Meny
Velg seksjon 1. trinn 1A
Hovedadresse Ordfører Askelandsgate 11 4020 Stavanger Telefon: 51 91 42 30 Send oss e-post
Jåtten skole Postadresse: Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Veronica H. Hellevik
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<februar 2023><<
februar 2023
mtotfls
30310102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27280102030405
06070809101112
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Det står på ukeplanen at elevene skal vise flaskeposten hjemme til i morgen.

Dette utgår.


Vi har fra første skoledag hatt nedtelling til denne 100 dagers og bokstav festen.

Klassen har hatt 100 spennende og lærerike dager med mye læring både på det rent faglige men også på det sosiale plan. Vi lærere er så stolte og så glade over disse flotte elevene våre. 

Vi startet opp med ulike aktiviteter i klasserommet; Vi laget 100-dagersmonster, klippet og fargela 100’er briller, klippet ut og limte bilder av oss selv som 100 åringer og talte opp 100 papirlenker for hver dag som var gått. Etter friminutt gikk alle elevene på 1. trinn ned til Dramasalen. Der leste avdelingsleder Sissel fra Albert Åberg leker med ord , vi sang ABC sanger og STOPP ikke mobb sangen. Til slutt fikk elevene sertifikat for gjennomført læring av alfabetet av rektor Veronica. Etter dette ble det fest med kake med mer i klasserommet. Vi avsluttet med frilek. En veldig kjekk dag!


Kom i gang med Intowords Cloud

Før jul mistet skolene i Stavanger tilgangen til lese- og skrivestøtte-programmene Textanalyzer og Appwriter. Programmet som skal erstatte disse heter Intowords Cloud. Onsdag 8. mars kl. 17.30 vil det bli holdt et webinar for foresatte i bruk av dette programmet slik at dere kan hjelpe barna i god bruk av dette.


Linnea minner om gymsko. 1A har gym på torsdager og 1B på tirsdager. Vi spiller innebandy for tiden og innesko er god beskyttelse for føtter og tær. 

Elevene får tildelt hver sin chromebook nå på 1.trinn. 
Den er kun til bruk på skolen. Det vil si at på 1. og 2.trinn er den bare på skolen. Klasserommene har egne ladeskap.
Dere vil og få nærmere informasjon om bruk av chromebook på vårens foreldremøte.


1A har vært gode på å samarbeide og være kreative både på juleverksted og på tur ute i snøen. Vi var på en kjekk, men kald tur med hele trinnet til lekeplassen ved Stadionparken.  Det ble både akt og spist grillede pølser.

I klassens time valgte klassen å være ute å leke i snøen. Kram snø gir gode muligheter til å lage mange gøyale ting.

I norsk har vi repetert de siste bokstavene som vi har lært og i matematikken har vi nå begynt å snakke om tallvenner. I KRLE har vi snakket om Lucia og om jule evangeliet, hvorfor vi feirer jul. Elevene har storkost seg⛄️😊

På mandag starter dagen med tur til Hinna kirke og julegudstjeneste. Etter kirkebesøk,  blir det julelunsj. Onsdag blir det felles forestilling og avslutning i klassen.

Ha en god innspurt inn mot juleferien, alle sammen.


1A jobber godt med både bokstavinnlæring og med å utforske alke våre 10 siffer gjennom repetisjon, lek og konkretisering. Vi har allerede fått erfaring med nesten halvparten av alfabetet. Vi merker godt at flere og flere oppdager at de kan lese enkle ord og setninger. 

Denne uken har elevene fortsatt med å lære mer om kroppen i engelsk og om sansene i Tema, vi har filosofert og snakket om etikk i KRLE, og i kunst og håndverk har vi nå hatt hovedfokus på julemåneden. I gymsalen har elevene fått prøvd seg på stasjons trening. 

Det var store øyne som kikket inn i klasserommet den 1. desember.  Plutselig var klasserommet kledd i julefarger og adventskalender. Hver dag vil et hjertebarn bli trukket. Hjertebarnet vil få tenne adventslyset, få gode ord fra de andre i klassen, få pepperkakehjerte til maten og trekke «omvendt julekalender». Den omvendte julekalenderen setter søkelyset på at vi ikke bare skal få i julen, men at vi kan gi noe til andre som ikke koster noe. Dette gir mulighet til å diskutere ulike tema og holdninger i klassen. Vi leser også boken «Nissen Nils og rødfargen som forsvant» hver dag. 


Tusen takk for den hyggelige juleoverraskelsen vi fikk av dere 🤗. 
Ønsker dere alle en fin adventstid💫. 
Smil fra Annette og Hilde 

 

 


Store smil, nydelig hvitkledde elever med lys i hånden, englesang og god mestringsfølelse er stikkordet for lysgangen mot samlingen i gymsalen🇱🇨🎶😃. Adventssamling med ett tent lys 🕯️og et flott dikt fra Inger Hagerup fra modige elever🕯️. Flott sang og dans sammen med fadderne. Vi er veldig stolte av 1A. Rektor kom opp til klasserommet for å skryte av de flinke elevene ❤️. 

Skolen har laget ny lenke til ukeplanene. Trykk på "Google disk"-ikonet til høyre for å logge inn.