Meny
Historikk, Bilder & Forside
Solhøgda 3 4340 Bryne
Telefon: 40479656 Send oss e-post
Redaktør: Ole Christian Wold Haavik
Jubileumshelg 9-10 februar

Denne helgen feiret Jæren Bluesklubb sine 10 første år som klubb på Hotel Jæren. De første 5 årene holdt de til i 18 etasje på Høghuset og kunne smykke seg med tittelen «Norges høyeste bluesklubb» men nå er Hotel Jæren klubbhuset på torsdager, den første hver måned. Feiringen gikk knirkefritt og hotellet leverte lokaler, mat og drikke til 200 mann uten problem! Grunnleggeren Bente Bårseth var konfransier. Publikum kom ifra hele landet og var strålende fornøyd med alt, noe og artistene var!
Fredagen var det 2 band som spilte og førstemann ut var det 35 års erfarne danske bandet Trouble Cats. De traff sitt Norske publikum med både humor, takt og tone så det ble en superdejlig start på jubileumet! Henrik Hansen stod for en vakker og munter tone både i og mellom sangene og sauset vakkert inn låtene med blåtoner ifra sitt harmonica! Martin Blom bidrog og med flott sang og friske imponerende guitarsoloer. Den stødige og funky bassen stod Morten Brauner for mens prisen for tidenes muntreste trommeslager må gå til vidunderlige Henrik Thorsen! Samtlige trøblete katter kunne synge fint i sammen og!!! Topp stemning, anbefales til alle i landet å få besøk av disse dyktige drenge!
Så kom trekkplasteret Vidar Busk and His True Believers, og da måtte selv de beste gitarister bite i seg at de ikke rakk Mr Busk opp til knærne engang i dyktighet på gitaren. Bamblingen leverte som sedvanlig og med seg hadde han jo sitt orginal 90-talls kobbel av superdyktige musikere. Etter sigende de samme som var med han da han ble kåret til årets Spelemann! Særlig pianisten Johnny «Guitar» Augland imponerte med lange og saftige soloer som fikk det til å rykke til godt i føttene! Flotte og vare soloer fikk vi og ifra munnspillet til Arne Fjeld Rasmussen. Vår alles gode redaktør (Blues News), den dønn stabile bassist Rune Endal (ex. VazelinaBilopphøggers) rammet låtene mesterlig inn og glitret med sitt evige smil rett bak superstjernen, godt hjulpet av trommis Martin Windstad.

Lørdagen fikk noen av oss nyte samtidsutstillingen i gamle Jæren Meieri «G-sanning tvil» https://www.brynekunstforening.no/2024/g-sanningtvil som hold åpent kun til ære for oss. Takk Bryne Kunstforening for det!
Vi startet så kvelden en vorspielkonsert hvor selveste Eric Slim Zahl med Bart Szopinski leverte blues i en time med stående applaus av et engasjert publikum! Denne duoen kjenner vi ifra bla Nyttårsbluesen og ikke minst fordi Erik jo vant den europeiske blueskonkurransen i 2016 (EBC) og dermed ble han både rikskjendis og verdenskjent i miljøet.
Videre hadde lørdagen den offisielle delen med spesielt inviterte gjester og både Andreas Vollsund - ordføreren i Time kommune, Norsk bluesunion, Sandnes Bluesklubb og Stavanger Bluesklubb holdt taler til 10åringen og klubben fikk gode ord av alle! Det ble pengegave(Time k.), Big Mama Thornton plankett(Norsk Blues Union), Sandnes-gauk(Sandnes Bluesklubb: «en i styret må jamme på denne på neste konsert!») og stilig glasspokal(Stavanger Bluesklubb) i presanger av de gode naboene våre. Mette og Else ifra hotelledelsen holdt og tale og takket for et fint og unikt samarbeid gjennom 10 år.

Så kom Suzie!
Sister Suzie & Her Band (England) lot bandet spille en låt før hun kom inn, og alle kjever falt ned i beundring over hvor fri og sprudlende hun ER! En bladgrønn fantastisk flott paljettkjole har hun, men det er hennes personlighet som får all verdens smerte, gruff og vanskeligheter til å forsvinne på et millisekund! Når hun så satte frem sitt vestre bein og proklamerte «I love this dress cause I just need to shave one leg» - da knakk salen sammen i latter!
Med sterk, klar og klokkerein stemme gjorde hun så visst ingen av de gamle heltene til skamme når hun sang deres klassikere iblandet sine egne nydelige låter. Så røyk en streng på gitaren til Matt Jackson og da sang hun bare en vakker gospel låt akapella mens han fikset ny streng. Vi fikk og være med på verdenspreimere for Sister Suzie på egen gitar mens hun sang en vakker låt om egne utfordringer i livet! Så ble det en låt uten Suzie og vipps var hun tilbake i en vakker rød kjole fullt med frynser! Da ble det swing på musikken og! Sister Suzie har et arsenal av låter på lager og vi kunne sikkert hørt på henne i dagevis om det ikke var fordi andre skulle på scenen etter pausen.
Da kom nemlig Mike Andersen(DK) og han spiller blues og annet helt perfekt og med innlevelse som påførte tilhørerene høneskinn ut i lilletåa! Mike er en av Danmarks mest kjente soul- og  bluesnavn, låtskriver og mest travle musiker så å få han til å avslutte lørdagen og jubileumet var stort! Martin "Jærlyd" Våland nevnte og alle artistene, og han har vært med oss 10 år siden starten, og vi er kjempeglade for å ha han med oss! 
Alle 200 i publikum koste seg altså i 2 dager på Hotel Jæren og noen begynte alt å snakke om neste jubileum, da dette var så kjekt! 
Main Image
Bilde 1 av 71