Meny
Forside
Nordsjøvegen 230 4352 KLEPP
Telefon: 92017360 Send oss e-post
Redaktør: Kari-Anne Gausdal Johannessen
Administrasjonen
Minadmin
Gå til Fronter
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Om oss

Høsten 2008 etablerte Klepp kommune Eirik raude-senteret. Det er et ressurs-senter som ligger i vakre omgivelser ved Bore Stranden, Borsheim. Hovedmålsetningen vår er å gi ungdomskoleelever med atferdsvansker et tilpasset skoletilbud.

Vi arbeider for at elevene våre skal oppleve mening og mestring, med tilpasset teoretisk, praktisk og sosial trening. Eirik Raude-senteret utfører også veiledning til foresatte og skoler.

Det er 5 ansatte ved senteret. Vi er fire pedagoger og en lærer uten godkjent utdanning/miljøarbeider (-Enn så lenge.... hun studerer når hun ikke er på Eirik Raude-senteret!) I tillegg har vi et tett og nært samarbeid med barnevernspedagogen vår, som i det daglige arbeider i Barnevernet i kommunen. Hun har saksbehandlingsansvar for våre elever som kommer inn under Lov om barnevern.

 

Vikingen Eirik Raude (ca. 950-1007) oppdaget Grønland etter at han måtte rømme fra Island da han ble dømt fredløs for drap. Da hans tid som fredløs var over noen år senere, seilte han tilbake til Island. Her samlet han en gjeng vikinger som ble med tilbake Grønland.

14 av 25 skip kom seg velberget gjennom de iskalde og farefulle vannene. De overlevende grunnla flere kolonier på Grønland, der de levde som jegere, fiskere og bønder.

Eirik selv bygde gården Brattalid i Østbygda, dagens Qassiarsuk, mens andre seilte mot nord og grunnla Vestbygda ved det som i dag er Nuuk. Da Eirik Raude døde, etterlot han en viking-koloni på Grønland.