Meny
Velg seksjon 5. klasse Laudal
Laudal oppvekstsenter Konsmoheiveien 1121 4534 Marnardal Telefon: 382 57 000 Send oss e-post
Bjelland oppvekstsenter Marnarveien 4380 4536 Bjelland Telefon: 382 57 000 Send oss e-post
Redaktør: Trine Ruud
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<april 2020><<
april 2020
mtotfls
30310102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930010203
04050607080910

Velkommen til oss i 5.klasse på Laudal skole. Vi voksne gleder oss masse til å finne på mye moro med elevene dette skoleåret. På denne siden kan dere derfor følge med på det som skjer i 5.klasse dette skoleåret. Her legger vi ut bilder og smakebiter av det vi driver med. Det vil og bli muligheter for at elevene kan publisere arbeid de er godt fornøyde med.

Ute til høyre finner dere ukeplaner, timeplaner og annen informasjon.

Håper dere følger oss.


I 5. klasse jobber vi med forskjellige måter å presentere eget arbeid. I uke 10 var temaet utstilling. Elevene startet uken med planlegging av utstillingen. De hadde en idèmyldring og samlet disse på et tankekart. Så utvidet de tankekartet med flere forslag til hva bestemte utstillinger burde inneholde. Utover uken samlet de inn gjenstander, lagde forklaringskort og plakater om utstillingen. Mange elever valgte å ha med et digitalt innslag og utfordringer, for å gjøre utstillingen mer levende. Når alle utstillingene var klare fikk vi besøk av 1.-4.klasse. Gøy å vise frem det vi har jobbet med til et levende publikum. Legger ved bilder fra selve utstillingen.

Sjakk5ern er en spesiell sjakkturnering for alle femteklassinger i Norge. Alle elever i en klasse spiller på lag, og alle bidrar til klassens samlede poengsum i turneringen. Det er derfor viktigere at flest mulig deltar i en klasse, enn at noen er veldig gode. I hvert parti får man poeng uansett resultat.

Alle påmeldte klasser mottok gratis sjakkmateriell. Vi gikk gjennom en filmbasert opplæring med praktiske øvelser. Her lærte vi grunnleggende sjakk som brikkenes oppstilling og måter de kan bevege seg. Videre så lærte vi om rokade, sjakk matt og patt. Til slutt så vi på åpningspill, sluttspill, binding, spidder og gaffel.

Etter noen økter med sjakk, så deltok vi i distriktsmesterskapet i Holum. Her møtte vi elever fra Holum, Frøysland (2klasser) og Furulunden. Ca. 80 elever var samlet i en liten gymsal fordelt på ti bord. Det ble selvfølgelig litt småprat og sosiale samtaler før hvert parti, men når startefløyta gikk så var det helt stille i salen. Hver elev spilte fire partier og samlet poeng til sin klasse. Elevene fra Laudal samlet nok poeng til en sterk tredjeplass. En fin opplevelse som gjør at mange av dem sikkert vil fortsette med sjakk.


Ønsker alle elever og foresatte en riktig god jul og et godt nyttår!

Den beste gaven i år,

er egentlig veldig enkel å se,

den er ikke pakket inn i papir

og ligger ikke under et tre.

For den beste julegaven,

den gaven som er mest spesiell for meg

er å kunne være sammen med

noen så fantastisk som akkurat deg.

(https://tekstforslag.com/juledikt/)


I dag var det finale i høstens kanonballturnering. Etter en jevn kamp stakk denne flotte gjengen av med seieren.

I dag er det "Verdensdagen for psykisk helse". Årets tema er "Gi tid". Vi har markert på ulike måter gjennom uka. 

Elevrådet har organisert kanonballturnering. Den startet i dag. Det var mange fornøyde barn, og vi gleder oss til fortsettelsen. Følg med!