Meny
Velg seksjon Valgfag
Haumyrveien 39 4637 Kristiansand Vis på kart
Telefon: 38058660 Send oss e-post
Redaktør: Jarle Ausland

I uke 9 innførte kommunen utvidede karanteneregler. Det medførte at antallet elever i karantene hos oss økte merkbart i uke 9.

Når en elev ved skolen må i karantene, skal dette meldes til merete.birkeland@kristiansand.kommune.no eller på sms 99331923. Skolen gir beskjed videre til aktuelle lærere.

De fleste elever som ble satt i karantene i uke 9 var på grunn av at hele husstanden/familien måtte i såkalt «ventekarantene», og det ble kort varighet da testene til den man ventet på var negativ.

En elev ved skolen ble smittet i vinterferien, men var aldri på skolen etter ferien. En håndfull elever var nærkontakter. Alle disse har avgitt negativ test og var tilbake på skolen. Skolene informerer bredt ut til foresatte kun når elev eller ansatt er er blitt smittet, og når klasser/ansatte må i nærkontakt-karantene som følge av det. 

Elever som må være i karantene utover to døgn, vil bli kontaktet av lærer.


Valgfag ble innført i 2012 som et tilbud på ungdomsskolene. Innholdet skal bære preg av aktivitet og være praktisk rettet. Elevene har 2 timer av 45 minutter hver uke.

Valgfagene ligger på slutten av dagen fordi det er nødvendig med utvidet tid til enkelte aktiviteter/bedriftsbesøk el. 9. og 10 trinn har valgfag på samme tid og det er da mulig med aldersblandede grupper og en mulighet for elevene til flere valg.

Du kan lese mer om valgfagene i dokumentet som er vedlagt på denne siden.


Elever som starter på 8. trinn, skal velge mellom et nytt fremmedspråk, norsk fordypning, engelsk fordypning eller arbeidslivsfag.  

Elevene skal ha standpunktkarakter og kan komme opp til muntlig eksamen i 10. klasse i det faget de velger. Karakteren vil telle ved inntak til videregående opplæring.  

Du kan lese mer om valg og konsekvenser av valg i dokumentet som er vedlagt på denne siden.