-kommunikasjon med skolen og fraværsmelding til skolen.

Fravær meldes skolen ved å sende melding til det sentrale telefonnummeret, med signaturen/kortnavn til kontaktlærer (Eks: JOSØ). Sjekk ukeplan eller hør med kontaktlærer for riktig benevning.

NB: Ikke skriv sensitiv informasjon i SMS til skolen!

For å sende SMS til ansatt på skolen send til det sentrale telefonnummeret. Start SMS med signaturen/kortnavn til vedkommende du ønsker å sende SMS til. Eksempel:

Telefonnummer: +47 59447245. 

Det er ikke mulig å ringe telefonnummeret. Om du glemmer signaturen i starten av SMS vil den ikke komme frem. Så lenge telefonnummeret ditt er registrert i foresattpåloggingen Ser vi hvem meldinger kommer fra.

Merk at når du får en sms fra skolen, kan den noen ganger svares på. Men det er et annet telefonnummer enn når du skal sende direkte til lærer med signatur.

Ved spørsmål ta kontakt med skolen.


BLI MED PÅ SOMMERLES!

1.juni startet sommerles. Sommerles varer til 31.august.Her kan du vinne mange flotte premier bare med å lese i bøker. Håper mange vil være med. Meld deg på ,og kom i gang til 1.juni. Bibliotekene i Lindesnes er åpene for utlån.

Sommerles er for alle. For hver bok du legger inn, får du XP (poeng) og går opp i level. Du kan lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneseriebøker, eller du kan bli lest for - all lesing teller. Og selvsagt har vi premier! Når du legger inn bøker får du digitale trofeer til profilen din på nettsiden, og du kan hente premier på biblioteket i løpet av sommeren. 

https://sommerles.no/


På en pressekonferanse i dag, 27. mai,  kunne kunnskapsminister Guri Melby melde at vi nå kan ta et skritt nærmere en vanlig barnehage- og skolehverdag. 

– Tida er nå inne for å løsne på tiltakene, og vi innfører et trafikklyssystem i tre farger, rødt, gult og grønt. Vi er per nå på rødt nivå, men smittesituasjonen tilsier at vi kan ha gult nivå, sa Melby på pressekonferansen.  Vurderingen er at alle fra 2.juni kan legge seg på gult nivå, og at det også er det barnehager og skoler kan planlegge for til høsten. 

Grønt nivå:

1) Ingen syke skal møte på skolen

2) God hygiene

3) Kontaktreduserende tiltak:Unngå fysisk kontakt mellom personer (håndhilsning og klemming). Vanlig organisering av skoleklasser og skolehverdag

Gult nivå:

1) Ingen syke skal møte på skolen

2) God hygiene

3) Kontaktreduserende tiltak:Unngå fysisk kontakt mellom personer (håndhilsning og klemming). Hele skoleklasser regnes som en kohort. Ansatte kan veksle mellom kohorter/klasser. Trinnvise kohorter på SFO. Unngå trengsel og store samlinger. Ha egne områder i skolegården for ulike klasser/kohorter i pauser/friminutt

Rødt nivå:

1) Ingen syke skal møte på skolen

2) God hygiene

3) Kontaktreduserende tiltak:Unngå fysisk kontakt mellom personer (håndhilsning og klemming). Dele elever inn i mindre kohorter. Faste lærere til hver kohort så langt det er mulig. Samme kohorter i skolen som på SFO tilstrebes. Tilstrebe avstand mellom elever/ansatte. Unngå trengsel og store samlinger. Ha egne områder i skolegården for ulike klasser/kohorter i pauser/friminuttVurdere alternerende oppmøtetider for elever

https://www.utdanningsforbundet.no/nyheter/2020/losner-pa-smitteverntiltakene-i-barnehage-og-skole/


Elevene på 1.- 4. trinn startet som dere kjenner til på skolen mandag 27. april. Den kommende uken fom. mandag 11. mai åpnes resten av grunnskolen.

