Meny
Velg klasse/område Forside
Besøksadresse St. Svithunsgt. 40 A 4009 Stavanger Telefon: 51 51 72 50 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Finn Lea (rektor)
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Dager igjen til sommerferien::
19.06.2020 kl 12:00
00
dager
:
00
timer
:
00
min
:
00
sec
God sommer!
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Kommunen og politiet opplever for tiden problematiske ansamlinger av ungdom på kveldstid i helgene ved Vaulen badeplass og Pumpehuset. Vi vil derfor minne foreldre på noen gode råd:

1. Gjør avtaler med ungdommene deres på hvor de skal og hvem de skal være sammen med i kveld.

2. Ta en tur ut og oppsøk stedene der ungdommene er – synlige og tilstedeværende foreldre har stor effekt.

3. Sørg for at ungdommene deres kommer seg trygt hjem.


"Skoleskole" går strålende og vi vil berømme elevene for tålmodighet og god innsats når det kommer til de tre hovedfokus innen smittevern:

- Avstand

- Håndhygiene

- Opphold kun sammen med klassen inne og ute.


Kannik skole ble oppringt av nærbutikken vår, Extra Kannik. De har flere ganger etter at skolen åpnet opplevd at våre elever kommer ned i større gjenger og har dårlig oppførsel mot de ansatte på butikken etter skoletid.

De ønsker nå ikke at våre elever besøker butikken deres fremover.

Melding gitt!


Takk for en flott skolestart!

Alle har greid skolestarten på en god måte og vi håper dette fortsetter. Det er utfordrende med avstand, håndvask og å kun være med klassen, men vi må og skal klare dette.

God helg og god 17. mai på en helt spesiell måte i år.

Velkommen igjen tre dager i neste uke.

Trykk på "Les mer" for bilder fra oppstarten.


Vi ønsket alle elever velkommen tilbake til skolen i uke 20. 

Smitteverntiltak ble prioritert høyt og vi skal gjøre det vi kan for å oppfylle disse videre.

10. trinn startet mandag og har fått plan for alle dager fremover fremover.

9. trinn  startet onsdag kl. 08.15/08.30 og har fått plan for alle dager fremover.

8. trinn startet torsdag kl. 08.15/08.30 og har fått plan for alle dager fremover.

Ingen må gå inn i skolebygningen om morgenen. Eleven skal møte på oppmøtested tettest mulig på skolestart. De blir her hentet av lærer. Klassene vil ha egne timeplaner som er noe begrenset vedrørende tid på skolen. Det vil og bli ulikt start- og sluttidspunkt for klassene. Det vil også fremover bli en kombinasjon av skolearbeid hjemmefra og tid på skolen for elevene. Selv om vi ønsker at alle elever skal få mest mulig tid på skolen, må vi ta høyde for begrenset plass til alle elevene og ivaretakelse av smittevernregler. Klassene kommer ikke til å bli delt. Dette er innenfor gjeldende regelverk og veileder som gjelder for smittevern. Alle klasser vil bli ivaretatt slik at den anbefalte avstanden mellom elevene blir opprettholdt og eleven/klassene vil bruke egne inn- og utganger avhengig av hvor klasserommet er plassert. Kontaktlærer vil informere klassene om dette. Klassen bruker kun sitt klasserommet den tiden de er på skolen, og skal ikke gå mellom klasserom. Skolens personale vil gjennomføre kurs i smittevern. Det er videre montert opp Antibac dispensere sentrale steder i bygget, det vil også være egen Antibac i de rommene som benyttes. Alle elever vil bli lært opp i god håndhygiene. Det er styrket renhold på skolen. Egne rutiner for vasking og daglig rengjøring av flater,dørhåndtak, toaletter etc. er utarbeidet og utføres av renholdere eller brukere på skolen. Elever og voksne med forkjølelsessymptomer skal ikke komme på skolen. Elever som utvikler symptomer mens de er på skolen sendes hjem. 


Elever som tenker på å ta fag på videregående skole mens de går på Kannik, vil få mulighet til dette også neste år.

Kannik skal ha møte med St Olav den 13.05 og etter møtet vil vi kunne gi dere mer detaljert  informasjon om saken.


Foreløpig info om skoleretur.

Vi vil i løpet av de neste dagene lage en struktur og et opplegg for en trygg og god skolestart for elevene på Kannik skole.

Smitteverntiltak må ennå prioriteres høyt og vi skal gjøre det vi kan for å oppfylle disse. Slik det ser ut nå vil 10. trinn få starte på mandag. De vil få en ny timeplan som er noe begrenset vedr tid på skolen. Vi vil fortsette med hjemmeskole for 8. og 9. trinn noen dager, men alle skal få komme på skolen i løpet av uken. 

