Meny
Velg seksjon Framside
Eidsv. 7 4230 Sand
Telefon: 52 79 22 00
Redaktør: Mirela L. Moe
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<april 2024><<
april 2024
mtotfls
25262728293031
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
Referat frå møtet i KFU 17.sept 2020

Referat fra KFAU møte 17.09.2020

Oppmøte: Sand skule barnetrinnet: Heidi Hjorteland Sand skule ungdomstrinnet: Alf Aadnøy og Maria Klungtveit Vinjar skule: Elin Sørestad og Judith Litlehamar Nesflaten skule: Ann Elisabeth Langeland Frafall: Erfjord skule: Bente Tednes Gjil og Kjellaug Marie Vassbø Marvik skule: Lars Ove Fjetland (meldt avbud) og Atle Tveita Jelsa skule: Kjetil Berekvam og Helga Nessa Nesflaten oppvekstsenter: Olav Lindseth og Anne-Ly Havrevoll (begge meldt avbud)

Saksliste 01/20 Presentasjon av nye medlemmer ble gjennomført.

02/20 Gjennomgang av forrige referat. Vi gikk gjennom sakene fra sist møte i KFAU, som ble avholdt 4. desember 2019. På grunn av korona situasjonen ble møtet som var planlagt i mars, samt juni 2020 avlyst. I juni hadde flertallet av skolene i Suldal kommune ikke hatt egne FAU møter det halvåret og det var derfor ingen nye saker til KFAU.

   - Sak nr 3 fra forrige møte: KFAU går gjennom brev fra oppvekstsjef vedrørende svømmeopplæring. KFAU ønsker å sende inn innspill til leder i levekårsutvalget i forhold til økonomiske rammer for svømmeopplæring og transportmidler. KFAU ønsker øremerkede midler til opplæring og transport, slik at tilbudet blir likt på alle skolene i kommunen. Det stilles spørsmål fra KFAU om midlene som oppvekstsjefen refererer til som “plassert i fond”, er tilgjengelige for elevene eller om ubrukte midler ikke tilfaller elevene i nytt budsjettår. KFAU ønsker at det skal være likt tilbud for alle elevene i Suldal kommune, særlig da mulighetene for å oppnå kompetansekravene i svømming virker å avhenge av nærhet til Suldal Bad, da den enkelte skole må benytte midler fra eget budsjett til transport og bruk av instruktør i badet.

  - Sak nr 5 fra forrige møte: SFO brukerundersøkelse. KFAU drøfter saken og konkluderer med at vi ønsker å utforme en spørreundersøkelse som får belyst hvordan SFO bruken er etter de nye vedtektene trådte i kraft for noen år siden. Saken har vært tatt opp i flere omganger og KFAU etterlyser en brukerundersøkelse som inkluderer også de som ikke bruker SFO i dag. KFAU vurderer at det er viktig å få kartlagt de som er brukere av SFO i dag og de som av ulike grunner ikke bruker tilbudet, og om det er en sammenheng med at åpningstidene og betalingssatsene er endret. KFAU ønsker selv å utarbeide brukerundersøkelsen og vi drøfter både innhold, regler i forhold til GDPR og hvordan en skal behandle informasjonen som en innhenter. Vi konkluderer med at selve KFAU utformes undersøkelsen, og at den distribueres til foreldrene fra 1- 4 klasse på via Transponder på den enkelte skole. Til dette kreves det et samarbeid med den enkelte skole og rektor. Undersøkelsen skal være anonym. KFAU vurderer at oppvekstsjef Ingeborg Rullestad Gjerde skal informeres underveis og hun legges derfor til kopi på dette referatet. KFU  ønsker også at leder i Levekår, Magne Steine, involveres i arbeidet. KFAU ber om at fau leder på hver skole sender inn eventuelle innspill til KFAU leder snarest, innen en uke.   - Eventuelt sak fra forrige møte: Overgang til ungdomsskolen. KFAU fikk svært positive tilbakemeldinger for opplegget som ble gjennomført for 7 klasse elever og overgangen til ungdomsskolen i vår. Særlige positive tilbakemeldinger var det at lærerne var på besøk på den enkelte skole før sommerferien. Dette gjelder og opplegget som ble gjennomført for 1 klasse elevene, særlig med overgangs personalet fra barnehagen. KFAU ønsker å holde fokus på disse ordningene og formidle at det er ønskelig at dette blir et fast opplegg for alle skole. Foreldrene har ett inntrykk av at ungdomsskolen har en positiv utvikling og ønsker å formidle at endring legges merke til.

03/20 Konstituering av nytt styre - Ny leder KFAU: Alf Aadnøy - Ny nestleder: Maria Klungtveit - Skriver: Heidi Hjorteland 04/20 Innkomne saker - Smartklokker i skolen. Med dagens teknologi og utvikling, har barn ned i småskolen smartklokker. Disse kan man ringe, ta bilder, ta opp samtaler og sende meldinger m.m. KFAU drøfter bruken av slike klokker i skolen, da det både kan skape utfordringer i forhold til juksing på prøver, noen klokker er vanntett og kan brukes i basseng og garderober, og det kan tas opp samtaler med dem. KFAU viser til at det har vært rettet fokus mot bruken av slike klokker i skolene i Bergen kommune, hvor en likestiller dem med mobiltelefoner.   KFAU konkluderer med at vi sender en epost til oppvekstsjefen, og ber om en tilbakemelding på hvordan Suldal kommune har vurdert bruken av disse i skolen. - Uteområdet på Vinjar skole. Det er gjort klar til å sette opp en klatrevegg og lekestue på skolens område. Skolens ledelse har formidlet til foreldrene at det er ønskelig at dette gjøres gjennom dugnad. FAU på Vinjar skole ønsker en drøfting hvorvidt oppgradering og vedlikehold av skolens områder skal utføres på dugnad av foreldre. KFAU drøfter innspillet og tilbakemelder til FAU fra Vinjar skole at en reagerer på en slik forespørsel, da det fremstår klart som kommunens oppgave å gjennomføre vedlikehold og oppgradering av skolebygninger og uteområder. Samtidig stiller KFAU spørsmål om det er godkjent at privatpersoner utarbeider lekeområdet på skolens eiendom, da det er strenge regler for sikkerhet og godkjenninger. VI anbefaler FAU fra VInjar om å følge saken videre opp med sin rektor.   - Læringsbrett i skolen. Foreldre i de ulike grendene opplever store forskjeller i bruken av læringsbrett, medlemmene i KFAU bekrefter dette. Noen skoler har barna fri tilgang, i mens andre skoler har begrensninger i bruken. Det er reaksjoner på at noen har tilgang til youtube. KFAU savner en tydeligere “rød tråd” i bruken på tvers av skolene. Vi stiller spørsmål om tydeligere målsettinger for bruken av læringsbrett i Suldal kommune. Vi avtaler ingen konkret videre saksgang vedrørende dette, men at saken er interessant å følge opp videre.

  05/20 Eventuelt Nytt møte blir satt til mandag 14. desember 2020, klokken 18.00-19.30. Sted: kommunehuset. Ved dagens møte virket ikke nøkkelen til kommunehuset, og en måtte finne et alternativt møtelokale. Referent og møteleder: Ann Elisabeth H. Langeland.