Meny
Velg seksjon Forside
Besøksadresse Fagerlidal 100 9325 BARDUFOSS Telefon: 93468824 Send oss e-post
Postadresse Mellombygdveien 216 9321 MOEN
Redaktør: Tor Hågbo
For ansatte
Pålogging
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Gratis opplæring i sikkerhet på nett!

Norsk senter for informasjonssikring har utarbeidet gratis nettkurs for foresatte, elever og skolepersonell innenfor tematikken digital sikkerhet. 

Kompetente voksne

En viktig faktor for at barn og unge skal utvikle sin kompetanse knyttet til digital sikkerhetskultur, er at de har kompetente voksne rundt seg. Undersøkelsen Nordmenn og digital sikkerhetskultur 2018 viser at under en fjerdedel oppgir å ha mottatt opplæring i digital sikkerhetskultur i løpet av det siste året. Kunnskap og informasjon er et viktig grunnlag for å ta kloke valg, og NorSIS mener derfor det er viktig at en større andel av den voksne befolkningen også må få opplæring i informasjonssikkerhet. Særlig viktig er det for foreldre og lærere, som skal bidra til at barn og unge utvikler denne kompetansen.

NorSIS har derfor, i samarbeid med Cyberland, Innlandet fylkeskommune og Nordre Land kommune, laget læringsressurser for grunnskolen og den videregående skolen innen fagområdet digital sikkerhet. Her finner du nettkurs for skoleledere og lærere, foreldre og elever. I tillegg har vi laget undervisningsopplegg som kan tas i bruk av læreren sammen med elevene.

Kurs for elever

Kurs for foreldre