Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Forsterket skoletilbud
ABC-veien 4 6518 KRISTIANSUND N
Telefon: 71575570 Send oss e-post
Redaktør: Knut E Olsen
Pakk opp julen

Elever fra 3. trinn viser flotte eksempler på hvordan gaver kan pakkes inn med gjenbruksmateriell.

Vi har brukt rester av tapet og noe papp som lå på lageret. Elevene syns det var fantastisk å designe gavepapir. Vi brukte ingen tape for å holde gavepapiret sammen. Det gikk bra med ulltråd og litt hjelp fra en voksen.                                                                                                                         

Vi kan spare bruken av julegavepapir som ikke kan resirkuleres!

Det beste er at vi kan kose oss med å designe innpakkingen selv.  Det er veldig bra hvis vi i tillegg bruker mindre tape. Vi skal prøve å få ned plastbruken i byen vår, og kanskje er det slik at vi ikke trenger å bruke så mye teip i innpakkingen. Med litt hjelp klarte elevene i 3C det.

Før elevene laget disse eksemplene på gaver, lagde jeg mappen "Pakk opp julen" i Pinterest. Jeg tenkte å inspirere elevene til å bruke forskjellig materialer. I 3C falt elevene for å male og trykke mønster på pakkene. Da er det velig greit at papiret ligger utenpå en brukt eske som tåler litt behandling. 

Vi syns vi har løst oppdraget fra våre samarbeidspartnere i Nature in your face (NIYF) veldig bra og veldig fort. Vi takker Naturvernforbundet og NTNU for oppdraget.

Nå håper jeg flest mulig lar seg inspirere av oppfordringen eller med Pakk opp julen/mappe Pinterest. Jeg bidrar gjerne til å legge ut flere bilder av flott design på gaver i bildekarusellen for å inspirere hverandre.

Oppfordringen fra Naturvernforbundet og NTNU var: Tanken med kampanjen er å få folk å bruke gjenbrukbare alternativer til gavepapir, tejp og snøre. Som f.eks. å bruke avispapir, gjenbrukbare gaveposer, stoffrester, pynt fra naturen, osv. Vi tenkte da at det hadde vært fint å ha juleverksted med barna der de pakker inn gaver med disse gjenbrukbare alternativene. Vi vil så bruke bilder og en kort video fra verkstedet i kampanjen.Kampanjen skal altså bevisstgjøre hvor mye plastsøppel julegavene produserer.

I 3. trinn fokuserte vi på produktive og alternative løsninger, og hadde mindre fokus på plastmengden julegaver genererer. Elevene er glade for å finne gode løsninger og gjøre ting på en mer bærekraftig måte.

Main Image

Bilde 1 av 4