Meny
Velg seksjon 3. trinn 3D
Hovedadresse Ordfører Askelandsgate 11 4020 Stavanger Telefon: 51 91 42 30 Send oss e-post
Jåtten skole Postadresse: Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Arne Kristian Espedal
Innlogging GSuite (Google)
GSuite
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<november 2020><<
november 2020
mtotfls
26272829303101
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30010203040506
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Jeg så mamma kysse nisse er valgt til årets julesang på Jåtten skole.

Godt og vel femti prosent av stemmene gikk til den amerikanske klassikeren, som i i originalversjon het I Saw Mommy Kissing Santa Claus.


Foreldre, særlig fedre, til barn i 3-8 års alder inviteres til å delta i et masterprosjekt om foreldre, følelser og emosjonsregulering hos barn. Prosjektet er i regi av Universitetet i Oslo som er på jakt etter foreldre som kan svare på en undersøkelse.

Deltakelse er helt frivillig og anonym. Det vil ta omtrent 15-20 minutter å svare på undersøkelsen.


Denne uken har 3D hatt fokus på å bli bedre kjent med hverandre og inkludere hverandre gjennom NRK Super og Redd Barna. Vi har hatt ulike undervisningsopplegg med aktiviteter som bidrar til et styrket fellesskap i klassen. "Vennskap skaper tilhørighet og gjør oss alle mindre sårbare" (overordnet del i grunnopplæringen). Vi har gjort mange gøyale oppgaver😊 og elevene var super gode til å bli med og gi av seg selv.

Vi har også gjort andre aktiviteter; Matematikk - praktisk oppgave med øve på en ukjent, - lagd en bok om ulven (naturfag) , - utestafett med å repetere adjektiv, egennavn, konsonant forbindelser, adjektiv og alfabetet. Dette er bare noe av det vi har gjort.

Vi hadde også en veldig kjekk avslutning av uken hvor vi var så heldige å få is😊. Det satte ungene, og jeg pris på. Takk! 

NB! Fra mandag starter utviklingssamtalene og det skjer ved at jeg RINGER en av dere foreldre. Da blir det en samtale mellom oss. Elevene har jeg snakket med. Se på oppsatte skjema for tidspunkt på hjemmesiden. 🌸😊. 


Denne uken har vi i norsk faget lært om hva adjektiv er. Dette har vi brukt som hovedområde både i klasseromsundervisning og på uteskole. Elevene var ivrige å lese, huske og skrive ned alle hentesetningene som var fordelt på ulike steder. Elevene fikk til dette gjennom samarbeid. 

I matematikken var hele klassen ute etter å finne hver sin stein som var akkurat 1 kg, eller 1000 gram. Det var det to som greide. Det var veldig spennende og motiverende måte å lære om kilogram og gram. 

I kunst og håndverk timen tegnet elevene til Stavanger Aftenblad juletegne konkurranse. Håpet er stort om å vinne. 

Før skoleuken var over, benyttet vi av oss det fine været. Vi tok turen til "den grønne lekeplassen". Her ble det tid til sosial lek og matematikk oppgaver. 

TTakk for en fin uke😊. 


Det er ble lagt ut innkallelse av gjennomførelse av utviklingssamtaler her på nettsiden. Planen var å gjennomføre disse samtalene fysisk. Ettersom jeg har hatt en samtale med hver enkel elev, vil jeg snakke med dere pr. telefon. Jeg ringer en av dere foresatte. Tidspunktene vil være de samme. Hvis dere ønsker et annet tidspunkt eller at dere lurer på noe, ta kontakt. Velkommen☺!

Hvert skoleår gjennomføres foreldreundersøkelsen blant foresatt med barn på 3. og 6. trinn. Undersøkelsen er viktig for skolen. 

Undersøkelsen sendes ut til en foresatt per barn og sendes per mail torsdag 5. november.


I år er NRK Supers vennskapskampanje BlimE satt til 9.-12. november 2020. I år må klassene danse alene på grunn av gult nivå.

3D gjorde en superfin innsats med å danse BlimE dansen i gymtimen. Dansen ble filmet og den vil settes sammen med resten av skolen. Den vil sendes inn til NRK Super. I tillegg dukker den nok opp på hjemmesiden etter hvert. I tillegg til BlimE-dansen, har BlimE i år samarbeid med Redd Barna, og de har laget et undervisningsopplegg med ulike aktiviteter som skal bidra til et styrket fellesskap i klasse. Dette vil vi jobbe med senere. 

NB! Bildet er tatt før vi kom i gang med dansen. 


Denne uken har vi hatt “Halloween-uke”. Klassen har veldig produktive og vist skriveglede. De har produsert en egen bok hvor både norsk, matte og kunst og håndverk har hatt fokus.Elevene har også jobbet i et eget hefte. Dette har vært en fin opplevelse.

Torsdag var vi ute i fint vær på kunstgress for å øve oss på "Bli med dansen".

Fredag avsluttet vi prosjektet med noe ekstra godt og med filmen "Coco". 


I uke 43 hadde 3D stasjonstrening i hoppetau, rockering, kasting av medisinball og høye kneløft på den tykke madrassen. Vi avsluttet med kanonball. 

I dag var vi så heldige med været på tur. En kjekk klasse å være på tur med. Fokuset denne turen var det sosiale og ulike poster i matematikk og norsk. Takk for en strålende tur😊🍁🍂🌞.