Meny
Velg seksjon Skolemiljøutvalget
Besøksadresse Ordfører Tveteraas gate 11 4020 Stavanger Telefon: 51912500 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Stian Rege
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<april 2021><<
april 2021
mtotfls
29303101020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829300102
03040506070809
Det er 2 dokumenter i arkivet.
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Udir - Null mobbing
Null mobbing

Utdanningsdirektoratet har utarbeidet ny veileder for skolene med tiltak i henhold til «trafikklysmodellen» som dere allerede er kjent med.
Skolen er på gult nivå, men det vil bli noen nye tiltak i henhold til at det nå er tydeligere føringer for organisering av elevgruppene i ny veileder.

Alle tiltakene har som mål å hindre at elevene har mange nærkontakter per dag. Videre vil tiltakene også handle om å være forebyggende i forhold til å hindre smitte, både blant ansatte og elever.

Fra mandag av vil flere av friminuttene bli slått sammen med undervisningen, slik at klassene får pauser på ulike tidspunkt og sammen med de lærerne de har. Det store friminuttet mitt på dagen vil gå som normalt med godt tilsyn ute i skolegården.Alle elever må holde minimum 1 meter avstand til medelever og være på de tildelte områdene trinn er satt opp med. Elevene skal begrense kontakt med elever fra andre kohorter.Vi vil sørge for gjennomlufting av klasserommene elevene bruker og fortsetter selvsagt med vask, spriting og avstand som før.

Praktiske fag vil gå relativt likt som før med noe begrensninger innad i kohortene. Veileder legger opp til økt bruk av uteskole i flere fag.

I alle valgfag og språkfag vil det framover, så lenge skolen er på gult nivå, bli en kombinasjon av undervisning med lærer på skolen, hjemmeskole og digitale møter. Utfordringene våre her er at elevene er satt sammen på tvers av klasser, og det må vi tilstrebe skjer i veldig begrenset omfang framover. Dette er ikke optimale løsninger, men det er det som er mulig å få til.

Veiler åpner nå for at lærere og elever kan bruke munnbind i fellesområder og i overganger hvor en ikke klarer å holde tilstrekkelig avstand. Elevene vil derfor framover oppleve at lærerne kan ha munnbind i ulike situasjoner.
Dersom elevene ønsker å bruke dette i storefri, i overganger hvor de er på fellesområder eller annet, vil skolen tilby elevene munnbind om det er ønskelig. I denne sammenheng er det selvsagt viktig at alle bruker dette på riktig måte.

Angående klasseturer i foresattes regi, så oppfordrer skolen på det sterkeste at dette ikke gjennomføres framover da konsekvensene kan bli store.

Alle møter framover blir fortsatt digitale, men vil kunne foregå fysisk i helt spesielle tilfeller med få deltakere.

Vi skjønner at dette er tiltak som i mange tilfeller vil gjøre skoledagen mer krevende for enkeltelever og ansatte. Men vi må bare holde ut og klare «den siste motbakken», som myndighetene sier, så begynner det forhåpentligvis å nærme seg normale tider igjen.

 Kjære elever og foreldre, Vi er alle i en helt spesiell situasjon. På grunn av Covid-19 viruset har hverdagen vår det siste året endret seg drastisk. På skolen må elevene holde avstand til medelever i timer og friminutt. Mange skoler har hatt smitteutbrudd og klasser har måttet gå i karantene. Også denne påsken blir annerledes. Vi må unngå smitte av viruset, og kan derfor ikke bevege oss hvor vi vil. Vi kan heller ikke være sammen på den måten vi er vant til. Det krever mye av oss. Alle lever vi ulike liv og bor forskjellig. For noen kan denne perioden være vanskelig, noe som preger hverdagen og stemningen hjemme.

Er du bekymret, redd eller ensom og trenger noen å snakke med? Under «Les mer» finner du noen kontakter du kan ringe.

Vi bryr oss - stavangerskolen


Årets eggjakt er i gang...


Et mysterium på Hinna skole