Meny
Velg seksjon Forside
Heståsen skole Jordbærveien 2 4635 Kristiansand Telefon: 41 53 59 59 Send oss e-post
Brattbakken skole Øvre Brattbakken 1 4635 Kristiansand Telefon: 41 53 59 59 Send oss e-post
Redaktør: Thomas Dyrdahl
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<juni 2021><<
juni 2021
mtotfls
31010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293001020304
05060708091011
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Søk i Biblioteket
Søk
Fra rektor om koronastatus

Flere foresatte har kommet med spørsmål om smittevernnivå og om skolen skal stenges. Svarene kan være interessante for flere, så vi legger dem ut her.

Skal Heståsen eller Brattbakken ha hjemmeskole?

Det er ingen anbefalinger om at barneskoler (1.-7. trinn) skal ha hjemmeundervisning. Men for universiteter og høgskoler har regjeringen bestemt at det skal være digital undervisning.

Har skolen vurdert å endre til rødt smittevernnivå?

Det er kommunen som bestemmer smittevernnivå etter trafikklysmodellen, men regjeringen har bestemt at alle ungdomsskoler og videregående skoler er på rødt nivå. Barneskolen er på gult nivå, som er det samme som vi var på før 11. desember (da vi opplevde smitte på Brattbakken og Heståsen).

Les mer på Utdanningsdirektoratets nettsider om råd og føringer til skoler på barnetrinnet og på Skolens sider om Korona

På både gult og rødt nivå vil skolen holde åpent med stedlig undervisning. Stenge skolen skjer kun helt unntaksvis, og det er kommunen som avgjør om skolen skal stenge. Da Heståsen og Brattbakken skoler var stengt før jul (16.-18. desember), var det kommunen som bestemte at vi skulle stenge.

Er det trygt å sende barna på skolen?

Det er det sannsynligvis. Faktisk.no har gjennomgått kunnskapen om barn og koronasmitte: https://www.faktisk.no/artikler/bx8/dette-vet-vi-om-skolebarn-og-koronasmitte. Det var riktignok i august, men dette antas å gjelde ennå. Vi hadde smittede elever på skolen før jul, men det ser ut til at ingen ble smittet på skolen.

Dette sier kunnskapsminister Guri Melbye til VG:

Gjennom pandemien har det vært et klart mål at barn og unge skal bære minst av byrden i bekjempelsen av pandemien. Det er det fortsatt, sier kunnskapsminister Guri Melby.

– Skole er viktig for lære og utvikling, og det er derfor viktig at den er åpen. Regjeringen vil fortsette å prioritere barn og unge. Men vi ser at bruk av rødt nivå i områder med høyt smittenivå, har fungert godt for å begrense smitte, sier Melby.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/OQ6lmk/regjeringen-med-nye-tiltak-maa-sette-det-sosiale-livet-vaart-paa-vent

Hvilket tilbud gis til de elevene som må være i karantene?

Ved langtidsfravær vil elever som må være hjemme av helsemessige årsaker eller i karantene få tilbud om hjemmeundervisning. 

Kan jeg ta barna ut av skolen hvis jeg er engstelig for korona?

Hvis barna eller noen de bor sammen med er i risikogrupper, kan det være at legen anbefaler at elevene er hjemme. I slike tilfeller må søknad sendes til skolen: Post.Hanes.Skole@kristiansand.kommune.no

Utenom dokumentert søknad av helsemessige årsaker er det mulig å Søke om elevpermisjon fra opplæringen i inntil to uker (ti skoledager) eller eventuelt å skrive barna ut av skolen og gjennomføre privat hjemmeundervisning.