Meny
Velg seksjon SFO
Skole Sildenestangen 50 4625 Flekkerøy Telefon: 381 27 220 Send oss e-post
SFO Sildenestangen 50 4625 Flekkerøy Telefon: 480 70 012 Send oss e-post
Flekkerøy bibliotek Sildenestangen 50 4625 Flekkerøy Telefon: 468 50 908
Redaktør: Tormod Lien
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Hei! 

For at alle skal få tilsendt informasjon fra SFO er det fint om dere går inn i vismaforeldreportalen (IKKE via APPEN men nettsiden) og sjekker om dere har registrert telefon nummer og mailadresser. Det er en del som verken har telefonnummer eller mailadresse registrert der ennå. Det er kun dere foreldre/foresatte som kan gjøre det slik at det blir oppdatert i våre systemer. 

Abonner også på nyhetsbrev og kryss av for SFO, det vil bli lagt ut planer og viktig informasjon her aktivt utover skoleåret :)


Flekkerøy SFO er et tilbud for elever i 1-4 klasse, før skolestart og etter skoleslutt. Vi åpner klokka 07.30 og stenger 16.30 hver dag.
 
På SFO er vi opptatt av å ta vare på barnas fritid. Vi har ikke mye obligatorisk opplegg som barna må være med på, men vi tilbyr barna forskjellige aktiviteter. Det vi holder mest på med er lek av alle slag. Vi har togbane, byggeklosser av forskjellig slag og matereale, og lego. Vi har mange forskjellige brettspill, kortspill og puslespill. Vi tegner, maler, syr, vever, lager dusker, og strikker. Vi lager med modellkitt og plastelina, lager armbånd, smykker og ”perler”. Vi voksne deltar der barna ønsker å ha oss med.
Onsdager har vi «klubber». Vi har mellom to og fire voksenstyrte klubber hver onsdag. Barna har et klubbkort, hvor de får stempler hver gang de deltar. Etter fem stempler i klubbkortet kan barna velge en liten premie. Dette er veldig stas for barna og et klart høydepunkt i uken.
Alle trinn får tilbud om gymsal en dag i uken. Dette gjør vi trinnvis.
Siste fredag i måneden markerer vi månedens bursdagsbarn med en film.

Vi er også mye ute gjennom hele året. Skolen har flotte uteområder med dekkjungel, fotballbane, lekeplass, ballvegg og husker. SFO har en egen bod fylt med leker som brukes aktivt. Skogen bak skolen bruker vi kun om det er voksenstyrte aktiviteter der.

Vi serverer ett måltid om dagen, det er varmretter og kaldretter. Vi er opptatt av at det skal være en allsidig meny og bytter på hva som blir servert. Det som går igjen, og barna liker godt, er tomatsuppe med makaroni, lapskaus, fiskekaker, brød med pålegg, knekkebrød eller yoghurt. Dersom barna ønsker å spise frokost hos oss må de ha med niste. 


DAGSRYTME SFO
KL.0730 – SFO åpner. De som vil spise frokost kan gjøre det og må ha med mat selv. 
KL.0815 – Vi går ut og er ute til skolen starter 0830.
KL.1300 – SFO starter onsdag og fredag
KL.1330 – SFO starter mandag, tirsdag og torsdag
Frilek eller organisert aktivitet alle dager
«Kjernetid» frem til ca 1500 alle dager
Måltid ca klokka 1330 alle dager
KL.1630 – SFO stenger

Litt praktisk info:
Det er ikke ønskelig at det medbringe private leker, vi bruker det som er på SFO.
Er barnet ditt syk eller skal ha fri er det viktig at vi får beskjed.
Har barnet ditt matallergier tar vi selvsagt hensyn til dette og lager alternativer som passer det enkelte barn. 

Ferier i SFO.
I skolens ferier har vi åpent fulle dager(0730-1630). I uke 27,28,29 og 30 har vi stengt. I skolens ferier er det påmelding slik at vi kan bemanne og tilpasse aktiviteter etter antall barn. Vi bruker turområdene på Flekkerøy mye, og tar ofte med oss grill og lager mat ute. Vi fyller feriedagene med aktiviteter barna liker godt.

Skulle dere lure på noe ut over dette ta gjerne kontakt på e-post eller telefon.
E-post: post.flekkeroy.sfo@kristiansand.kommune.no
TLF: 48070012


Mandag 15. og tirsdag 16. august skal alle ansatte i skole og SFO ha planleggingsdager sammen. SFO er stengt disse dagene

Hei!
Jeg heter Margrethe Selseng (41), og er ny SFO leder her på Flekkerøy skole fra 1. august 2022. Jeg har barnehagefaglig utdanning og var ferdig utdannet førskolelærer ved UIA i 2008. Siden har jeg hatt 14 fantastisk fine år i ulike barnehager, sist ved Andungen barnehage på Andøya. Jeg har et stort engasjement for å gi barna meningsfylte dager fulle av glede, trygghet, humor, gode øyeblikk og opplevelser i samspill med andre. Jeg er stolt og ydmyk overfor denne oppgaven jeg har fått, og gleder meg stort til å bli godt kjent med barn, foresatte og kollegaer her ved skolen.

Margrethe 

I løpet av sommeren 2022 bytter Kristiansand kommune oppvekstadministrativt system fra IST Everyday/IST Direkte til Visma Flyt skole.

Vår nye rektor heter Tormod Lien (49). Han er oppvokst i Voiebyen og bor i midtre Vågsbygd. Skolebakgrunnen hans er 12 år som lærer på Voie skole før han i 2010 ble rektor for Øvre Slettheia skole.  I 2016 ble denne skolen slått sammen med Øvre Slettheia barnehage og dermed et oppvekstsenter for barn i fra 1-10 år som Tormod ble enhetsleder for. Av interesser står trearbeid, drivhus og rådyrjakt høyt på listen hos Tormod. Han har også noen rare kjøretøy på tre hjul som han liker å pusse og gnikke på. Men de siste årene har mye av fritiden hans gått med til arbeid som lærebokforfatter på Aschehoug forlag i fagene engelsk og samfunnsfag (læreverkene Quest og Arena).  

«Jeg er ekstremt stolt og glad for å få lov til å lede Flekkerøy skole fremover», sier Tormod. «Jeg har hørt så mye bra om både ansatte, elever og foresatte her på øya. Nå gleder jeg meg veldig til å ta fatt på rektoroppgaven fra 1. august.»