Meny
Velg seksjon Forside
Rettedalen 4 4330 Ålgård
Telefon: 47 86 49 59 Send oss e-post
Redaktør: Ingvild Arnevik Aadnøy
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Ønsker du å lære mer innen kunstfag?

Alle barn og unge fra 1. - 13. trinn, bosatt i Gjesdal kommune, kan søke om opptak i kulturskolen. Tilbudene er aldersgraderte og dette finner du informasjon om under fanen Tilbud og aldersgrenser. Voksne kan også søke på vokal-/instru­mentaltilbudene ved ledig kapasitet, og da for et år om gangen.

Velkommen til Gjesdal kulturskole!

Det er nå åpnet for nye elever som vil søke til hovedopptaket, samt re-registrering for de som vil beholde plassen til neste skoleår. Fristen er 1. mai.

Nåværende elever og alle på venteliste har fått mail om dette. 

Nye søkere finner søknadsinnlogging under  'SØK OG RE-REGISTRER' i høyremenyen. Nyhet i år er barnedans.  Velkommen som søker!


For å søke friplass, må man først ha søkt om, og fått tildelt, elevplass ved kulturskolen etter ordinært opptak. Søknadsfristen for hovedopptaket til neste skoleår er 1. mai, og det åpnes for nye søknader og re-registrering av eksisterende elever 1. april. Dette gjøres digitalt her fra hjemmesiden, i høyremenyen.

Søknadsfrist om friplass: 1. juni (søknadsskjema er vedlagt i høyremenyen)


Selv om kulturskolen fysisk er stengt, fortsetter vi imidlertid med nettbasert undervisning. Hver enkelt kulturskolelærer vil ukentlig holde kontakt med sine elever og lage læringsopplegg gjennom ulike løsninger. 

Det er veldig viktig å opprettholde en god og meningsfylt hverdag i denne tiden, og prøve å holde på rutiner som gir glede og mening. Kunstfag gir forhåpentligvis både glede og mening for alle våre elever i kulturskolen.


Kulturskolen er fysisk stengt fra og med 12.03.20, kl 18:00, frem til og med 13.04.20 på grunn av Korona-situasjonen. Vi vurderer situasjonen fortløpende - følg med på nettsiden og epost.

Kulturskolen fortsetter imidlertid med nettbasert undervisning.  Retningslinjer i Gjesdal kommune sier at arrangement med over 20 deltakere ikke kan avvikles. Vi må derfor avlyse Pianosprell lørdag 14. mars, danseopptreden på kommunestyremøtet 16. mars og Huskonsertene 24. og 25 mars.

Foreløpig går ordinær undervisningen som normalt. Alle elever skal vaske hendene grundig før all undervisning!


Alle pianoelever som ønsker inviteres til en kjekk lørdag på Veveriet fylt med pianospill, litt notelæring, rytmeleker, samspill og sist men ikke minst - litt god mat.


Huskonsertene avlyses pga kommunens retningslinjer i forhold til korona-situasjonen.