Meny
Velg seksjon Forside
1. trinn
2. trinn
3. trinn
4. trinn
5. trinn
6. trinn
7. trinn
Buggelandskogen 5 4324 Sandnes
Telefon: 51336510 / 51 33 65 12 Send oss e-post
Redaktør: Elin Synnøve Andersen
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Lag og foreninger i bydelen
Bogafjell skolekorps
Bogafjell idrettslag
Gå til Its Learning
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Chromebook: noen presiseringer

Det har kommet noen problemstillinger som vi ønsker å svare på. Her er en oppdatering på noe av det vi har snakket med elevene om. 

Endelig er vi i gang med Chromebook! Det var skikkelig hurrastemning da vi fikk pakke ut helt nye Chromebooks. Vi har brukt maskinene til ulike ting på skolen, og vil lære litt etter litt.

Regler for Chromebook

Vi på skolen har snakket om at på skolen, er det våre regler som gjelder for hvordan elevene bruker maskinene. Elevene har også fått beskjed om at hjemme er det mor og far sine regler som gjelder. Hvis elevene ikke følger reglene, bestemmer mor/far om de skal ta bort Chromebooken til de skal ha den med på skolen igjen. 

Youtube

Youtube har anbefalt aldersgrense 13 år. Som det ble snakket om på foreldremøtet, bør foreldre være bevisste i forhold til hva som skal være lov hjemme. Elevene i begge klasser vet at lærerne ikke har noe å si for om de får lov til å gå på youtube eller ikke. Mor og far bestemmer. Chromebooken kommer med direktelenke til youtube. Denne kan fjernes ved å høyreklikke (trykk forsiktig med to fingre på musepekeren) på symbolet og velge "løsne".

Nettvett

Internett er en stor og spennende verden. Den gir enormt mange muligheter, men kan også være skummel og skadelig. Det vil være lurt å følge barna trygt ut på nettet. Forebygging er langt bedre enn reparasjon. Følg gjerne med på historikken i nettleseren og sjekk at meldinger som blir sendt følger regelen om å være grei med andre. Vi har ikke lært elevene å sende meldinger til hverandre, men dette vil mange oppdage muligheten for (gmail-symbolet). 

 

Vi ser fram til å bli bedre kjent med læringsverktøyet Chromebook og Google Suite for Education framover. Ved spørsmål - ta kontakt med kontaktlærer.