Meny
Velg seksjon Forside
Duesvei 35 4023 Stavanger
Telefon: 51 91 20 51 Send oss e-post
Rektor: Colin Pritchard-Davies
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Karantene- og sykefravær i personalet

Høstsemesteret har, ikke uventet, startet opp med høyt fravær blant våre ansatte. Dette skyldes i all hovedsak at man må holde seg hjemme selv ved milde luftveissymptomer, la seg teste for korona og være i karantene til resultatet foreligger. I enkelte tilfeller må en vente 3-4 dager på å få testresultatet (kun negativt så langt). Da sier det seg selv at fraværet kan mangedobles. I tillegg må ansatte også være hjemme med egne syke barn av samme grunn.

Denne situasjonen gir oss en stor utfordring med å holde den 'vanlige' skoledagen i gang; smitteverntiltak på gult nivå krever allerede mye ekstra ressurser. Vi liker det ikke, og vil gjøre alt vi kan for å unngå, men vi ser at vi kan komme i den situasjonen at vi enkelte dager vil måtte permittere klasser når vi ikke har personale nok til å ivareta nødvendig og forsvarlig undervisning/tilsyn. Kommer vi i den situasjonen, vil vi skjerme de yngste elevene (1.-4.trinn) og videre sørge for at en eventuell permittering fordeles mellom klassene på mellomtrinnet, slik at f.eks ikke den samme klassen skal berøres uforholdsmessig.

Vi ser på totalbildet for mellomtrinnet, både med tanke på 'sårbarhet', enkeltelever og andre forhold som kan spille inn. Hvis vi må sende en klasse hjem, vil foresatte i klassen bli varslet på sms. Oppstår en slik situasjon vil vi fortløpende vurdere om/hvordan vi kan sy til et hjemmeundervisningstilbud for elevene.

Øker fraværet kan dette også ramme SFO-tilbudet, enten ved at åpningstidene justeres eller at deler/hele SFO stenges i perioder.

Dette er ikke en kjekk melding å skrive. Jeg håper på forståelse for at vi kan komme til å måtte gjøre slike prioriteringer. Når det er sagt, er det viktig for oss alle at vi tar myndighetenes smittevernråd på største alvor. Sammen bidrar vi til at det går bra!  

Vennlig hilsen  

Colin Pritchard-Davies 
Rektor  

.