Meny
Velg seksjon 1. trinn 1D
Hovedadresse Ordfører Askelandsgate 11 4020 Stavanger Telefon: 51 91 42 30 Send oss e-post
Jåtten skole Postadresse: Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Veronica H. Hellevik
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mars 2023><<
mars 2023
mtotfls
27280102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
03040506070809
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Savner du klær? Store mengder gjenglemt tøy er lagt ut på bord i vestibylen ved skolens hovedinngang. Kom innom og se om du finner noe du savner.

 


Vi øver oss på spising i grupper, og vi er inne i uke 2. I dag fikk alle plass rundt langbordet. Dette er god trening for mange, men det blir fort veldig mye lyd. Vi øver videre!

Kjekt å lese opp beskjedene fra dere hjemme i ukens flaskepost. Takk til alle som fikk sendt beskjed tilbake :)


1D ønsker alle en fin vinterferie.

Denne uken avsluttet vi litteraturuken. Vi ble også ferdig med temaet "vinter" i naturfag. Elevene var med på et forsøk der vi prøvde å lage "snø". Spennende og aktiv time med elevene, det var lett å se og høre engasjementet, selv om resultatet ikke var kaldt og snøaktig.


I litteraturukene har vi lagt norsk til første økt hver dag. Da lytter vi til Hakkebakkeskogen, opplest av Thorbjørn Egner. 15-20 minutter går til lytting av fortellingen. Elevene fargelegger tegninger fra dagens opplesning og lager små bøker om karakterene. Denne uken hørte vi om dyrenes forslag om å lage en egen lov slik at alle i Hakkebakkeskogen skal ha det bra. I den anledning samtalte vi om en "klasselov". Her kom det mange gode innspill!

På fredag sender vi hjem arbeidsheftet vi har brukt hver dag! Kan være kjekt å ta en titt på hva vi har gjort disse to ukene :)


Vi avsluttet uken med spilltime. Elevene bestemte hvilke spill de ville spille. Yatzy med Tove var populært! Vi ferdigstilte flotte vinterdikt og har kommet over halvveis i Thorbjørn Egners "Hakkebakkeskogen". Ny uke med litteraturuke i neste uke!

God helg!


I dag har vi hatt lekbasert læring.


Vi har jobbet med temaet Classroom supplies i engelskundervisningen. Elevene har fått øvd seg på å skrive en del ord, for vokabularet skal styrkes i begynneropplæringen sammen med mye muntlighet.

Denne uken hadde vi en økt med aktiv skole samt spill. Alt på engelsk, selvfølgelig. Det er lite engelsk på timeplanen dessverre, men elevene jobber jammen godt når vi først er i gang!


Vi øver oss på å lese stille.

I uke 7 og 8 skal vi ha leseuker. Der blir det rom for en del lesing i bøker fra biblioteket. I tillegg skal vi ha et stort, felles høytlesingsprosjekt som går over 2 uker. Dette gleder vi voksne oss til!

Stilleles må vi iallefall øve mer på, for det er mer spennende å lese i andres bøker enn i egen bok! Og å lese inni seg er ikke like enkelt alltid :)


I dag har vi hatt fest med samling i dramasalen.

Kom i gang med Intowords Cloud

Før jul mistet skolene i Stavanger tilgangen til lese- og skrivestøtte-programmene Textanalyzer og Appwriter. Programmet som skal erstatte disse heter Intowords Cloud. Onsdag 8. mars kl. 17.30 vil det bli holdt et webinar for foresatte i bruk av dette programmet slik at dere kan hjelpe barna i god bruk av dette.