Meny
Velg seksjon Forside
Rettedalen 4 4330 Ålgård
Telefon: 47 86 49 59 Send oss e-post
Redaktør: Ingvild Arnevik Aadnøy
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Ønsker du å lære mer innen kunstfag?

Alle barn og unge fra 1. - 13. trinn, bosatt i Gjesdal kommune, kan søke om opptak i kulturskolen. Tilbudene er aldersgraderte og dette finner du informasjon om under fanen Tilbud og aldersgrenser. Voksne kan også søke på vokal-/instru­mentaltilbudene ved ledig kapasitet, og da for et år om gangen.

Velkommen til Gjesdal kulturskole!

1. Alle elever som re-registrerer innen fristen har rett til å beholde plassen til neste skoleår

2. Går du på et fag, og ønsker å bytte, får du prioritet

3. Søknadsdato

4. Elever som ikke har noe tilbud fra før, vil få prioritet foran elever som har et fag, selv om disse står på venteliste til andre fag

5. Det kan gjøres individuelle vurderinger for elever med spesielle behov


Akkordeon er et instrument med mange klangfarger. Det finnes flere muligheter til å lage lyd og det kan klinge som et tangentinstrument, som et blåseinstrument eller som orgel i kirken.

Gjesdal kulturskole har en enestående faglærer på akkordon, Jaak Lutsoja. Kanskje noen av dere så ham på Norske talenter?

Vi ønsker oss så gjerne elever til dette flotte instrumentet, og håper vår dyktige faglærer får mulighet til å lære fra seg det han kan aller best!


Gjesdal tilbyr et visst antall friplasser i kulturskolen per skoleår. 

For å søke friplass, må man først ha søkt om, og fått tildelt, elevplass ved kulturskolen. Fristen for å søke elevplass er i år 1. juni. Derfor er også fristen for friplass forskjøvet. Endring av søknadsfrister skyldes korona-situasjonen.

Friplasser må søkes for hvert skoleår. Det kan kun søkes for elever under 18 år. 

Velkommen som søker og elev! 


Minner alle om fristen for re-registrering og nye søkere til hovedopptaket!

Fra og med tirsdag 2. juni starter hovedopptaket til nytt skoleår, og de som ikke har re-registrert da mister dessverre plassen.


Kulturskolen har utsatt fristen for nye søkere og re-registrering av nåværende elever til hovedopptaket.

RE - REGISTRERING ER NÅ ÅPEN TIL 1. JUNI

Vi minner om at det kan søkes til kulturskolen, og ledige plasser tildeles, gjennom hele året. Vi har likevel et hovedopptak som følger re-registrering. Det vil si at elever som søker innen denne fristen prioriteres i hovedopptaket.


Det er veldig kjekt å kunne meddele at Marie Øvstebø har vunnet Drømmestipendet 2020.     

Drømmestipendet består av 100 stipend à 15 000 kroner - og er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. 

Det er utrolig kjekt at Marie vinner. Hun har gått i kulturskolen i mange år, og vi er så stolte av henne. Dette var siste året hun kunne søke, så det er ekstra kjekt at hun vinner. Hun er en meget verdig vinner, og vi håper hun får oppfylt alle sine drømmer!  

På grunn av den spesielle tiden vi lever i akkurat nå, har vi ikke bestemt hvor, hvordan og når utdelingen vil finne sted. 


Da kan vi endelig komme med gladmeldingen om oppstart av kulturskoleundervisning i Veveriet. Vi starter opp etter vanlig timeplan fra følgende datoer:

Fra og med 11. mai – oppstart av all individuell undervisning og sang i gruppe

Torsdag 14. mai – oppstart av teatergrupper og band

Fredag 15. mai – oppstart av dansegrupper

Onsdag 20. mai – oppstart av billedkunst