Meny
Velg seksjon Forside
Rettedalen 4 4330 Ålgård
Telefon: 47 86 49 59 Send oss e-post
Redaktør: Ingvild Arnevik Aadnøy
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Ønsker du å lære mer innen kunstfag?

Alle barn og unge fra 1. - 13. trinn, bosatt i Gjesdal kommune, kan søke om opptak i kulturskolen. Tilbudene er aldersgraderte og dette finner du informasjon om under fanen Tilbud og aldersgrenser. Voksne kan også søke på vokal-/instru­mentaltilbudene ved ledig kapasitet, og da for et år om gangen.

Velkommen til Gjesdal kulturskole!

Vi vil ønske Anne Margrethe Vikeså Solvang hjertelig velkommen til kollegiet i Gjesdal kulturskole!

Hun skal sammen med Maren Idsø Rennemo lede teatergruppene fremover. Anne Margrethe skal undervise gruppene Teaterleik og Teater 3-4 trinn på torsdager.

Med hennes allsidige bakgrunn vil vi styrke, ikke bare teaterfaget, men også hele fagfeltet i kulturskolen. Vi gleder oss!


Kulturskolen vil ønske alle våre flotte elever, og alle andre, en deilig sommer!

Det har vært et meget spesielt, spennende og noe uforutsigbart år. Ikke bare korona, men vi har flyttet inn i flotte lokaler og vi har hatt store åpningsarrangement i Veveriet. Så er det utrolig gledelig at elevtallet bare går oppover. Det har aldri gått så mange elever i Gjesdal kulturskole som det vil gjøre fra august 2020. Vi gjør alt vi kan for at hver dag skal gi et så godt læringsutbytte som mulig, uansett omstendigheter. Nå tar vi alle en god og velfortjent ferie - men husk allikevel koronareglene.

Husk også oppstartsmøter mandag 17. august: danseelver kl 17:30 og alle andre fag kl 18:15 i Storsalen på Veveriet (forbeholdt nye elever med foresatte pga korona-regler)

Vi gleder oss til nytt skoleår sammen med dere - men først - riktig GOD SOMMER!


1. Alle elever som re-registrerer innen fristen har rett til å beholde plassen til neste skoleår

2. Går du på et fag, og ønsker å bytte, får du prioritet

3. Søknadsdato

4. Elever som ikke har noe tilbud fra før, vil få prioritet foran elever som har et fag, selv om disse står på venteliste til andre fag

5. Det kan gjøres individuelle vurderinger for elever med spesielle behov


Akkordeon er et instrument med mange klangfarger. Det finnes flere muligheter til å lage lyd og det kan klinge som et tangentinstrument, som et blåseinstrument eller som orgel i kirken.

Gjesdal kulturskole har en enestående faglærer på akkordon, Jaak Lutsoja. Kanskje noen av dere så ham på Norske talenter?

Vi ønsker oss så gjerne elever til dette flotte instrumentet, og håper vår dyktige faglærer får mulighet til å lære fra seg det han kan aller best!


Gjesdal tilbyr et visst antall friplasser i kulturskolen per skoleår. 

For å søke friplass, må man først ha søkt om, og fått tildelt, elevplass ved kulturskolen. Fristen for å søke elevplass er i år 1. juni. Derfor er også fristen for friplass forskjøvet. Endring av søknadsfrister skyldes korona-situasjonen.

Friplasser må søkes for hvert skoleår. Det kan kun søkes for elever under 18 år. 

Velkommen som søker og elev! 


Kulturskolen har utsatt fristen for nye søkere og re-registrering av nåværende elever til hovedopptaket.

RE - REGISTRERING ER NÅ ÅPEN TIL 1. JUNI

Vi minner om at det kan søkes til kulturskolen, og ledige plasser tildeles, gjennom hele året. Vi har likevel et hovedopptak som følger re-registrering. Det vil si at elever som søker innen denne fristen prioriteres i hovedopptaket.


Det er veldig kjekt å kunne meddele at Marie Øvstebø har vunnet Drømmestipendet 2020.     

Drømmestipendet består av 100 stipend à 15 000 kroner - og er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. 

Det er utrolig kjekt at Marie vinner. Hun har gått i kulturskolen i mange år, og vi er så stolte av henne. Dette var siste året hun kunne søke, så det er ekstra kjekt at hun vinner. Hun er en meget verdig vinner, og vi håper hun får oppfylt alle sine drømmer!  

På grunn av den spesielle tiden vi lever i akkurat nå, har vi ikke bestemt hvor, hvordan og når utdelingen vil finne sted.