Meny
Forside
Nordsjøvegen 230 4352 KLEPP
Telefon: 92017360 Send oss e-post
Redaktør: Kari-Anne Gausdal Johannessen
Administrasjonen
Minadmin
Gå til Fronter
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Eirik Raude-senteret flytter Barnehageforeldre har ingenting å frykte

Foreldre er engstelige for konsekvensene når barnehagen får elever med adferdsvansker som nærmeste naboer.

Tekst: Nina Kalvatn Opsahl Publisert Jærbladet:09.10.2013 kl 13:50

Klepp kommune vil flytte Eirik Raude-senteret til Bore gamle skule på Borsheim. Den tidligere skolebygningen ligger på uteområdet til Borsheim barnehage. Foreldreutvalget i barnehagen er negative til flytteplanene.

– Vi anerkjenner jobben Eirik Raude-senteret gjør. Vi er ikke ute etter å sverte noen, men plasseringen er uheldig og potensielt konfliktfull med barnehagen, sier Elisabeth Vårlid i FAU.

 

– Uheldig ordbruk og røyking

Det har blitt avholdt informasjonsmøte mellom kommunen og foreldrene, men foreldrene er fremdeles bekymra. I et brev til kommunen skriver foreldreutvalget at de mener flyttingen av senteret vil føre med seg en rekke uheldige konsekvenser.

– En slik gruppe med ungdommer vil alltid bære med seg en viss risiko for at situasjoner, som vi ikke vil at ungene våre skal oppleve i barnehagen, kan forekomme. Holde-situasjoner, aggressivitet, uheldig ordbruk, røyking mm, er problemstillinger vi er engstelige for at kan oppstå, skriver foreldrene.

Kommunalsjefen skriver at det er gjort tiltak for å unngå «uønskede hendelser». Blant annet skal Eirik Raude-senteret få egen inngang og lokalene skal skjermes fra barnehagen med skillevegger.

– Ingen trussel

Leder ved senteret, Kari Anne Gausdal Johannessen, mener foreldrene ikke har noe å frykte.

– Dette er flotte ungdommer som ikke utgjør noen trussel for nærmiljøet. Det er omstendighetene rundt dem som gjør at de ikke har fått det helt til, sier hun.Senteret holder i dag til i et industriområde ved Klepp stasjon.

– Vi har et godt samarbeid med naboene våre. Elevene har blant annet jobbet i flere av bedriftene, legger Gausdal Johannessen til.

Klart til høsten

Oppussingen av det gamle skolebygget vil koste rundt 6,5 millioner kroner. Første etasje skal brukes av Eirik Raude-senteret. Ett rom i kjelleren blir lagt til rette for frivillig lag, blant annet vevstolene til Bygdekvinnelaget som måtte flyttes fra Fredheimhuset.Barnehagen bruker i dag det gamle skolebygget. Et annet rom i kjelleretasjen er satt av til fri bruk for barnehagen.Det er allerede satt av rundt to millioner kroner til oppussingen. Resten av beløpet må innarbeides i neste års investeringsbudsjett. Rådmann Ivar Undheim regner med lokalene er klare til innflytting neste høst.


Main Image
Bilde 1 av 1