Meny
Velg seksjon 3. trinn 3D
Hovedadresse Ordfører Askelandsgate 11 4020 Stavanger Telefon: 51 91 42 30 Send oss e-post
Jåtten skole Postadresse: Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Arne Kristian Espedal
Innlogging GSuite (Google)
GSuite
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<februar 2021><<
februar 2021
mtotfls
25262728293031
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
01020304050607
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

De siste ukene har vi hatt og har fokus på repetert lesing. Dette for å øke lesehastighet og leseforståelse. Vi har lest tekst og ord med lærevennen i frekvenser på 1 minutt gjentatte ganger. Elevene har også brukt tid på å lage presentasjoner. Enten av apekatten Julius, eller et av morsmålslandet til en av foreldrene. 

I matematikken er det fokus på praktisk tilnærming av kjøp og salg. Avrunding og overslag er temaet her. Dette vil vi fortsette med framover. 

Vi markerte Morsmålsdagen på fredagen (morsmålsdagen er den 22.02). Her fikk de som ønsket det presentere morsmålslandet til en av foreldrene. Dette ble gjort og jeg må si at de var skikkelig tøffe som stod framme og la fram det de hadde funnet ut foran de andre.


Glade og fornøyde barn på glattisen i Store skolegård mandag 1. februar. Vi har også vært i akebakken forrige uke. 

Billedboka "Lille larven Aldrimett" av Eric Carle, har vært modelltekst når 3D har planlagt og skrevet egen tekst og tegnet bilder til en bilde bok. Det er en grunnleggende ferdighet i norskfaget å blant annet å kunne uttrykke seg i et bredt utvalg skjønnlitterære og sakpregede sjangre. Kompetansemålene i LK (2020) skal man få uttrykke seg gjennom ulike tekstopplevelser gjennom lek, sang, tegning, skriving og andre kreative aktiviteter, beskrive og fortelle muntlig og skriftlig og å lage tekster hvor de får kombinert skrift med bilder. 

Dette var responsen fra flere i dag etter akedagen vår❄️☀️. Bildene snakker for seg selv. Det er alltid like kjekt å være på tur med denne fine klassen. Håper vi får ha dette fine været en stund til❄️☀️. 

 

 


Godt nyttår alle sammen!

Vi fikk en fantastisk flott start på nytt år både med engasjerte elever og nydelig kaldt vær. Selv om noe er endret organisatorisk, er situasjonen ganske lik som før jul. 


Godt nyttår!

Nå er vi ferdig med Salto lesebok A i norsk og skal  starte opp med B boken. Alle dem som har leseboken hjemme, må ta denne med første skoledag etter ferien.

Takk  :-)


Det har vært kjekke og litt annerledes dager før juleferien. Vi har hatt arbeidstimer med repetisjonsoppgaver i norsk, kapittelprøver i matematikk, vitse og gåte fortelling, sang og en del kunst og håndverkstimer med mer. Den siste dagen var helt annerledes; Filmer som "The snowman" og "Arthurs julerace", kahoot, spise ekstra god mat/ snacks og fremføringer fra elevene selv. Det kjekkeste var nok at rektor annonserte at vi og 3B vant reflekskonkurransen. Det blir kinopremie. Håper vi får gå på kino sammen til våren. 

Ønsker dere alle en fin og velfortjent ferie.


Takk for en herlig og kjekk tur med den beste 3D🌟. Lek, bål og marsmello. Kunne ikke vært bedre. 

Denne måneden har vi startet opp med multiplikasjon. Her bruker vi ulike læringsmetoder for å få elevene til å forstå at multiplikasjon er det samme som å addere samme tall flere ganger.

Her viser det bilder fra ulike stasjoner; -gangestafett (trill terning en gang og finn dette antallet i kopper, trill terningen andre gang og finn dette antall i pluss pluss biter i hver kopp). Gangestafetten kan justeres med terninger med høyere tall. 

Andre stasjon; løse oppgaver på multinettoppgaver.

Tredje stasjon; Monopol spill hvor en fysisk skriver opp regnestykkene på hvert sitt ark. Hvem har flest penger igjen?

Vi benyttet oss også av en oppholdsdag til å ha uteskole. Her skulle den positive gjengen huske og skrive ned opp mot 20 hentesetninger med lærevennen sin. Det ble også tid til lek og blant annet fotball. Alle avsluttet med den gøyale leken - fange fargen. 


Morgenen starter rolig i 3D. Vi har vinterlandskap med snø på skjermen mens nydelig rolig musikk spilles. Det er tent noen små lys og klasserommet lukter av pepperkaker.

Det er en spenning i luften, er det min tur i dag? Er det jeg som blir dagens hjertebarn som får trekke kalender? Før vi finner ut hvem som er den heldige, tenner vi adventslysene mens vi sier versene til Inger Hagerup..tro, håp, lengsel og glede... Vi synger "Julemorgen" og årets julesang på Jåtten. 3D kan det å synge sanger.

Boksen med alle navnene tas fram. "Hjertebarnet" får snu dagens julekule med fine julemotiv som elevene har tegnet selv. Kalenderposen blir tatt ned og før eleven får gaven, sier alle en fin ting som de setter pris på hos den som har fokus. Gaven pakkes opp. Da er det tid til å trekke "den omvendte julekalender". Den har fokus på at vi kan også gi gaver i form av tjenester for å glede andre.

Vi leser hver dag om engelen Ariel (Simon Flem Devold). Ariel, den minste av englene i paradis, øver seg til hun skal synge med englekoret ved Betlehemsmarkene. Men hun har så vondt for å huske at det heter Ære være og ikke Elle melle.

Vi avslutter adventsamlingen med å snurre lykkehjulet "Hjul med den glede". Her er det ulike kjekke aktiviteter som vi bruker ca 15 minutter på hver dag. I maten ser vi på Jul i svingen mens dagens hjertebarn får en pepperkake.