Meny
Forside
Artikkel
Nordsjøvegen 230 4352 KLEPP
Telefon: 92017360 Send oss e-post
Redaktør: Kari-Anne Gausdal Johannessen
Administrasjonen
Minadmin
Gå til Fronter
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Tilbud om AART-kurs 2019

Våren 2019 tilbyr Eirik Raude-senteret igjen kurs i den oppgraderte versjonen av ART. AART står for Adaptet Aggression Replacement Training og er den reviderte versjonen av programmet. AART er oppdatert ut fra nyere forskning, tilpasset en skandinavisk hverdag og tilrettelagt for flere, både aldersgrupper og elever i skolen. Sosial kompetanse er viktig for at barn og unge skal kunne fungere godt i samspill med andre og takle utfordringer de møter i hverdagen. Kunsten å samhandle er den viktigste kunsten å lære. Jo tidligere vi forebygger og jobber bevisst for å styrke denne kompetansen, desto bedre blir ofte det langsiktige resultatet. Programmet består av tre forskjellige komponenter som innehar både kognitive-, emosjonelle- og handlingselementer:

-Trening i sosial kompetanse

-Sinneregulering

-Moralsk resonnering

I AART trenes disse tre komponentene sammen, og programmet har dokumentert svært god effekt på klassemiljø, økt sosial kompetanse og reduksjon av utfordrende atferd. I tillegg har AART inkludert karakteregenskaper, som er i tråd med utviklingen innen fagfeltet.

Se invitasjon under AART-fanen på høyre side


I utgangspunktet koster et AART-kurs kr 14 000,-. ERS tilbyr denne høsten 16 plasser. Prisen vår er 7000, inkludert kursavgift til Prepsec Norge (En organisasjon som fremmer metodikk, forskning og utvikling av programmer som støtter opp om- og bidrar til å hjelpe personer i forhold til sosial kompetanse), mat, bok/materiell og sertifiseringsbevis. Har noen allergier med tanke på mat, ber vi om beskjed om dette ved påmelding.  

Påmelding innen 21.februar, med navn, mail og telefon på de som skal kurses til AART-trenere. Denne påmeldingen er bindende. Kurset vil bli fordelt over tre samlinger i Eirik Raude-senteret sine lokaler på følgende dager:

Første samling: 25 - 26. 3

Andre samling: 29 - 30.4

Tredje samling: 20-21.5

Praktisk prøve: 11.6  

Kari Vold Fasseland og Solveig Helland vil være ansvarlige for kursingen. Begge har videreutdanning i «Sosiale og emosjonelle vansker», med hovedvekt på AART, fra Diakonhjemmet høgskole. Begge er godkjente AART-instruktører og Kari har hatt flere kurs for VID vitenskapelig høgskole i Sandnes (tidligere Diakonhjemmet høgskole). Kurset avholdes i tråd med standarder og i henhold til retningslinjene som er utarbeidet av metodeorganisasjonen PREPSEC Norge (PN). Sertifiseringsbevis utstedes av PN.  

Det forventes at kursdeltakerne, mellom hver samling, trener sammen i gruppe. For å kunne gå opp til praktisk prøve må alle ha gjennomført 12 treninger, fire i hver komponent, to som hovedtrener og to som medtrener. Alt dette kommer vi tilbake til på kurset, men ta kontakt om dere lurer på noe ang dette.   For å kunne gå opp til praktisk prøve, kreves det 80% deltagelse på kursdagene. Dette er for å sikre god opplæring av kommende trenere.

Vi ser frem til ARTige dager på Eirik Raude-senteret!  

Velkommen til et kurs som vil gi deg mer enn du trodde!  

Hilsen Eirik Raude-senteret v/Kari Vold Fasseland og Solveig Helland

 

se vedlegg oppe til høyre på siden for fullstendig program