Meny
Velg område Forside
Hovedadresse Sophus Bugges gate 13 4041 Hafrsfjord Telefon: 51599300 Faks: 51599301 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Hilde Solberg
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mai 2019><<
mai 2019
mtotfls
29300102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
03040506070809
Team Gosen imponerte stort i Skandinavisk finale

Team Gosen dro til Oslo som underdogs til Skandinavisk finale, men greide å imponere nok en gang da de tok seg helt til finalen i robotkjøringen og ble nest best i hele Skandinavia!

Etter den regionale finalen i Stavanger der Team Gosen ble kronet Champions, var det tilbake til robotbordet nede i kjelleren på Gosen skole. Guttene var veldig bestemt på at de skulle maksimere mulighetene for å vinne noe i Skandinavisk finale også - vel vitende om at det ville bli tøft. Både ny strategi på robotbanen og mer avansert programmering ble fokus de neste ukene. De andre delene av konkurransen ble holdt intakt med håp at det også kunne holde. 

Skandinavisk finale i Equinor sine lokaler på Fornebu, er en spektakulær opplevelse for alle involverte. Lyd, lys og sceneshow er ikke spart på i den forbindelse, og alle vinnerne fra de ulike byene rundt om i Skandinavia føler seg verdsatt fra det øyeblikket en entrer lokalene. Team Gosen gjorde seg bemerket i fjor, og mange husket de to guttene som representerte Stavanger da. At lagmedlemmene nå var nye, syns flere var imponerende. Hvert lag har tre forsøk i løpet av dagen på å nå en kvartfinale i robotkjøringen, og det er alltid behagelig dersom man maksimerer sin beste score allerede i første heat. På Bord 1 satte Team Gosen tidlig standarden ved å gjøre nettopp det! 220 poeng holdt lenge til en 2.plass, før de ble skjøvet ned til 4.plass (av 49.lag) da samtlige lag hadde fått sine tre forsøk. Bare det i seg selv er en voldsom prestasjon. 

I sluttspillet nullstilles alle poengene til de lagene som tok seg videre, og nå kan alt skje. Med full kok på tribunene, skal det godt gjøres å holde seg rolig. Der andre lag feilet totalt, beholdt Team Gosen roen, og greide å ta seg til semifinalen. Nå var nervene såpass tynnslitt hos veilederen at det syntes nok utenpå helt fra Mars. Heldigvis er det akkurat DISSE guttene som representerer Stavanger, Rogaland, ja hele landet omtrent! De greier nok en gang å maksimere scoren sin, og det holder til finale! Jeg vet ikke hvor mange utropstegn jeg hadde bak det ordet da jeg meldte sjefen sjøl for FLL i Stavanger, Eirik Jåtten, at Team Gosen faktisk har greid å nå finalen. Absurd prestasjon! Det ble en ren landsfinale mellom Team Gosen fra Stavanger og RoboVikings fra Oslo. Uansett om Oslo-laget greide å slå oss med ca 30 poeng så føltes det som om vi hadde vunnet!

(I prosjektoppgaven og markedsføringen greide vi ikke å hevde oss i det tøffe selskapet et slikt mesterskap innebærer.)

Over 900 lag deltar hvert år i Skandinavia, og 40.000 lag verden over. Dette gjør denne konkurransen til verdens største teknologi og kunnskapskonkurranse for barn og unge. Jeg er fryktelig stolt over Gosen skole sine elever som nå har levert så imponerende gode resultater i flere år, med de to siste årene som høydepunkt! Det blir lagt merke til, og selveste skolesjefen i Stavanger gratulerte med strålende resultat. NRK inkluderte i nyhetsfeeden sin at elever fra Gosen skole hadde vunnet 2.pris i robotkonkurransen.

En stor takk må rettes til ledelsen, foreldre, Stavanger kommune, Tekna og Prosjektil som har gjort denne vidunderlige opplevelsen mulig. 

Det er ingen selvfølge at det blir så gode resultater, og neste år må vi på ny nullstille.

Elevene som har bidratt i Team Gosen i år er:

Jakob Ip

Sebastian Fitjar

Kristian Lillesand

Henrik Van Der Hoeven

Tallak Lindseth Von Der Lippe

Anders Stokke Lundetræ

For en fantastisk gjeng dere er! :)