Oppstart Følgende skoler på barnetrinnet i Lindesnes kommune åpner på mandag 11. mai: Spangereid, Nyplass, Frøysland, Holum, Øyslebø/Heddeland oppvekstsenter og Laudal/Bjelland oppvekstsenter. Skolene følger vanlig start og sluttider. Furulunden og Ime skole åpner på onsdag 13.mai. Her gjelder også vanlig start og sluttid. Dette gjelder også Lindesnes læringssenter.

Ungdomsskolene i kommunen åpner på mandag 11. mai for trinn 10. Når det gjelder trinn 8. og trinn 9. starter begge trinnene på tirsdag 12.mai. Alle ungdomsskolene følger vanlig start og sluttid.

Nyere forskning viser at barn sjelden blir syke av Korona viruset. Barn med kroniske sykdommer ser ikke ut til å bli oftere syke av viruset enn andre barn. I tillegg er det liten grunn til å frykte at barn smitter foresatte eller andre. I land hvor barnehager og skoler har vært åpne har det ikke vært utbrudd av Koronaviruset blant barn. (Kilde overlege Greve-Isdahl, FHI.).

Revidert Veileder om smittevern for skoletrinn 1.-7. og for ungdomsskole og videregående skole under Covid 19 utbruddet 2020 gir råd og føringer til skolene, og er utarbeidet av Folkehelseinstituttet og Utdanningsdirektoratet.

De tre grunnpilarene for å bremse smittespredning er:

- Syke personer skal ikke være på skolen.

- God hygiene.

- Redusert kontakthyppighet mellom personer.

For ytterligere informasjon for å hindre smittespredning se veilederen om smittevern for skoletrinn 1.-7. og ungdomstrinnet under covid-19 utbruddet 2020 her: https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/smittevernveileder/skoletrinn-1-7/ https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/smittevernveileder/ungdomsskole-vgo/

Mat:

- Alle elever må ha med seg mat. Elever skal ikke dele mat og drikke med andre.

Skoleskyss:

- De elevene som benytter seg av skolebuss må huske på å holde god avstand, både mens de venter på bussen, i bussen og når de går av bussen. Skoleskyss og offentlig transport bør unngås hvis det er mulig. Skolebussen følger vanlige avgangstider. Det vises til informasjon fra AKT på kommunens hjemmeside www.lindesnes.kommune.no

Leksehjelp:

- Leksehjelp vil utgå i perioden fram til sommeren.

Opplæringsplikten:

- Se informasjon på kommunens hjemmeside, www.lindesnes.kommune.no

Dialog:

- Foreldre og foresatte skal være trygge på at det er forsvarlig at barna går på skole igjen. Det er derfor viktig med god dialog mellom hjem og skolene. Ta kontakt med skolen hvis noe er uklart eller det er noe dere lurer på. Videre er det viktig at foresatte aktivt bidrar til å gjennomføre smitteverntiltakene i samsvar med veilederen om smittevern.

For ytterligere informasjon se kommunens hjemmeside, www.lindesnes.kommune.no, din skoles hjemmeside, eller tilsendt SMS.


Vedrørende 17.mai og feiring er det fra Polen komitéens side avlyst slik vi tradisjonelt kjenner denne dagen.

Vi vil ikke kunne gjennomføre barnetog, taler osv. med minnestøtter. Leker og aktiviteter på skolene med tilhørende kiosksalg lar seg heller ikke gjennomføre. Korpset vil heller ikke kunne gjennomføre sine aktiviteter.

Leder av Polen komitéen har vært i dialog med ansatte som jobber i kultur etaten siden 16. mars så de fleste sider har blitt belyst. Polen komitéen vil kjøpe inn kranser og legge dem på minnestøttene slik det pleier å bli gjort.

Ønsker alle en fin 17. mai.


Som dere sikkert kjenner til skal skolen fortsatt holde stengt til og med 13.april. 

Vi ønsker å legge til rette for et godt opplæringstilbud til alle hjemme så godt det lar seg gjøre.

Følg med på de ulike plattformer til din klasse, showbie, teams eller andre. Hold dere gjerne oppdatert på vår hjemmeside og www.lindesnes.kommune.no for mer info. 

Mvh Trine Ruud