Meny
Velg seksjon Forside
Hana skole, Postboks 583 4302 Sandnes
Telefon: 51 33 67 00 Send oss e-post
Redaktør: Rektor Atle Sømme
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mars 2024><<
mars 2024
mtotfls
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607
Gå til Its Learning
Hjertesone – tryggere skolevei

Det er positivt å se at så mange elever kommer gående, syklende eller sparkende til skolen nå ved oppstart nytt skoleår. Vi håper trenden fortsetter utover skoleåret.   

Hana skole er en hjertesoneskole. Hjertesonen dreier seg om at elever flest bør gå eller sykle til skolen. Dette er helsefremmende og gir gode vaner for ferdsel til skole og videre til jobb som voksne. Men hjertesonen innebærer også at vi ønsker å mindre biltrafikk til/fra skolen, noe som gjør det sikrere for elever å gå, sparke eller sykle. Mindre biltrafikk og tryggere stopp- og hentesoner er bra for alle!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Film om hjertesone

 

Hva er en hjertesoneskole?

  • Hjertesone er et prosjekt som hjelper oss å få mindre biltrafikk rundt skolen.
  • En Hjertesone rundt skolen gjør det sikrere for elevene å gå eller sykle.
  • Barn som må kjøres, slippes av på bestemte stopp – og hentesteder utenfor hjertesonen
  • Vær med på å skape trygge og sikre skoleveier!

 

Hvorfor hjertesone?

  • Mange barn har lyst til å gå eller sykle til skolen, men de blir likevel kjørt. Gi barna mulighet til bevegelse, det er bra for konsentrasjonen og gir mestring og glede.
  • Når færre barn kjøres, blir det trygger rundt skoleporten.
  • Trygge og sikre skoleveier motiverer flere til å gå og sykle.
  • Barn som går og sykler får mosjon, frisk luft, en opplevelse, treffer venner og blir vant til å ferdes i trafikken.

   VIL DU VÆRE MED Å BIDRA TIL AT SKOLEVEIEN BLIR TRYGGERE?

Foreldrene er en viktig ressurs, og kan bidra til at trafikkforholdene rundt skolen blir tryggere. Det er også foreldrene som på beste måte kan hjelpe barna til å lære å gå eller sykle til skolen. Fysisk aktivitet er bra for kropp og konsentrasjon, og kan gi mestring og godesosiale opplevelser på skoleveien. Skal Hjertesone rundt skolen dannes, er det foreldrene som sammen med skolen må bidra.  

Hjertesonen på Hana skole er selve skolegården rundt skolen og Hanahallen. Vi håper alle respekterer at det ikke skal foregå biltrafikk i skolegården uten dette er avtalt. Dette gjelder også brukere av skole og idrettshall på ettermiddag og kveldstid.

Vi har en god droppsone langs Hanahallen. De som må kjøre barna til skolen av ulike årsaker, skal fortsatt få gjøre det. Men vi håper alle nå hjelper til med å redusere biltrafikken inn mot skolen, både fra Vatnesiden og Hanasiden, og dermed gjør trafikkbildet tryggere for elevene våre. Dette skal vi få til i samarbeid med elevrådet og FAU. 

Til slutt vil vi minne alle om å låse syklene sine.
Det er ikke kjekt å oppleve at sykler/sparkesykler blir stjålet. Skolen har normalt vakthold og vi har et generelt tilsyn med det som skjer på sykkelparkeringen. Vi klarer likevel ikke å holde øyne med syklene til en hver tid. Det er derfor viktig at alle passer litt på syklene sine og husker å låse dem. 

 

Hilsen Rektor