Videre kan det bli aktuelt med en kombinasjon av hjemmeskole og tid på skolen for elevene. Vi ønsker mest mulig tid på skolen for elevene, men pga begrenset plass til alle nesten 600 elever må vi oppfylle både smittevernsregler og opplæringstilbud. 

Mer info kommer.

Dette skal vi få til.

Nå blir skolen og skolegården igjen fylt med våre fantastiske elever. VI GLEDER OSS!


Håper alt går bra hjemme hos elevene våre.

Barnehager har åpnet og de første skolene åpner på mandag. Foreløpig vet vi ikke når ungdomstrinnet eventuelt skal tilbake til skolen. Det er nasjonale myndigheter som beslutter dette. 

Vi ser at samfunnet åpnes gradvis for ulike aktiviteter, noe som kan bety at også Kannik skole vil åpne etterhvert. Når barneskolene har åpnet 27. april og vi ser hvilke erfaringer vi får her vil det kanskje bli aktuelt å åpne ungdomsskoler. Veilederen for skoler som kom ut på mandag denne uken gir retningslinjer på hvilke forholdsregler og hvilke rutiner også ungdomsskolene skal ha klart ved en eventuell åpning.

Dette er blant annet: Føler elever/ansatte seg syk eller har symptomer på smitte blir man hjemme og kontakter lege. Maks 20 elever pr. gruppe/klasse, redusert kontakthyppighet (1 meter avstand, kun samlinger på max 5 personer), elever og ansatte får et begrenset område for opphold gjennom dagen (klasserom/eget lufteområde), ulik tidsplan for undervisning/friminutt (lufting), rutiner for håndvask/spriting (Før man drar hjemmefra, når man kommer hjem, når man kommer til skolen, etter hosting/nysing, etter toalettbesøk, før og etter måltider, etter man kommer inn fra uteaktivitet og hvis man har synlig skitne hender). Høyt fokus på renhold på skolen (hyppig vask, desinfisering og spriting). Håndhilsning og klemming bør unngås. Elevene skal ikke dele mat og drikke. Elevene bør sitte på hver sin pult, eller på fast plass med avstand (en meters avstand). Begrens deling av for eksempel skrivesaker, arbeidsverktøy, chromebook og lignende. Dusjing etter kroppsøving anbefales utsatt til elevene har kommet hjem. Utegym anbefales. Unngå aktiviteter med nær kontakt mellom elever som for eksempel enkelte lagidretter, pardans, eller lignende. Skolebøker kan fraktes mellom skolen og hjemmet, men bør ikke deles mellom elever. (Dette er kort utvalg fra retningslinjene).

Dette skal vi få til, men det blir krevende og utfordrende for skole og elever.

Det vil ikke bli gjennomført "hjemmeskole" hvis skolen åpner.

Til slutt minner vi om at det ennå er anbefalt å være hjemme mest mulig, holde avstand 1 meter ute, ingen samlinger o.l. med flere enn 5 personer og får man symptomer på smitte; kontakt lege.

Translate page? Use menu on the right and select your language.


Vi forbereder og planlegger nå for tilbakekomst for elever.

Det ser ut til at 10. trinn skal tilbake på mandag. Dette vil regjeringen informere oss alle om i slutten av denne uken.

Vi ber elever på 10. trinn forberede seg på tilbakekomst.

Elevene vil være i grupper som ikke skal blandes eller møtes. Gruppene vil høyst sannsynlig være eksisterende klasser. Vi har spredd gruppene på alle bygg og undervisning, lufting/pauser og friminutt vil alltid være i disse definerte gruppene ute og inne. Vi vil starte med fire timer pr dag og i tillegg gi eleven hjemmearbeid. Mye vil fortsatt være digitalt og mye være tradisjonell undervisning på skolen i klasserom

Mer info kommer.

Vi gleder oss til å se dere igjen!!!


Vi gratulerer Marius Nordbø og William Cheng i 8g som har deltatt i en stor internasjonal programmeringskonkurranse, der enkelte lag får muligheten til å kjøre sine koder på den internasjonale romstasjonen ISS.

Det har vært hard konkurranse, og i siste fase var det kun 208 lag fra totalt 22 ulike nasjoner som kom videre. I denne fasen kjøres ungdommenes koder på en Astro pi i verdensrommet og henter data som ungdommene senere skal analysere med bakgrunn i lagets problemstilling. Det er utrolig spennende at et lag fra Kannik har kommet så langt i konkurransen!

Marius og Willliam har skrevet en kode der de skal hente data knyttet til temperatur og lufttrykk for å se hvorvidt det er en sammenheng mellom disse. De venter nå på å få sendt data tilbake etter at koden er kjørt i tre timer på selveste ISS. 

Her kan dere se laget og lese mer.

Vi håper de kommer videre. Vi følger med og heier på Team Kannik!


Stavanger kommune åpner lekseplass for elever på bydelshus under hjemmeskoletiden.

Les mer her: Lekseplass for Kannik elever.