Meny
Velg seksjon 3. trinn 3B
Hovedadresse Ordfører Askelandsgate 11 4020 Stavanger Telefon: 51 91 42 30 Send oss e-post
Jåtten skole Postadresse: Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Arne Kristian Espedal
Innlogging GSuite (Google)
GSuite
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<februar 2021><<
februar 2021
mtotfls
25262728293031
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
01020304050607
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Innlogging kartleggingsprøver
Innlogging, kartleggingsprøver
I siste time i dag kom rektor innom klassen for å fortelle at 3B igjen var vinnere av refleksvestkonkurransen! Han var imponert over innsatsen!
Dette betyr at vi skal få gå på kino to ganger i løpet av våren, og det gleder vi oss veldig til! :)  Elevene er superklare for refleksvest-fest x2! :)

Jubelen sto i taket da rektor var innom klasse 3B og 6B rett før skoleklokka ringte ut til vinterferie for å kåre vinnerne av refleksvest-konkurransen. Med over nittini prosent refleksbruk i perioden fra jul til vinterferien var det de to klassene som stakk av med seieren.

 


Nå som snøen forsvant kom det frem mye søppel i skolegården. Det ville 3B gjøre noe med. 

Utegym i akebakken to uker på rad, og skøyting i skolegården --> vi har kost oss masse ute i det kalde vinterværet i januar og februar.

Her kommer det noen bilder av godt samarbeid og problemløsning knyttet til de fire regneartene - addisjon, subtraksjon, multiplikasjon og divisjon. Elevene i 3B er gode på å gruble og komme frem til gode løsninger sammen. 

De siste ukene har vi jobbet med et bokprosjekt i 3B. Vi tok utgangspunkt i boken "Lille Larven Aldrimett", og så satte vi i gang den kreative prosessen.

Noen tilfeldig utvalgte titler fra 3B's forfattere er: "Den modige muldvarpen", "Den sure selen", "Den tynne elefanten", "Den lille kvalme larve", "Den svake sultne sauen", "Den feite flått", "Lille slange Aldrimett" og "Den lille sneglen alltid sterk"..  

Elevene har skrevet og illustrert bøker for hånd, og deretter brukt programmet Book creator for å lage de samme bøkene på Chromebooken.

På fredag hadde vi "Boklanseringsfest", hvor alle fikk vist frem sine bøker for de andre i klassen. Vi måtte gjøre litt ekstra stas på elevene, ettersom de har jobbet så godt, og det ble derfor også brus, kjeks og litt godteri å kose seg med! - NB! Elevene vet at det ikke skjer hver gang vi bruker Book creator.. :) 

Håper dere vil like bøkene elevene har med seg hjem.. 


Det var mange som hadde tatt med seg skøyer og hjelm i dag, og vi fikk kost oss en liten halvtime på isen i skolegården. Alle synes dette var veldig kjekt, og mange la planer om å besøke skøytebanen i løpet av ettermiddagen og helgen. De som ikke hadde med skøyter var fornøyde med et ekstra langt friminutt ute i det fine været! 

Vi i 3B vant "kappløpet" med andre klasser, og sikret oss den beste akebakken da vi var ute på tur i dag. Det var en veldig fornøyd gjeng som rant på rumpebrett, kjelker, akebrett - og ikke minst på Marit sin "madrass".

Noen ble etterhvert ganske kalde, og det var flaks at lærerens sekk inneholdt noen ekstra par med votter.. :) Gode matpakker og kakao/solbærtoddy hjalp også, og det var slettes ikke alle som hadde lyst til å gå inn og varme seg etter tre timer i bakken..


I morgen, fredag 15.januar, går klasse 3B på tur i snøen! 

Husk varme sko, votter og masse klær for vi skal være ute i akebakken en god stund.
De som vil kan selvfølgelig ta med seg akebrett.. :)  

Ellers må elevene ha med seg sitteunderlag og en vanlig matpakke. Det er lov å ta med noe varmt å drikke for dem som liker det.
Chromebooken kan ligge hjemme.. :)

Vi gleder oss til en utedag i 3B! 


Til Info 

Matteleksen blir delt ut Tirsdag 12.01.21