Meny
Velg seksjon Forside
Besøksadresse Ordfører Tveteraas gate 11 4020 Stavanger Telefon: 51912500 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Stian Rege
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<april 2021><<
april 2021
mtotfls
29303101020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829300102
03040506070809
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Udir - Null mobbing
Null mobbing
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Søknadsfrist vgs
01.03.2021 kl 23:59
00
dager
:
00
timer
:
00
min
:
00
sec
Veileder for alvorlig skolefravær
Veileder for alvorlig skolefra

Til foresatte og elever på nye 8.trinn, høsten 2021

Først og fremst så vil vi ønske velkommen til alle dere som skal starte hos oss på Hinna skole, høsten 2021.
Vanligvis så har vi informasjonsmøter i klassene på barnetrinnet nå, samt at vi planlegger foreldremøter og besøksdager.

Fredag, 9.april, hadde vi «meetmøter» med elevene på 7.trinn på Jåtten skole, slik at vi fikk gitt litt informasjon om skolen, nye fag, valgfag, tilvalgsfag og vurderinger.
Elevene fikk med seg hjem brosjyrer med informasjon om valgfag, samt et skriv om tilbud om fremmedspråk. Det er viktig at dere sammen med barna setter dere godt inn i de ulike fagene, slik at de velger riktig for neste skoleår. De har fått utdelt en kurskode som de bruker for å logge seg inn på riktig classroom i google. Der kan de velge valgfag og tilvalgsfag. Fristen for dette er satt til 30.april.
Vi ber dere spesielt være oppmerksomme på dette med valg av fremmedspråk da det legger noen føringer for valg av videregående skole etter endt grunnskole.
Fagvalget på ungdomsskolen har konsekvenser for valgmulighetene dine hvis du ønsker å fortsette på studieforberedende utdanningsprogram (Studiespesialisering, Idrettsfag, Kunst, design og arkitektur, Medier og kommunikasjon, eller Musikk, dans og drama ) i videregående opplæring.  Hvis du ikke velger fremmedspråk på ungdomsskolen har du dermed ha litt mindre valgfrihet på videregående. '

Spesifikt for Stavanger: Ønsker man å gå på Hetland, St Olav eller Kongsgård, MÅ man ha hatt fremmedspråk i ungdomsskolen. Disse skolene tilbyr ikke nivå 1.
Dette gjelder også for de som ønsker å gå studiespesialisering med toppidrett/talenter mot toppen på St Svithun eller Wang, dvs ungdom som er veldig flinke i sin idrett. 

Fredag 28.mai vil vi offentliggjøre sammensetning av nye klasser på 8.trinn for høsten 2021. Dette foregår i skoletiden på respektive barneskoler. Videre planlegger vi for at vi skal klare å gjennomføre besøksdag for nye 8.trinn, fredag 4.juni. Dette samkjøres i bydelen.
Vanligvis har vi foreldremøte for alle dere nye foresatte nå på våren, men det er lite sannsynlig at vi klarer å gjennomføre det. Vi vil derfor bruke hjemmesiden til informasjon, og dere kan selvsagt ta kontakt dersom dere lurer på noe. Vi vil også i samarbeid med barneskolene sørge for informasjonsflyt til elevene.Utdanningsdirektoratet har utarbeidet ny veileder for skolene med tiltak i henhold til «trafikklysmodellen» som dere allerede er kjent med.
Skolen er på gult nivå, men det vil bli noen nye tiltak i henhold til at det nå er tydeligere føringer for organisering av elevgruppene i ny veileder.

Alle tiltakene har som mål å hindre at elevene har mange nærkontakter per dag. Videre vil tiltakene også handle om å være forebyggende i forhold til å hindre smitte, både blant ansatte og elever.

Fra mandag av vil flere av friminuttene bli slått sammen med undervisningen, slik at klassene får pauser på ulike tidspunkt og sammen med de lærerne de har. Det store friminuttet mitt på dagen vil gå som normalt med godt tilsyn ute i skolegården.Alle elever må holde minimum 1 meter avstand til medelever og være på de tildelte områdene trinn er satt opp med. Elevene skal begrense kontakt med elever fra andre kohorter.Vi vil sørge for gjennomlufting av klasserommene elevene bruker og fortsetter selvsagt med vask, spriting og avstand som før.

