Meny
Velg seksjon Framside
Espedalsvegen 156 4110 Forsand Vis på kart
Telefon: 51700201 Send e-post til oss
Redaktør: Monica Helgøy
Gå til Google Classroom
Forholdsregler Koronavirus

Kommunelegen i Sandnes har bedd alle skular om å lenke informasjon om koronaviruset.

Lenka finn du i teksten under, samt generelle råd og litt om kva vi har gjort på skulen vår.

https://www.sandnes.kommune.no/aktuelt/corona-viruset/

Kjernen i informasjonen er dette:"Friske personer som har vært i områder med vedvarende spredning av koronavirus uten å ha vært i nærkontakt med syke, får informasjon om at de skal følge med på tegn til luftveisinfeksjon i 14 dager etter at de reiste ut fra området, men trenger ikke å være i karantene. Blir de syke, bes de kontakte helsevesenet per telefon. Folkehelseinstituttet anbefaler imidlertid en form for karantene for de med høy risiko for å ha blitt smittet. Dette gjelder personer som har hatt nærkontakt med noen som har fått påvist infeksjon med koronavirus. Friske personer som har høy risiko for å være smittet med koronavirus vil anbefales hjemmekarantene. De det gjelder vil bli fulgt opp av helsetjenesten for å se om de utvikler symptomer i 14 dager etter siste kontakt med pasienten som har fått påvist viruset. Disse blir anbefalt å redusere unødvendig reise og sosial kontakt, inkludert unngå å gå på jobb, skole og butikker".

 "Dette betyr at de aller fleste kan komme på jobb/skole, men bør følge med på sykdomstegn de nærmeste 14 dagene.  

Her er lenke til hygieneplakat som kan være en grei påminning: https://www.fhi.no/publ/2020/vaner-som-forebygger-smitte/ "

På Forsand skule har vi valgt å informere elevane om å vere ekstra nøye med hygiene og har hengt opp "hygieneplakaten" som lenka fører til i alle klasserom.

Ta kontakt med kontaktlærar eller administrasjonen på skulen og du ønsker å vurdere ein situasjon.

Mvh. Monica Helgøy, rektor