Meny
Velg seksjon 1. trinn 1A
Hovedadresse Ordfører Askelandsgate 11 4020 Stavanger Telefon: 51 91 42 30 Send oss e-post
Jåtten skole Postadresse: Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Veronica H. Hellevik
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<juni 2023><<
juni 2023
mtotfls
29303101020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829300102
03040506070809
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Sommeren har ankommet og vi nyter fine dager sammen. Vi jobber med insekter og småkryp og har laget et summende biekor 🐝og noen herlige arbeidsmaur 🐜. Her er noen resultater fra deres kreative herlige 1.klassinger💫

Bli med på sommerens kuleste lesekampanje. Biblioteket arrangerer sommerles.no.

Sommerles er for alle.


1a har vært aktive i matematikk timene den siste tiden. Både ute og inne har vi sammenlignet og målt, både seg selv og andre ting. Vi har sammenliknet høyder og lengder. Vi har målt ved hjelp av ulike gjenstander som tråd, målebånd, kroppslende med mer. Dette har elevene likt godt😃📏. 

Det står flere kakefat og termoser i vestibylen etter 17. mai som må hentes. 

I dag har vi lest og reflektert rundt boken «Dyrenes skjønnhet» 🐭🐼🐍🦓🐘🐒Vi har snakket om mote, hvilken påvirkning reklame kan ha på oss og hvordan vi kan stå imot og være fornøyde akkurat som vi er. Boken handler om dyr i en dyrepark som oppdager et moteblad med flere «gode» tips. Flere av dyrene ble fristet til å prøve ut noen av rådene i bladet og følgene ble kanskje ikke akkurat som ønsket. Etter høytlesing skulle elevene selv skrive en bok. De skulle velge seg et dyr, og selv finne en reklame dyret skulle fristes med. De fleste konkluderte med at det beste er å være seg selv og ikke bli så påvirket av hva moten sier vi skal gjøre. 
I tillegg til å være forfattere fikk vi også med oss Martonforestilling som 4.trinn har satt opp. De var veldig flinke og vi gleder oss til det blir vår tur 💫. 
her er noen bilder fra dagen i dag. 


Elevene har i dag fått beskjed om at trinnet vil settes sammen til tre klasser neste skoleår. 

Et lite glimt fra beste 1A😃🇳🇴🌸☀️

I dag (onsdag) fikk neste skoleårs 1.klasseelever lov til å besøke og låne det fine klasserommet vårt. Vi etterlot oss en hyggelig hilsen til dem på tavla og gikk selv på en liten tur. På uteskolen hoppet elevene tau, laget landart, hadde tikken i klatrestativ, fant småkryp i skogen mm. Vi fikk og besøk av to flotte katter som elevene koste seg med. Her er noen bilder fra turen vår💫

Nå er det slutten av april allerede. Tiden går fort sammen med 1A. Vi gleder oss sammen, uansett vær og temperatur. Dette gjelder også i klasserommet. Kreativitet og glede. Turer med blomsterplukking og kreative leker. Bare oss som klasse men også sammen med hele trinnet. Vi merker at elevene har vokst siden de startet i høst.

Den siste tiden har vi vært opptatt av hva som skjer om våren og hvordan naturen endrer seg . Elevene har et prosjekt om hva som skjer med vekster når vi tilsetter vann og jord i naturfag og vi har også snakket om hva som skjer i naturen om våren. I gymtimene har vi fokus på ulike barnekulturleker som stikkball, hoppe tau, bro bro brille med mer. Det er bra å være forberedt når hoppetau konkurransen starter opp i starten av mai. 

Elevene er veldig glad i kunst og håndverk. Nå er vi opptatt av å lage ting fra garn. Vi har øvd oss med å fingerhekle og å lage armbånd. Det er nesten vanskelig å avslutte timen fordi konsentrasjonen er så god. 

Uteskole er noe som vi liker veldig godt. Mange elever opplever det å være i bevegelse når vi skal gjøre ulike oppgaver i feks norsk og matematikk, som mer inspirerende og gøyale. Dette vil vi fortsette mye mer med framover.

Vi som lærere var veldig stolte av klassen når de på "eldres dag" fremførte to sanger for fullsatt gymsal. Det var flere "eldre" som hadde gledestårer i øynene når vi sang. Selv har vi vært på en gøyal DKS (den kulturelle skolesekken) forestilling med dans og musikk. 

Kartleggingsprøver i både regning og lesing har vi stort sett gjennomført. Alle på chromebook. Utrolig hvor fort klassen har tilvendt seg å bruke chromebook og ulike programmer som vi gir dem. Gleden er stor når klassen jobber med både norsk og matematikk oppgaver på skjerm.

Vi gleder oss til fortsettelsen i mai med den flotte gjengen.

 


Mandag denne uken var det duket for en ny runde med en skoletime 🏫i gangen. Det ble intimt og hyggelig der elevene måtte sitte tett sammen, samarbeide godt og ta hensyn til hverandre. Vi jobbet med det høyfrekvente ordet (de), hadde finskrift og leseforståelse. Etter dette fikk elevene en velfortjent pause ute med fokus på det sosiale. Noen laget sang og show, andre var på let etter maur og barkebiller, andre knuste steiner og hadde tikken. Siste økt fikk vi lære mer om trekkfugler og hvilke fugler 🦆🦅🦢🕊️vi nå kan se etter i gata og på hustak🏡. Vi lyttet også til ulike fuglesang 🎶og gikk gjennom leseleksen 📖. Ønsker dere en fin uke 💫