Praktiske fag vil gå relativt likt som før med noe begrensninger innad i kohortene. Veileder legger opp til økt bruk av uteskole i flere fag.

I alle valgfag og språkfag vil det framover, så lenge skolen er på gult nivå, bli en kombinasjon av undervisning med lærer på skolen, hjemmeskole og digitale møter. Utfordringene våre her er at elevene er satt sammen på tvers av klasser, og det må vi tilstrebe skjer i veldig begrenset omfang framover. Dette er ikke optimale løsninger, men det er det som er mulig å få til.

Veiler åpner nå for at lærere og elever kan bruke munnbind i fellesområder og i overganger hvor en ikke klarer å holde tilstrekkelig avstand. Elevene vil derfor framover oppleve at lærerne kan ha munnbind i ulike situasjoner.
Dersom elevene ønsker å bruke dette i storefri, i overganger hvor de er på fellesområder eller annet, vil skolen tilby elevene munnbind om det er ønskelig. I denne sammenheng er det selvsagt viktig at alle bruker dette på riktig måte.

Angående klasseturer i foresattes regi, så oppfordrer skolen på det sterkeste at dette ikke gjennomføres framover da konsekvensene kan bli store.

Alle møter framover blir fortsatt digitale, men vil kunne foregå fysisk i helt spesielle tilfeller med få deltakere.

Vi skjønner at dette er tiltak som i mange tilfeller vil gjøre skoledagen mer krevende for enkeltelever og ansatte. Men vi må bare holde ut og klare «den siste motbakken», som myndighetene sier, så begynner det forhåpentligvis å nærme seg normale tider igjen.

Fedag 9. April var 9. trinn og klasse 10B på kino for å se "Den største forbrytelsen".

 Kjære elever og foreldre, Vi er alle i en helt spesiell situasjon. På grunn av Covid-19 viruset har hverdagen vår det siste året endret seg drastisk. På skolen må elevene holde avstand til medelever i timer og friminutt. Mange skoler har hatt smitteutbrudd og klasser har måttet gå i karantene. Også denne påsken blir annerledes. Vi må unngå smitte av viruset, og kan derfor ikke bevege oss hvor vi vil. Vi kan heller ikke være sammen på den måten vi er vant til. Det krever mye av oss. Alle lever vi ulike liv og bor forskjellig. For noen kan denne perioden være vanskelig, noe som preger hverdagen og stemningen hjemme.

Er du bekymret, redd eller ensom og trenger noen å snakke med? Under «Les mer» finner du noen kontakter du kan ringe.

Vi bryr oss - stavangerskolen


Årets eggjakt er i gang...


Regjeringen kom i går kveld med nye nasjonale tiltak som trer i kraft ved midnatt, natt til torsdag 25.mars.

Vi ber alle foresatte og elever om å sette seg godt inn i disse endringene, og så håper vi på en så god påske som mulig for alle.

De nye nasjonale tiltakene har ikke gitt nye føringer for skolene, og vi er fremdeles på «gult nivå» i trafikklysmodellen til Utdanningsdirektoratet.

Det betyr at hver klasse er å regne som en kohort.

I og med at smittetrykket har økt nå mot påske i regionen, har vi gjort noen endringer innenfor det gule nivået vi har. Det viktigste her er avstand og det å ha så få nærkontakter som mulig.

For de fleste elever betyr dette at valgfag og fremmedspråk/tilvalgsfag skjer i klasserom, digitalt, ute eller som hjemmeoppgave da de i disse fagene i en periode har vært på tvers av alle klasser.

Dette har gitt for mange nærkontakter nå når smittetrykket har økt.

Vi vil få ny smitteveileder med tydeligere retning for drift av skolene på de ulike nivå innen uka, og disse endringene vil vi legge til rette for er på plass til etter påske.

Da krysser vi fingrene for at vi går inn i påsken uten smitte her på Hinna og at alle både hjemme og på skolen får en vel fortjent pause og pust i bakken.


Et mysterium på Hinna skole

Smittevern- og beredskapstjenesten har laget et nytt skriv med generell informasjon til foresatte om utbrudd med (mutert) koronavirus i skoler og barnehager.

Etter noe over fem år i rektorstolen på Hinna skole har undertegnede fått innvilget utviklingspermisjon denne våren. Fra 1. mars vil av den grunn avdelingsleder Merethe Handegaard-Scheie være konstituert rektor ut dette skoleåret.