Meny
Velg seksjon 4. trinn 4A
Hovedadresse Ordfører Askelandsgate 11 4020 Stavanger Telefon: 51 91 42 30 Send oss e-post
Jåtten skole Postadresse: Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Veronica H. Hellevik
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<desember 2022><<
desember 2022
mtotfls
28293001020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829303101
02030405060708
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Skolen har laget ny lenke til ukeplanene. Trykk på "Google disk"-ikonet til høyre for å logge inn.


I dag var vi så heldige å få besøk av Pernille, som er redaktør i Stavanger aftenblad. Hun fortalte om hvordan det er å jobbe i en avis. Elevene lyttet, stilte spørsmål og fikk tips til videre skriving. Et meget vellykket besøk. Vi ser frem til å jobbe mer med skriving etter helgen. 


Fredag 11.11.2022 var den årlige BlimE-dagen. Denne dagen er alle landets skoler invitert av NRK til å danse BlimE-dansen samtidig klokken 12.00. Begivenheten er filmet.

Trykk på "Les mer" for å se videoen.


 Været var på vår side i "Sopekosten"-timen i dag. Løv ble kostet og fjernet av ivrige elever. 

De to siste ukene har temaet i norsk vært: "Spennende og skummel fortelling".  Vi har vi hatt mange fine litterære samtaler ut fra tekster vi har lest, og vi har funnet virkemidler som forfatterne bruker. Emnet ble avsluttet med å skrive skummel fortelling på Chromebook.

Så er vi i gang med å øve skikkelig på multiplikasjon. 2-gangen er på plass. "Gange-diktat" som vi har hatt vår første av, var ikke vanskelig. Elevene konkurrerer med seg selv er klar for videre øving med gangetabellen.

I friminuttene øver vi på å si positive oppmuntringer til hverandre, noe vi vil fortsette med framover.


Lesegleden blant elevene er stor. Vi har startet dagene med lesekvart og elevene har forsvunnet inn i bøkenes verden.

Den fantastiske forfatteren Roald Dahl og hans bøker har vært i fokus disse ukene. Vi har lagt hovedvekt på bøkene Matilda, Dustene og Charlie og sjokoladefabrikken. Matilda er høytlesings bok nå, de andre to bøkene har vi lest tidligere. Elevene har jobbet i arbeidshefte, på Chromebook, samarbeidet og sammenliknet karakterer. På bokkafè med kjeks og saft har elevene gruppevis diskutert bøker som de har lest.  

Roald Dahl fikk sjokolade på skolen i sin barndom. Dette gav inspirasjon til boka Charlie og sjokoladefabrikken. Elevene fikk sine biter sjokolade i form av en fotball og et hjerte.

Det har vært to flotte uker, og ønsket er at det gir inspirasjon til videre lesing.

 


Gjennom vandringen i Gamle Stavanger observerte elevene både smaug, håndverkerskilt og sladrepeil. Kledd i riktig arbeidstøy var vi arbeidere på Hermetikkmuseet - Iddismuseet. Vi fikk være med på hele prosessen fra brislingen ble fanget til den lå i boks med lokket på. Interesserte, lærevillige, arbeidsomme og hyggelige elever. Et flott besøk med kjekke elever.

Valgfrie aktiviteter i klassens time er alltid populært. Glede, engasjement og fellesskap i spill og tegne-aktiviteter i klasserommet.

I dag har elevene på 4.trinn hatt utetime hvor fokus er vennskap og samhold. Frivillige elever i de ulike klassene har hatt ansvar for ulike leker. Kjekt å se at man kan leke på tvers av klassene. 


Mandag 29.08 kommer fotografen. Vi tar klassebilde og portrett. 

Hei alle sammen.

Chromebook og Google workspace gir elevene et fantastisk arbeidsverktøy for læring.

Det er viktig at elevene bruker dette verktøyet på en måte som ikke kan være til skade for seg selv eller andre. I vedlegget "Chromebook og Google workspace" kan elever og foresatte lese om råd, regler, plikter og sikkerhet rundt bruk av Chromebook i skolen.