Meny
Velg klasse/område Miljøtjenesten - infoside
Besøksadresse St. Svithunsgt. 40 A 4009 Stavanger Telefon: 51 91 40 70 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Finn Lea

I serien for foreldre legger vi ut en god og kort (5 min) film om hvordan voksne kan takle ungdommens stress og press i hverdagen.
#foreldrehjelp

Lykke til!


Her finner du en liten film med tips om hvordan gjøre akkurat det.

#foreldrehjelp


Etter at bekymring ble lagt ut på siden vår er det kommet flere henvendelser fra foresatte og beboere rundt Eiganes skole. Det er svært mange ungdom som ferdes på og rundt Eiganes skole på fredag og lørdagskvelder. De fleste av disse gjør ikke noe galt, men noen er dessverre innblandet i rus, vold og hærverk. Dette er det noen få som utfører og dermed skaper utrygge forhold for andre i nærheten. For nysgjerrige umodne ungdom kan veien være kort fra tilskuer til feil valg som fører til utforskning og utprøving av aktiviteter som ikke burde være aktuelle.

Vi trenger synlige voksne i tillegg til Politi og Uteseksjon som kan skape trygghet ved å være synlig i området. Natteravnene som er tilknyttet Kannik skole vil sende ut flere ravner i dette området de neste helgene og trenger flere voksne.

Hvis du har anledning til å være med send mail til Natteravn-ansvarlig: Eli Lokna elilokna@gmail.com 

Opprinnelig melding:

Vi har fått melding fra politiet at det er svært mange ungdommer, også fra Kannik skole som oppholder seg på Eiganes skole fredag og lørdagskvelder.

Politiet må patruljere innom ofte og rapporterer om alkohol, røyking, vold, hærverk og forsøpling fra ungdom. Kjernetiden er kl. 19.00-23.00.

Politiet ber oss rapportere dette generelt til foresatte slik at foreldre undersøker om dette gjelder deres barn. 

Kannik skole, FAU på skolen og Natteravnene har dialog og ravnene har endret litt på ruten slik at det blir flere synlige voksne på fredag og lørdagskvelder i Eiganesområdet..

SLT-koordinator i Stavanger kommune gir følgende råd i situasjoner som denne:

Det er lurt for foreldre på å passe på for å forebygge at sine og andres unger involveres i mindre alvorlige og alvorlige hendelser. Noen råd kan være å:
- Gjøre avtaler med barna/ungdommen om hvor de skal og hvem de skal være sammen med
- Ta gjerne en tur ut og oppsøk stedene der ungdommene er – synlige og tilstedeværende foreldre har stor effekt
- Sørg for at ungdommene deres kommer seg trygt hjem


Elevene våre gjorde en flott innsats under "Hei verden" aksjonen sist uke.

Resultatet er foreløpig kr. 228 000,-

Fantastisk innsats alle sammen!

8e var klassen som samlet inn mest (over kr. 13 000,-). Gratulerer til dere! Premien for beste klasse er taco/pizza i kantinen en dag det passer.

De siste 10 årene har elevene ved Kannik skole samlet inn over en kvart million kroner hvert år. Trykk på "Les mer" for å se hva som skjer med pengene i Peru.


Det er nå mulig å bestille skolemat og melk for våre elever.

Gå inn på skolelyst.no for å bestille.

Her er det et større utvalg av lunsj-varer for elevene, ikke bare melk/drikke. (Melk, smoothie, grøt, fiskekaker, frukt, yoghurt m.m.)


Stavanger kommune har laget en veileder for skoler og foresatte når elever har et for høyt skolefravær.

Veilederen finner du ved å trykke her.