Meny
Velg seksjon Forside
Besøksadresse: Kongsgård allé 20 4631 Kristiansand Telefon: 3810 7800 Send oss e-post
Fakturaadresse: Kristiansand kommune, Kongsgård skolesenter, Fakturamottak, Pb. 74, 4685 Nodeland
Postadresse: Kristiansand kommune Postboks 4, 4685 Nodeland
Redaktør: Rektor Morten Hauger
SØK I BIBLIOTEKBASE
Søk ...
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
NIA - en del av Introduksjonstilbudet

Norsk i Arbeid er en del av opplæringstilbudet for Introdeltakere på Kongsgård skolesenter. Introdeltakere har introduksjonsprogram gitt av Kristiansand kommune ved Introavdelingen. Her på skolen får deltakeren informasjon om tilbudet vi kan gi, og velger tiltak ut fra dette.

Hvis deltakeren får innvilget intro, får skolen beskjed fra programrådgiveren. Skolen kaller deltakeren inn til et informasjonsmøte med tolk.

På møtet gir vi informasjon om deltakerens Rett og Plikt til Norskopplæring og introtilbudet på KSS. Vi snakker også om ulike typer kurs og nivåer i språkopplæringen, og om at det venter norskprøver og samfunnskunnskapsprøve/Statsborgerprøve ved opplæringens slutt. Deltakeren blir også registrert, tar en avskriftstest og velger tiltak.

Har deltakeren hatt permisjon fra programmet og skal tilbake igjen eller har lært en del norsk fra før, kaller vi han/henne inn til ny egen testing(kartlegging av norskkunnskaper) før oppstart på norskkurs. Er det ikke plass på ønskede tiltak, settes deltakeren på venteliste.