Meny
Velg seksjon 4. trinn
Heståsen skole Jordbærveien 2 4635 Kristiansand Telefon: 41 53 59 59 Send oss e-post
Brattbakken skole Øvre Brattbakken 1 4635 Kristiansand Telefon: 41 53 59 59 Send oss e-post
Redaktør: Inger Brit Torsøe
Gå til Its Learning
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Søk i Biblioteket
Søk

Gruppe 4A var på uteskole på skoleGÅRDEN torsdag 18.juni 2020. Denne dagen lærte elevene litt om dyrene og livet her på gården. De fikk fôre, kose og klappe alle dyrene. Nede ved brygga fikk de lære litt om livet i fjæra. Her fanget de krabber, reker, glassmaneter og andre skapninger fra havet. I «langfri», på slutten av dagen, fikk elevene leke og konkurrere med hverandre ved blant annet å skyte med pil-og-bue, kaste hestesko, sekkeløp, potetløp og ri på hest.

Les/se mer om du vil få med deg de fine bildene fra gårdsdagen, og hva elevene selv sier om besøket. 


Nå er lista over kontaktlærere for skoleåret 2020/2021 klar.

Torsdag før ferien hadde 3.trinn vannkrig mot lærerne! Vi delte trinnet opp på fire strender, og SOM vi koste oss, både lærere og elever :)

GOD SOMMER fra alle oss på 3.trinn


Fra 1. juni til 31. august kan du som går i 1. til 7. klasse, delta på Sommerles.no

Sommerles gjør lesing enda morsommere! Du lager en profil på Sommerles.no, registrererbøker, får lesetips, løser oppgaver og følger med på hva vennene dine leser.
Her kan du også lese en superspennende fortelling, skrevet av forfatter Mari Moen Holsve. Har du ikke tilgang til nett, kan du delta med et lesekort. Spør på biblioteket!


Gruppe 4C besøkte skoleGÅRDEN 11.juni 2020. Det var en skikkelig god oppvarming med sykkeltur fra skolen og til gården, som tok ca litt under én time.

Denne dagen lærte elevene litt om ulike gårdsdyr som befinner seg her på gården. De fikk være med å fôre (mate) alle dyrene litt, og klappe og kose med dem alle sammen. Siden skoleGÅRDEN ligger like ved havet, så var elevene nede på brygga og fikk lære litt om “livet i fjæra” - altså om det man finner av dyre- og planteliv i havet. De på bryggekanten med krabbesnøre, hov og vannkikkert. Noen var heldige og klarte å fange noen fine krabber som de la i et kar, slik at det gikk an å studere disse litt nærmere. Til lunsj var grillen tent og det smakte godt med både grillmat og nistemat etter mange spennende og lærerike aktiviteter. Dagen ble avsluttet med et langt “friminutt” der elevene kunne delta på ulike “gårdsaktiviteter”, som hesteridning, sekkeløp, pil-og-bue skyting, kaninkosing, hesteskokasting, boksekast og “potetløp”. Sykkelturen hjem gikk lekende lett etter masse spennende inntrykk og varierte opplevelser.

Les hva elevene selv sier etter gårdsbesøket denne dagen! 


Dere på 1. - 5.trinn som har lånt Ipad eller annet IT-utstyr til hjemmeskolen, tar det med på skolen  og leverer det til læreren.

Husk laderen også.


Nå er 1. - 4.trinn i gang med skole og SFO igjen. Vi bruker klasserom både på Heståsen og Brattbakken for å overholde smittevernsreglene og ha god plass og avstand. Når 5. - 7.trinn begynner igjen tirsdag 12.mai, skal 1. -4.trinn igjen bruke sine egne klasserom og landskap.

Det er fint å ha liv i skolene igjen 😊 


I disse ukene blir vi mye hjemme og er lite på besøk hos hverandre eller på fritidsaktiviteter.

Dagene kan bli lange, og det er fint med litt varierte aktiviteter.

I artikkelen finner dere tips til familiefilmer anbefalt av Barnevakten.no. og hefte med 100 ulike leker. Flere av de kan dere prøve hjemme sammen med små grupper med barn. dere finner også vedlagt tips om "matte på hjemmebane".